Cazul care face inconjurul lumii. Fetita a carei inima bate in afara pieptului.


  Povestea Virsaviei Boru, in varsta de 7 ani, face furori in intreaga lume. Fetita sufera de o afectiune foarte rara - inima ei creste in afara pieptului.

img_2611441_thumbs_600x400_4575631.jpg

Povestea Virsaviei Boru, in varsta de 7 ani, face furori in intreaga lume. Fetita sufera de o afectiune foarte rara - inima ei creste in afara pieptului.

Micuta Virsavia, din Rusia, sufera de sindromul toracic- abdominal, motiv pentru care doar un strat fin e piele ii protejeaza inima de mediul extern.
“Ma imbrac doar cu haine moi pentru a nu o rani. Apoi, ma plimb, alerg, desi nu am voie sa o fac. imi place mult sa ma joc”, a povestit micuta pentru TheSun. 

4575621.jpg

Desi la nastere medicii nu i-au nicio speranta, copila a ajuns la varsta de 7 ani. Internautilor nu le vine sa creada cand vad imaginile cu inimioara fetitei care bate in exteriorul pieptului. 

perfecte.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Momentul culminant a fost surprins de invitații lor, iar apoi plasat pe rețelele de socializare. Amintim că vloggerița și antrenorul de fitness mai au împreună un copil, Eugen.
   zugo.md
  • julia122997
   De julia122997
   Dispariția celor dragi lasă un gol foarte dificil de suplinit, iar suferința este amplificată de faptul că nu-i vei mai vedea sau auzi. În cadrul unui forum online o femeie de 48 de ani care și-a păstrat anonimatul a cerut sfaturi pentru a reuși să-și revină după decesul celei mai bune prietene. Cel mai mult își dorea să accepte realitatea tristă că nu va mai putea niciodată să o îmbrățișeze sau să râdă împreună cu ea.
   „Prietena mea a murit și nu știu ce ar trebui să fac acum”, a scris ea. Foarte multe persoane i-au răspuns cu mesaje de condoleanțe și au împărtășit propriile experiențe legate de o astfel de pierdere, dar cel mai emoționant răspuns a fost povestea unui bătrân care i-a adus din nou speranța.
   Iată care a fost răspunsul acestuia pentru momentele în care îți este dor de o persoană dragă pe care nu ai cum să o vezi din nou:
   „Eu sunt bătrân, am trecut de 70 de ani, ceea ce înseamnă că am supraviețuit multor lucruri, printre care și pierderea multor persoane pe care le-am iubit și care îmi făceau viața frumoasă. Am pierdut cunoștințe, prieteni, colegi de serviciu, rude, profesori, mentori, vecini, elevi, bunici și pe mama mea. Nu am avut copii, așa că nu îmi pot imagina această durere, dar uite ce te sfătuiesc eu.
   Aș vrea să-mi fie ușor să-ți spun că te vei obișnui să afli că o persoană a încetat din viață, dar eu nu am reușit niciodată. Nici nu vreau să ajung așa, impasibil față de moarte. De fiecare dată când pierd pe cineva mă simt supărat, indiferent de circumstanțe. Nu vreau să ajung la o stare în care cred că nu mai contează, că va trece și gata. Cicatricile lăsate în suflet de pierderea celor pe care i-ai iubit arată că ești capabilă de afecțiune și că ai avut o relație specială cu acele persoane. Iar dacă durerea este acută atunci și încrederea și afecțiunea au fost profunde. Nu te lăsa descurajată.
   Cicatricile emoționale sunt o mărturie a unei vieți complete. Îți arată că ai iubit și ai trăit din plin, că sufletul tău a trecut prin momente care l-au afectat profund, dar că ai reușit de fiecare dată să continui să trăiești și să iubești. Cicatricile sunt mult mai puternice decât etapa inițială când nu ai fost deloc atinsă de durere. Sunt urâte numai pentru cei care nu văd frumusețea interioară.
   Vei vedea că durerea apare și dispare, în valuri. La început vei avea impresia că ești pe un vas care se scufundă și că te vei îneca în orice secundă. Totuși, faptul că totul plutește în jurul tău îți va aminti de frumusețea de dinainte și că viața poate avea și părți magice. Nu vei putea decât să încerci să rămâi la suprafață și este în regulă, nu încerca să faci mai mult deocamdată. Găsește ceva de care să te agăți și continuă să reziști. Poate fi un lucru fizic cum sunt fotografiile sau ceva psihologic precum amintirile speciale.
   La început valurile din jurul tău vor fi foarte înalte și se vor prăbuși asupra ta fără milă. Vor veni la câteva secunde și nu vei avea timp să respiri. Continuă să plutești și nu renunța. După o vreme, poate câteva săptămâni, poate câteva luni, vei observa că valurile sunt la fel de înalte, dar că apar mai rar sau îți lasă o cale de a avansa. Totuși, când se prăbușesc asupra ta vei avea impresia că ești la început. Diferența este că între ele poți respira liber și poți reveni la activitățile care îți plac.
   Nu vei ști niciodată ce poate provoca acutizarea durerii. Poate fi o melodie, un tablou, un peisaj, o intersecție din trafic sau mirosul cafelei de dimineață. Poate fi orice, iar valul care te sufocă temporar va urma. Între valuri, însă, este viață. După ceva timp vei observa că valurile nu mai sunt atât de înalte și amenințătoare. Nu mai vin neanunțate, ci le poți prevedea. O aniversare, Crăciunul sau alte date speciale și te poți pregăti. Vei ști că un val nu te poate înfrânge și că vei fi bine după ce trece.
   Valurile nu se vor opri niciodată și chiar dacă uneori ai vrea să dispară, prețul ar putea fi abandonarea amintirilor care te-au transformat în persoana care ești astăzi. Acceptă că durerea nu se va vindeca niciodată complet și gândește-te că astfel de cicatrici arată și norocul de a fi iubit și a fi fost iubită la rândul tău. Nimeni nu poate șterge amintirile pe care le-ai împărtășit cu cei dragi. Dragostea este pentru cei curajoși, așa că nu te rușina de cicatricile lăsate de pierderea lor. Ele arată că inima ta nu a obosit să iubească”.
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Cercetătorii de la Spitalul Universitar din Lausanne, Elveția, au studiat asocierea dintre frecvența și durata unui pui de somn și riscul de complicații ale bolilor cardiovasculare fatale și non-fatale.
   Urmărind 3.462 de persoane cu vârste cuprinse între 35 și 75 de ani timp de aproape cinci ani, oamenii de știință elvețieni au descoperit că cei care au tras un pui de somn ocazional – o dată sau de două ori pe săptămână, între cinci minute până la o oră – au avut 48% mai puține șanse să sufere de un atac de cord, accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă decât cei care nu au dormit deloc.
   58% dintre persoanele studiate nu dormiseră deloc în timpul zilei, circa unu din cinci (19%) au spus că au tras un pui de somn în timpul zilei o dată sau de două ori pe săptămână, iar circa unu din 10 (12%) dormiseră în timpul zilei în trei până la cinci zile. Aproximativ 11% dintre respondenţi dormiseră în timpul zilei de şase până la şapte ori pe săptămână.
   În perioada de monitorizare de cinci ani au fost consemnate în rândul participanţilor 155 de evenimente cardiovasculare, precum infarct şi accident vascular cerebral.
   Studiul de observație a descoperit că nicio asociere nu a apărut pentru o frecvență mai mare sau pentru o durată mai mare.
   „Subiecţii care dormeau în timpul zilei o dată sau de două ori pe săptămână au avut un risc mai mic de evenimente asociate bolilor cardiovasculare, în timp ce nu a fost identificată nicio asociere în funcţie de o frecvenţă mai mare a somnului sau de durată”, a declarat doctor Nadine Häusler din cadrul Spitalului Universitar din Lausanne.
   „Mulţi dintre noi ar putea să dorească să tragă câte un pui de somn de 40 de minute, însă este nevoie de mai multe dovezi înainte de a putea spune că somnul regulat în timpul zilei ajută la reducerea riscului de infarct sau accident vascular cerebral”, a precizat Vanessa Smith de la British Heart Foundation.
   Naveed Sattar, profesor de Medicină Metabolică la Universitatea din Glasgow, este de părere că cei care trag un pui de somn o dată sau de două ori pe săptămână au un stil de viață sănătos sau organizat, dar că cei care dorm zilnic la prânz sunt probabil mai bolnavi.
   tabu.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Brooke și Josh Rummonds și-au luat fiul în brațe și au fugit din calea focului, nereușind să salveze niciun bun material din casă.

