7 lucruri pe care trebuie să le afli despre relația dintre mame și fii


  Legătura puternică dintre mame și copii pune bazele viitoarelor relații în care se vor implica cei mici, dar conexiunea dintre mame și fii este cu totul aparte. Descoperă aspectele emoționante care o fac unică.

mamu-sunovya.jpg

Mamele joacă un rol esențial în viața copiilor, iar astăzi vom analiza mai atent relația dintre mame și fii. Felul în care comunică și modul în care mamele contribuie la formarea caracterului și creșterea încrederii de sine a fiilor reprezintă numai câteva dintre lucrurile uimitoare care definesc această legătură.

 Iată ce efecte benefice are o relație apropiată între mame și fii:

 1. Inteligența emoțională

În general femeile au un grad mai ridicat de inteligență emoțională decât bărbații, iar în timp ce vor avea grijă de fiii lor le vor transmite această trăsătură utilă. Mamele sunt foarte atente și sensibile la emoțiile și nevoile copiilor. Fiul unei femei inteligente la nivel emoțional va observa cum reacționează în relațiile cu ceilalți și va prelua răbdarea de la ea. Odată cu trecerea anilor va învăța să se comporte similar și își va dezvolta propria inteligență emoțională. 

2. Respectul și demnitatea

Legătura dintre mamă și fiu îl va ghida pe cel mic cu privire la comportamentul corect la vârsta adultă. Va observa și va învăța din ceea ce vede la mama lui. Va vedea problemele cu care se confruntă și va învăța că există multe căi pentru a învinge obstacolele în viață. În acest mod va realiza cu ce inconveniente se confruntă femeile în general și va avea o empatie dezvoltată. Faptul că vede lumea din punctul de vedere al mamei lui îl va ghida pentru a arăta respect celorlalți și a avea o viață demnă.

 3. Exprimarea mai clară și comunicarea

Femeile se exprimă mai clar decât bărbații și înțeleg mai rapid conexiunile interpersonale. Mamele sunt exemple foarte utile pentru dezvoltarea abilităților de comunicare ale fiilor. Dacă un fiu este apropiat de mama lui aceste trăsături i se vor transmite și va realiza cât de important este să exprime ceea ce simte ca urmare a felului în care se comportă mama sa.

 4. Mai puține prejudecăți

Prejudecățile și stereotipurile sunt peste tot. Uneori pot deveni atât de subtile încât nu le observi imediat, mai ales dacă sunt deghizate sub formă de glume. În momentul în care există o legătură puternică între mamă și fiu copilul va observa că prejudecățile o afectează pe mama lui și pe toți oamenii din jurul familiei. Numai mama îi poate explica de ce trebuie să evite acest tip de gândire și va contribui decisiv la formarea caracterului lui moral.

 5. Transmiterea calităților

Un alt lucru definitoriu pentru relația dintre mame și fii este faptul că fiii vor transmite propriilor copii ceea ce învață de la mama lor. Dacă mama își va învăța fiul să fie răbdător, atent, generos, iubitor și să aibă compasiune pentru ceilalți aceste calități vor rămâne întipărite în comportamentul lui de-a lungul vieții și le va transmite în cadrul familiei pe care și-o va întemeia.

6. O probabilitate mai mare de succes

Potrivit specialiștilor, fiii care comunică permanent cu mama devin adulți mai responsabili. Își aleg un domeniu de activitate în care vor excela, iar șansele lor de a avea performanțe deosebite cresc. Există mutiple studii care indică faptul că un copil moștenește inteligența de la mamă.

 7. Prudența și înțelepciunea

De obicei femeile își asumă mai puține riscuri decât bărbații. Sunt mai atente la toate circumstanțele și fac tot posibilul pentru a-și proteja sănătatea și familia. Au o abordare practică și se gândesc la posibilele consecințe ale fiecărei acțiuni. Astfel, un fiu poate învăța de la mama lui că este foarte bine să fie prudent. Va deveni responsabil și matur și nu își va asuma riscuri care îi pot pune viața în pericol.

