Încă un copil nevaccinat a murit de rujeolă. Care este județul fără niciun caz de rujeolă


    Potrivit datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul deceselor prin rujeolă a ajuns la 34, ultimul caz fiind un copil nevaccinat de cinci luni cu anemie din judeţul Neamţ.

Rujeola este o boală infecţioasă ce poate fi prevenită prin vaccinare. Fără vaccin, persoana infectată riscă să dezvolte complicații, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Statisticile arată că, în România, 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii.

Țara noastră se confruntă cu cea mai gravă epidemie din ultimele secole, iar asta numai din cauza incapacității autorităților de a-și coordona activitatea de achiziționare a dozelor de vaccin necesare, precum și a părinților care, inconștienți, pleacă urechea la zvonurile emise în spațiul public, fără argumente științifice, fără vreo dovadă directă că vaccinul ar fi de vină pentru apariția autismului sau a altor probleme de sănătate, printre care și alergiile alimentare.

În ultima săptămână au fost înregistrate alte 122 de cazuri noi de rujeolă şi un deces, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, vineri, la 9.104. 34 de persoane au murit din cauza rujeolei, ultimul caz fiind înregistrat în această săptămână.

19225997_m.thumb.jpg.e83f62ea1b577658c8ea6ebd03a2a03f.jpg

Caraş-Severin – trei şi câte un caz în Bucureşti şi în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi şi Mureş.

Din cele 122 de cazuri de rujeolă din ultima săptămână, cele mai multe au fost în judeţele Cluj -68 şi Braşov -32.

La nivel naţional, judeţele cu peste o mie de cazuri de rujeolă sunt Timiş -1.228, Caraş-Severin – 1.111 cazuri şi Arad – 1.014 cazuri. Boala s-a extins în 41 de judeţe, singurul fără niciun caz fiind judeţul Tulcea.

libertateapentrufemei.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.