3758 Noutati în această categorie

  1. В 1946 году в Великобритании было запущено длительное исследование, в рамках которого ученые отслеживали жизнь всех детей, рожденных в одну неделю. В исследовании принимали участие и матери: по их мнению, быть хорошим родителем несложно: достаточно проявлять эмоциональное тепло, говорить с ребенком, слушать его и выполнять еще несколько простых правил. Мамы и папы в XXI веке подходят к воспитанию более основательно, причем нередко себе же в ущерб.

  2. Prietena mea a devenit, de curând, mama unei fetițe absolut fantastice. Copilul este bine, crește, e o dulceață, efectiv. Ei bine, lucrurile nu stau la fel și cu ea. Exact așa cum îmi spune și ea, în scurtele schimburi de mesaje sau și mai scurtele și rarele conversații telefonice: ”Am ups and downs!”.

  3. Un time-out este o modalitate de a oferi copilului șansa de a se auto-liniști. În acest fel, îl scoatem dintr-o anume situație încordată și-i oferim un loc liniștit, primind un timp pentru a se liniști sau a gândi. Este o tehnică educativă și parentală de dezvoltare recomandată de majoritatea pediatrilor și psihologilor ca formă eficientă de disciplină, fiind deosebit de populară în culturile occidentale.

  4. Vestea bună ar fi că este complet normal ca adolescentul tău să nu vrea să vorbească despre ziua lui de școală.

  5. Specialiştii susţin că dependenţa de telefon a copiilor este la fel de nocivă pentru aceştia precum dependenţa de droguri sau de alcool. Şi asta pentru că, susţin experţii, drogurile activează aceiaşi stimuli din creier precum telefonul sau tableta.

  6. Так получилось, что моя старшая дочь живет вместе с младшими сёстрами и их папой, моим новым мужем. Но и со своим папой она вместе с братом-двойняшкой тоже поддерживает живое и тёплое общение.

  7. О том, как успешно совмещать рабочие будни с кормлением и где порой приходится сцеживать молоко, рассказала Александра Сороковикова, недавно ставшая мамой.

  8. João Stanganelli are 64 de ani și locuiește în Brazilia. De la 30 de ani suferă de Vitiligo, o boală responsabilă de apariția petelor albe pe piele. Acest lucru se întâmplă pentru că melanocitele, acele celule pigmentare responsabile de culoarea pielii, fie sunt distruse, fie slăbesc. 

  9. Copilul meu face dans, înot, karate, pictură şi limba chineză. Asta auzim tot mai des de la părinţi care îşi doresc ca fetiţele şi băieţii lor să exceleze în cât mai multe domenii. 

  10. În cazul în care angajata iese în concediu de maternitate și, ulterior, de îngrijire a copilului cu al treilea copil consecutiv (deci, în total au trecut deja 6 ani, perioadă în care angajata este în concediu) și acum iarăși a ieșit în concediu de maternitate (cu 2 zile înainte de expirarea concediului de îngrijire a copilului până la 3 ani), este posibil să fie concediată? Din câte cunosc, angajatorul nu are dreptul sa o concedieze, dar mi s-a zis că, după 6 ani, apare acest drept.