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Daca ai 30 de ani si inca nu te-ai decis daca vrei sa faci un copil, iata patru motive minunate pentru a deveni mama la aceasta varsta, potrivit profesorului Eduardo Zambrano, recunoscut la nivel international pentru cercetarea si consultarile sale legate de economia sociala si masurarea dezvoltarii umane.
   1. Siguranta
   La aceasta varsta ai mai multa incredere in tine si stabilitate emotionala. Aceste doua aspecte merg mana in mana cu maturitatea si situatia economica pe care o ai, deoarece esti perfect constienta ca este momentul potrivit pentru a concepe un copil.
   2. Viata mai lunga
   Un studiu realizat de Universitatea de Medicina din Boston a determinat ca femeile care au devenit mame la 30 de ani traiesc mai mult. Rezultatele se datoreaza variatiilor genetice. Studiul a aratat ca 60% dintre femei pot atinge aproape 100 de ani, daca nasc dupa 30 de ani.
   3. Maturitate
   Cand ajungi la 30 de ani, nivelul de maturitate nu mai este acelasi la fel ca la 20 de ani. Este foarte posibil sa fi terminat studiile, sa ai un loc de munca stabil sau sa fii propriul tau sef, sa ai un prieten sau un sot si o viata stabila. Dupa 30 de ani, mama are toate sansele sa beneficieze de o situatie economica solida.
   4. Copii mai dezvoltati
   Cercetatorii de la Scoala de Economie din Londra, dupa evaluarea a 18 mii de copii, au constatat ca micutii ai caror mame i-au nascut dupa varsta de 30 de ani au dezvoltat un vocabular mai larg la o varsta frageda si au obtinut scoruri mai mari de IQ comparativ cu copiii ale caror mame avea 20 de ani cand i-au adus pe lume.
   copilul.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Semnificația simbolurilor aniversărilor
   Fiecare aniversare este dovada că ați reușit să întăriți legătura spirituală pe care v-ați bazat comuniunea. Simbolurile pentru fiecare aniversare a nunții arată această trecere, într-un mod subtil, dar sugestiv  – dacă prima aniversare este „de hârtie”, după o jumătate de secol împreună, veți sărbători nunta „de aur”, iar dacă sunteți cu adevărat norocoși, puteți ajunge la nunta „de diamant”.
   Pentru cei curioși, iată denumirile aniversărilor, conform simbolurilor respective:
   1 an – nunta de hârtie; 2 ani – nunta de bumbac; 3 ani – nunta de piele; 4 ani – nunta de pânză sau de flori; 5 ani – nunta de lemn; 6 ani – nunta de fier sau de zahăr; 7 ani – nunta de lână sau de cupru; 8 ani – nunta de bronz; 9 ani – nunta de salcie; 10 ani – nunta de aluminiu; 11 ani – nunta de oțel; 12 ani – nunta de mătase; 13 ani – nunta de dantelă; 14 ani – nunta de fildeș; 15 ani – nunta de cristal; 20 ani – nunta de porțelan; 25 de ani – nunta de argint; 30 ani – nunta de perle; 40 de ani – nunta de rubin; 50 de ani – nunta de aur; 60 ani – nunta de ametist; 70 ani – nunta de platină; 75 ani – nunta de diamant. An de an, simbolul aniversărilor devine mai trainic și mai prețios, la fel ca relațiile dintr-un cuplu fericit. După nunta de argint, fiecare sărbătoare este reprezentată de un metal nobil sau o piatră prețioasă. Într-adevăr, o relație ce a rezistat atâta timp este valoroasă, fiind un model pentru toți cei din jur.

