Alegerea unui scaun de masă pentru bebe.


    Hrănirea unui bebeluș flămând nu este asemănătoare cu un picnic liniștit la iarbă verde. Dar alegerea scaunului de masă înalt poate să facă din această experiență una chiar plăcută.

Această piesă de mobilier destinată copiilor începând cu vârsta de 6 luni este formată de regulă dintr-un cadru, un scaun atașat cu o centură de siguranță și un suport pentru picioare. Pentru părinții care se confruntă cu un spațiu strâmt în locuința proprie, pot înlocui scaunul înalt de sine stătător cu unul atașat la masa familiei. Dacă totuși ai decis că scaunul înalt este indispensabil pentru a avea contact vizual direct cu copilul tău în timp ce îl hrănești, ia în considerație costul, calitatea scaunului și siguranța copilului atunci când alegi modelul dorit.
55677e13e70d5_im14795_b.jpg
Ține cont de dimensiuni. Modern sau clasic, din lemn, din plastic sau metal, indiferent ce model de scaun alegi pentru copilul tău, acesta trebuie să se potrivească cu mărimea micuțului.

 

Asigură-te că produsul ales îndeplinește standardele de siguranță. Cel mai sigur este să optezi pentru un model de scaun înalt echipat cu încuietoare de securitate în părțile care se pliază. De asemenea, dacă scaunul este prevăzut cu roți, cumpără un model cu piedică, mai ales dacă scaunul se află pe o gresie lucioasă sau pe parchet, unde copilul se poate accidenta. Un scaun sigur nu îi permite copilului să cadă sau să se lovească în timp ce ia masa.Pentru o siguranță maximă, se cuvine ca părinții micuțului să aleagă un scaun înalt cu despărțitură pentru picioare și ham cu prindere în 5 puncte, cum este cel tip bretele. De asemenea, scaunul potrivit pentru bebeluși trebuie să fie prevăzut cu un picior de sprijin lat și un centru de greutate poziționat cât mai jos. Dacă scaunul ales îndeplinește toate normele de securitate, înseamnă că producătorul respectă în mod voluntar normele de calitate stabilite de UE.
55677e46f1783_happy_baby_kevin_boys_enl.jpg
Atenție la finisaj! La ora mesei, copilul are nevoie atât de confort, cât și de siguranță. Pentru a beneficia de aceste lucruri, scaunul de masă trebuie să fie căptușit. În caz că modelul ales este din lemn, părinții pot cumpăra și o pernă. De asemenea, un scaun bine finisat nu trebuie să aibă margini ascuțite sau găuri în partea de jos a tăvii care pot zgâria copilul. Prin urmare, dacă alegi un scaun înalt de masă, acordă o grijă deosebită acestor aspecte.

 

Alege un scaun de lungă durată. Piese de mobilier pentru copii care pot fi folosite timp îndelungat sunt scaunele înalte cu reglare pe înălțime, cum este noul scaun de masă Tower Maxi, oferit de Babyplus.ro. Aceste scaune sunt la început întrebuințate pentru hrănirea bebelușilor, ca ulterior să servească drept scaune de suport. În acest caz, se îndepărtează măsuța, iar bebelușul va sta direct la masă.
55677ed9bfd86_ekckrn.jpg
Scaune pentru copii somnoroși. Și în sfârșit, părinții pot opta pentru un scaun cu înclinare. Acestea sunt ideale pentru copiii care adorm după o masă copioasă ori după joacă. Indiferent de scaunul ales, trebuie avut în vedere faptul că scaunul înalt de masă va trebui să reziste cel puțin un an sau doi din momentul cumpărării, iar copilul mic nu trebuie lăsat singur în scaun, chiar dacă acesta este robust și prezintă stabilitate.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.