Alertă! Ciocolata Kinder conţine urme de petrol şi ar duce la mutaţii genetice


    Experţii belgieni, din domeniul securităţii alimentare, ar fi primit nişte informaţii precum că ciocalata Kinder conţine compuşi cancerigeni.

Agenţia Federală pentru Securitatea Lantului Alimentar (AFSCA),din Belgia, confirmă faptul că ea cunoaşte problemele legate de MOH, dar se declară pentru moment incapabilă să efectueze controale mai amănunţite asupra produselor, conţinând aceste substanţe şi să stabilească corect nivelul lor de toxicitate, în lipsa unei metode de analiză validată la nivel european.

 

577e3e9139625_maxresdefault768x433.jpg

 

Teste realizate în Germania au descoperit prezenţa unei substanţe cauzatoare de cancer în batoanele de ciocolată Kinder şi în alte două mărci renumite de dulciuri, relatează Russia Today.

 

Foodwatch, o asociaţie pentru conformitatea alimentelor, a cerut ca Kinder Riegel de la Ferrero, Fioretto Nougat Minis de la Lindt si Sun Rice Classic Schokohappen de la Rübezahl să fie retrase de pe rafturile magazinelor, pentru posibile substanţe cancerigene descoperite în compoziţia lor. Dulciurile ar fi fost contaminate cu aşa-numitele uleiuri minerale aromatice (MOAH), susţin specialistii de la Foodwatch, însă producătorii ezită încă să îşi retragă produsele de la vânzare.

 

”Producatorii se fac vinovati de o incredibila neglijenta. În loc sa retraga dulciurile periculoase de la vanzare si sa alerteze populatia, declara ca au fost intreprinse toate demersurile legale”, declara John Heeg de la Foodwatch.
Asociaţia a testat peste 20 de tipuri de chipsuri de cartofi şi batoane de ciocolată şi a descoperit uleiuri minerale saturate (MOAH) care se pot acumula în organismul uman şi pot să afecteze diverse organe, pe termen lung, copiii fiind în principal expuşi acestui risc de îmbolnăvire, ei fiind, de altfel, principalii consumatori ai dulciurilor şi chipsurilor.

 

Heeg a declarat pentru ediţia germană a publicaţiei ”The Local” că nu există niveluri acceptabile de MOAH în alimente, încât acestea să fie permise consumului, citând un document al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentului, care considera MOAH ca favorizând apariţia cancerului şi a mutaţiilor genetice.

 

Kinder Riegel, unul dintre cele mai bine vândute batoane de ciocolată din Germania, are cea mai mare concentratie de MOAH. Potrivit specialiştilor în chimie alimentară, respectivele substanţe periculoase ajung în compoziţia alimentelor prin intermediul ambalajelor reciclabile care au fost tipărite cu cerneluri ce conţin uleiuri minerale, scrie telegrafonline.

 

unica.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.