   Cum sărbătorești aniversarea nunții? Idei de cadouri, decor și locații pentru un eveniment memorabil
   Primii 15 ani te vor bucura cu ocazii festive anual, mai apoi aniversările sunt serbate o dată în 5 ani. Tradițional, se oferă în dar obiecte realizate din materialul ce simbolizează numărul anilor. Primele aniversări, fiind reprezentate de materiale versatile, lasă loc pentru zborul fanteziei și cadouri personalizate. Singura tendință mai nouă este să dăruiești emoții, mai degrabă decât obiecte.
   O cronică a familiei la nunta de hârtie, un set personalizat de halate din bumbac în al doilea an, un album foto de familie în copertă din piele…lista poate continua cu suvenire și mici atenții.
   Nunta de argint și nunta de aur sunt sărbătorite mai cu fast. Tradiția de a dărui consoartei o cunună de argint își are originea în Franța medievală, astăzi înlocuită de inele de argint și reînnoirea jurămintelor în fața altarului. Nunta de aur este și ea o sărbătoare grandioasă, cuplurile ce au ajuns acolo împreună primesc cadouri de la Primărie și sunt felicitate de toți cei dragi.
   Simbolul fiecărui an se reflectă nu doar în cadourile alese pentru aniversarea nunții, dar și în decorul de la eveniment. Indiferent dacă alegeți să petreceți cu multă voie bună, împreună cu nașii, părinții și prietenii de familie; sau dacă optați pentru o cină romantică doar în doi – atmosfera contează. Decorul bine ales bucură privirea și dă un aer de sărbătoare.
   Pentru a crea momente de neuitat și a scăpa de rutină, puteți opta pentru o sărbătoare în aer liber sau un local potrivit pentru aniversarea nunții. Voi alegeți grandoarea evenimentului –  de la un picnic în doi la o festivitate de zile mari, cu mulți invitați, decor fastuos și tradiționalul „au chefuit trei zile și trei nopți”.
   Nu e obligatoriu să angajați un profesionist sau să cheltuiți o avere pe decorul pentru aniversarea nunții, este suficient să alegeți cu atenție locul unde veți sărbători și câteva elemente de decor, ce v-ar bucura pe ambii. Partenerii se cunosc unul pe altul mai bine decât oricine, iar la aniversări aveți ocazia să o demonstrați și să întăriți și mai mult legătura de suflet ce vă unește.
   ea.md
  • julia122997
   De julia122997
   Oricât de multe lucruri jenante s-ar întâmpla în timpul naşterii, nu trebuie să-ţi faci griji pentru ele, sunt naturale, iar medicii sunt obişnuiţi de mult cu ele.
   Iată câteva lucruri pe care nimeni nu ţi le spune despre naştere.
   Când vine vorba despre naştere, neprevăzutul este previzibil
   Odată ce ai rămas însărcinată vei căuta cărţi, te vei documenta, vei merge la gimnastică pentru gravide, la cursuri despre naştere. Toate pentru a fi pregătită astfel încât nimic să nu te ia prin surprindere. Însă, oricât de temeinic ai fi pregătită, este aproape imposibil să nu apară o situaţie neprevăzută. Nu trebuie să te sperii, ci doar să fii pregătită emoţional pentru orice.
   În timpul naşterii poţi vomita
   Ştiai că este normal să vomiţi în timpul naşterii? Nu este nimic ieşit din comun. Cauza sunt substanţele conţinute de anestezia epidurală care scad tensiunea arterială. Iar primele simptome ale tensiunii arteriale scăzute sunt greaţa şi voma. Această stare poate apărea chiar dacă nu ai făcut anestezie. Unul dintre motive sunt alimentele care rămân nedigerate în stomac (în timpul travaliului se opreşte digestia), iar alt motiv sunt contracţiile care pot agita stomacul. Poţi evita această situaţie, mâncând ceva lejer înainte de travaliu. De asemenea, sunt recomdate lichidele limpezi odată ce ai intrat în travaliu.
   Înainte de naştere îţi pot clănţănii dinţii
   Aproximativ jumătate dintre femei s-au plâns că în timpul naşterii au avut frisoane şi le-au clănţănit dinţii. Şi nu din cauza frigului. De fapt, temperatura corpului creşte cu un grad-două şi chiar ţi-e cald. Specialiştii spun că în timpul travaliului o parte din sângele fetal intră în sângele mamei şi, din cauza acestei incompatibilităţi sangvine, apar frisoanele. Cele mai multe mame care au trăit aceste senzaţii au avut grupa A, iar bebeluşul grupa sangvină B.