   La două zile de la incident, Kayley Cross a vrut să facă un gest frumos pentru vecinii ei.

   Ea a instalat un stand de limonadă în fața casei ei și a vândut 100 de pahare, strângând într-un timp foarte scurt 1000 de dolari.

   Mulți oameni au fost impresionați când au auzit ce face fetița pentru vecinii ei și au venit să cumpere limonadă pentru a ajuta la strângerea de fonduri.

   Deși familia Rummonds este ajutată de prieteni și rude, Brooke și Josh spun că i-a impresionat cel mai mult gestul făcut de micuța Kayley.
   libertatea.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   „Aproape că mi-a scăpat telefonul din mână. Cum este posibil?”, a scris Rihanna în dreptul imaginii cu fetița care îi seamănă perfect. 
   Ochii, buzele, tenul, privirea, toate sunt identice cu cele ale vedetei. Peste șase milioane de persoane au dat „like” la postarea Rihannei și foarte mulți au ales să și comenteze. Printre aceștia se numără și celebrități din lumea artistică internațională. „Când ai făcut un copil?”, a întrebat-o Snoop Dog pe Rihanna.
   „Măcar știi cum va arăta fiica ta”, i-a scris și Khadijah Haqq, unde dintre cele mai bune prietene ale vedetei de televiziune Khloe Kardashian. Pe fetiță o cheamă Ala’a, iar pe contul ei de Instagram, mama sa postează mai multe imagini cu micuța, care este copia fidelă a Rihannei. 
   unica.ro
 •