   Înainte de naştere sau în timpul ei pot apărea zgomote jenante
   Pe măsură ce bebeluşul coboară, aerul de pe intestine se comprimă şi vei elibera gazele pe anus. Fii pregătită şi pentru acest lucru, mai ales dacă alegi epidurala. Sfincterele vor fi amorţite şi nu le poţi controla. O altă problemă jenantă este că în timpul naşterii poţi defeca, din aceleaşi motive. Nu trebuie să te îngrijorezi foarte tare, medicii sunt obişnuiţi cu asta. Nu vei fi nici prima, nici ultima femeie căreia i s-a întâmplat acest lucru.
   În timpul naşterii poţi deveni lunatică
   În general, femeile care hotărăsc să nască natural, fără nici un fel de anestezie, din cauza durerilor ţipă, urlă, plâng sau înjură pe oricine este lângă ele: doctori, moaşe, asistente medicale şi, chiar soţul – dacă este prezent. Medicii povestesc că au avut paciente care s-au dezbrăcat complet pentru că aşa s-au simţit confortabil. Toate aceste reacţii sunt perfect normale şi sunt cauzate de hormonii în dezechilibru.  Tot medicii spun că, statistic vorbind, femeile care au participat la cursuri de naştere au fost puţin mai stăpâne pe ele decât celelalte.

   În timpul naşterii şi după uiţi tot
   Chiar dacă ai participat la cursuri de naştere este foarte posibil să uiţi tot în momentul în care urci pe masă. Emoţiile, hormonii, antestezicul îşi fac „datoria”. De asemenea, este foarte posibil să uiţi multe detalii după naştere. Dacă vrei să ai toate detaliile, roagă medicul să permită filmarea evenimentului.
   S-ar putea să nu fie dragoste la prima vedere
   Nu toate mămicile care şi-au văzut pruncii imediat după naştere au spus că este cel mai frumos copil din lume. Şi nici nu trebuie să îţi faci probleme dacă nu te cuprinde un sentiment imens de bucurie când îl ţii prima dată în braţe. După un travaliu lung şi epuizant, s-ar putea să nu fii încântată de rezultat. Nu este nici o problemă. Dă-ţi un răgaz de o oră-două şi vei găsi apoi mica faptură încântătoare.
   Voi ce aţi fi vrut să ştiti despre naştere?
   sfatulparintilor.ro
  • julia122997
   De julia122997
   În Anglia este obiceiul ca mireasa să stea în stânga mirelui, astfel acesta poate avea mâna dreaptă liberă să o apere de cei care vor vrea să-i fure mireasa. Ca simbol de fertilitate se arunca cu orez și grâu spre miri, acum se folosește confeti.

   Mireasa are rochia albă și voal pe cap. Despre voal se spunea în vremuri de demult că îi ascundea fața până la depunerea jurămintelor, pentru că toate căsătoriile erau aranjate. Pentru a avea noroc în căsătorie, mirele nu trebuia să vadă rochia miresei înainte de nuntă. Mireasa nu este bine să poarte deloc perle pentru că se spune că acestea aduc lacrimi.
   În ceea ce privește darurile de nuntă, acestea constau în fructe ca simbol de fericire și copii în căsnicie. Oaspeții primeau mici prăjituri sau migdale glazurate care simbolizau viață lungă, bogată, fericită și sănătoasă pentru mire și mireasă.
   Obiceiuri și tradiții de nuntă în Grecia

   Dansul banilor este o tradiție din Grecia. Casa miresei se decorează cu ghirlande de flori, cu felinare, lumânări, tul, sfeșnice și candelabre albe. Rochia de mireasă este cât mai frumoasă, eventual cu trenă. Numele prietenelor miresei care sunt nemăritate sunt scrise pe talpa pantofului miresei, asta aduce noroc acestora, se spune că ele se vor căsători cât de curând. Nașul este cel care încalță mireasa și pune bancnote în interiorul pantofilor. Mirele este îmbrăcat de prieteni, bărbierit și apoi însoțit de ei la biserică unde își va aștepta mireasa la altar.
   La biserică se folosesc lumânări de nuntă care vor fi ținute aprinse pe toată durata slujbei. Acestea au denumirea de lambade. Preotul va pune cununile pe capul miresei și mirelui, acestea fiind legate cu panglică albă. Verighetele sunt din aur sau alt metal prețios și simbolizează iubirea veșnică. Vinul din pahar te duce cu gândul la nunta din Galileea. Înconjurul Mesei Sfinte de către preot, mire, mireasă și nași se numește Dansul lui Isaia și semnifică primii pași ai celor doi miri conduși de biserică. Pentru fericire și noroc se aruncă orez și petale de trandafiri peste miri, la ieșirea lor din biserică.
   Dulciurile specifice de nuntă în Grecia sunt pricomigdalele și migdalele în glazură albă.
   Obiceiuri și tradiții de nuntă în China

   Culoarea principală la nuntă este roșu, care simbolizează dragostea și prosperitatea. Invitațiile de nuntă sunt roșii, cutiile pentru cadouri sunt roșii. Chiar și casa mirelui este decorată în roșu. Ziua nunții se alege în funcție și de anumite semne astrologice pentru ca evenimentul să se desfășoare într-o perioadă de bun augur.
   Obiceiuri și tradiții de nuntă în Japonia

   În această țară, la nuntă se poartă kimono din mătase în culoarea dragostei – purpuriu. Mireasa trebuie să aibă un trusou care să cuprindă mai multe ținute, pe care le va îmbrăca în timpul ceremoniei.
   Rochia de mireasă este albă, iar costumul de mire este negru. Mireasa are un machiaj foarte complex, alb, din cap până în picioare. La nuntă este obiceiul să se servească nouă cupe de sake, care arată trăinicia cuplului format.
   Obiceiuri și tradiții de nuntă în Mexic

   În Mexic nunta este în stilul nunților din Franța sau din Spania. Dar păstrează și anumite influențe precolumbiene. La ceremonie, mirele și mireasa sunt uniți sub un rozariu. Tradiția spune că mirele trebuie să ofere miresei 13 monede din aur, ceea ce arată că el va asigura suportul material în familie.
   Oaspeții la nuntă trebuie să se adune în jurul mirelui și a miresei, să formeze un fel de inimă, iar aceștia să danseze primul dans în fața lor.
   Obiceiuri și tradiții de nuntă în Franța

   În Franța nunta se anunță invitațiilor cu cel puțin câteva luni înainte. Se trimit invitații formale, elegante, în care sunt trecute cele mai importante date despre nuntă, unde va avea loc ceremonia religioasă, la ce restaurant va avea loc petrecerea și alte aspecte. În acest fel mirii vor primi răspunsul de la invitați la timp și vor ști câte persoane vor veni la nuntă, cum să organizeze nunta la restaurant.
   În Franța există obiceiul ca mireasa să poarte jartieră, pe care mirele o ia cu dinții și o aruncă nuntașilor. Se spune că aceasta aduce noroc la fel ca rochia miresei. Cel care prinde jartiera se va însura cât de curând.
   Un alt obicei este tortul supraetajat, idee care a fost preluată și la nunțile de la noi. Despre tort se spune că trebuie să fie cât mai înalt, asta arată că mirele și mireasa vor avea o căsnicie cât mai fericită. În Franța tortul trebuie să fie tăiat prima dată de mireasă, pentru ca aceasta să aibă copii, să nu fie stearpă. Mireasa trebuie să pregătească un trusou cu haine, lenjerie și așternuturi brodate pentru viața sa în familie. Cufărul în care este pus trusoul este din lemn și este gravat cu simboluri de prosperitate și bogăție.

   Invitațiile de nuntă în Franța sunt foarte frumoase, poți găsi astfel de invitații de nuntă online, dar și accesorii asortate, sticluțe și etichete, mărturii, carduri și meniuri, plicuri pentru bani, care oferă un plus de eleganță nunții și care pot fi la fel cu tematica acesteia. Invitațiile de nuntă sunt foarte deosebite, ele transmit oaspeților câteva aspecte importante despre nuntă înainte de a participa la acest eveniment. Invitațiile pot include o anumită cromatică și pot fi în același stil cu mărturiile de nuntă, decorul și accesoriile de nuntă.
   cosmopolitan.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Departe de a se ascunde, a avut curaj sa faca vizibila o problema care afecteaza multe femei.
   Kathy si-a dat seama ca fotografiile "vietii ideale" ale ei de pe Facebook, in care totul era numai zambet, in ciuda faptului ca trecea printr-un moment intunecat, nu reprezentau viata ei reala. De aceea a fost incurajata de un prieten fotograf sa faca aceste poze sincere, care sa arate realitatea - lupta ei impotriva depresiei postpartum.

   A fost suficient sa publice doua fotografii si imediat a aparut un val de comentarii de sustinere. Intr-una dintre ele apare bine imbracata, zambind intr-o camera ordonata in care se juca cu cei doi copii ai sai. In cea de-a doua fotografie este prezentata cealalta fata a maternitatii. Apare in aceeasi camera plina de jucarii, dezordonata, fara bluza si cu fata extrem de obosita. Potrivit propriilor cuvinte, se poate vedea "stresul, tulburarea, zilele in care numara minutele pana la culcare."
   Ea recunoaste ca se simte confortabil sa arate una dintre cele doua fotografii (in care se pare ca totul este bine), dar acea realitate si ceea ce simte despre viata ei este foarte diferita.
   "Adevarul este ca ambele fotografii reprezinta viata mea in functie de zi. Cu toate acestea, as impartasi confortabil una dintre aceste realitati si aceasta este problema. Muncesc de doua ori mai mult pentru a incerca sa ascund aceasta realitate, pentru ca mi-e teama sa ma simt inconfortabil. Mi-e teama ca vei crede ca sunt slaba, nebuna, o mama groaznica sau un milion de lucruri pe care mintea mea reuseste sa ma convinga si stiu ca nu sunt singura in aceste ganduri.
   Trebuie sa incepem sa-i intrebam pe proaspetii parinti cum se descurca, dar mai altfel, pentru ca intrebarea tipica "cum este totul?" genereaza raspunsul clasic "totul este minunat!", spune mamica.
   "Nu trebuie sa mai presupunem ca perioada postpartum este intotdeauna o etapa euforica. Pentru una din sapte femei nu este."

   O fantoma invizibila
   Se presupune ca o femeie ca Kathy care tocmai a devenit mama, care are doi copii mici, sanatosi si zambitori, ar trebui sa fie fericita si recunoscatoare pentru viata pe care o are, dar, de fapt, in realitate se simte singura, obosita, frustrata si deprimata. Nu esti o mama rea pentru ca nu simti ce ar trebui sa simti, iar aceasta face ca depresia postpartum sa devina o fantoma invizibila, care este minimizata si nu ajuta pe nimeni.
   Daca mama nu se simte suficient de puternica pentru a parasi cercul de singuratate impus de maternitatea recenta, depresia devine din ce in ce mai grea si simte ca dispare putin cate putin ca persoana.
   Daca treci prin aceasta etapa, nu trebuie sa fii singura. Incearca sa te conectezi cu alte mame, cauta grupuri de parinti, discuta cu partenerul tau, cu prietenii de incredere si cu rudele apropiate, spunandu-le sentimentele si preocuparile tale. Si, daca este necesar, apeleaza la ajutorul specialistilor. Ei vor sti cum sa te asculte, sa te inteleaga si iti vor da o mana de ajutor in ceea ce ai nevoie, ca sa te simti mai bine si sa te bucuri de maternitate.
   copilul.ro
 •