Transpune chipuri pe o placă de lemn, folosind doar cuie și ață


  Nicoleta Vacaru este o tânără artistă de la Chișinău care transpune chipuri pe o placă de lemn, folosind doar cuie și ață. Pasiunea ei a început în 2014, atunci când a văzut această tehnică, numită string art, la un artist chinez. De atunci, a îmbunătățit-o și și-a format propriul stil. Acum, lucrările sale au ajuns să fie admirate și peste hotare.

„Este ceva ce nu făcusem niciodată. Singurică am fost și mi-am ales placa de lemn de la magazin, singură am șlefuit-o cu hârtie abrazivă, apoi a fost un lucru foarte greu alegerea cuielor, fiindcă sunt cuie pe care trebuie să le ții cu mâna și să le bați. Aceea a fost prima experiență și toate degetele erau dezbătute de ciocan. Pe urmă, a fost încă o problemă cu ața. La prima lucrare am luat ață de bumbac, care foarte repede se rupea. A fost o lucrare experiment care m-a făcut să caut cele mai bune materiale și cea mai bună metodă de a învârti ața și de a bate cuiele”, a povestit Nicoleta Vacaru.

La o singură lucrare, tânăra artistă poate munci o lună. „Eu nu pot să lucrez de dimineața până seara la o lucrare, fiindcă am copil mic și îmi permite doar atunci când este la grădiniță două ore sau când doarme, dar foarte rar”, a explicat ea.

Totuși, nu este suficient să ai doar timp liber... mai e nevoie de inspirație. „Vizual și instinctiv, eu deja știu unde voi avea nevoie de acest cui și cât de multă ață voi învârti pe el. Când nu-mi iese bine, dau înapoi. Împletesc, împletesc și apoi descos tot”, a spus Nicoleta.

Lucrările în string art au fost admirate în diverse țări. „La moment, mai multe lucrări sunt în Franța. String art a fost și în Italia. Am avut comenzi și prin Moscova. Recent, o lucrare a ajuns în Portugalia”, a menționat ea.

În prezent, artista experimentează noi tehnici pentru a putea transporta operele în siguranță, astfel încât să ajungă cu bine în orice colț al lumii.

„Eu m-am căutat pe mine în diferite tehnici. Am încercat și cafea, și vin, și batic, și acuarelă, și boabe de cafea, și cosmetică, și ulei, tot. Faza e că m-am regăsit în acril, fiindcă nu miroase, și în string art. Eu când obosesc de acril, vin la string art, și când obosesc de string art, vin înapoi la acril”, a subliniat aceasta.

agora.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Chiar dacă încerci să petreci tot mai mult timp alături de copilul tău, uneori simți nevoia să ieși din monotonie și să faci și alte activități. Iar în momentul acela te întrebi ce anume să mai faci sau cu ce activități îl mai poți surprinde. Ei bine, dacă și tu ești în această situație, o soluție la îndemână, dar și educativă în același timp, îl reprezintă filmele documentare.
   Chiar dacă pe copilul tău îl fascinează filmele de acțiune sau de comedie, cu siguranță vei găsi în lista de mai jos unul pe care să îl urmărești alături de el. Iată care este selecția noastră a celor mai bune documentare pe care să le urmărești alături de copilul tău:
   1. Walking with Dinosaurs (1999)

   Copilul tău e pasionat de dinozauri? Atunci filmul Walking with Dinosaurs e ideal pentru el. Filmul aduce în prim-plan lumea dinozaurilor și felul în care ei conduceau lumea. Dacă vrei să-i oferi copilului tău șansa de a vedea parcursul lui Patchi, Scowler, dar și Juniper, strămoși ai Pachyrhinousauri, ei bine, filmul Walking with Dinosaurs îi va această ocazie.
   2. March of the Penguins (2005)

   Filmul March of the Penguins este un documentar francez și arată povestea de viață a pinguinilor din Artarctica. Este un film emoționat, iar copilul tău cu siguranță va învăța ce anume înseamnă viața pinguinilor imperiali.
   3. Girls Rock! (2007)

   Fimul Girls Rock! spune povestea a patru adolescente care își petrec timpul într-o vacanță. Tabăra pentru fete din Oregon le învață ce înseamnă cultura Rock’n’Roll. Filmul arată cum patru fete, timide la început, reușesc să își găsească pe parcurs curajul și încrederea necesară pentru a-și exploata talentul.
   4. Born to be Wild (2011)

   Born to be Wild este un film documentar despre empatie, necesitatea învățării faptului că animalele fac parte din viața noastră și trebuie să fie ocrotite. De asemenea, acest film îl va învăța pe copilul tău ce anume înseamnă iubirea pentru animale, dar și cum sunt crescuți urangutanii și elefanții din Borneo și Kenya.
   5. Wings of Life (2013)

   Copilul tău e pasionat de natură? Ei bine, filmul Wings of Life îi va prezenta lumea fluturilor, albinelor, păsărilor și a multor altor viețuitoare, dar și care este rolul lor. Pe lângă o călătorie în minunata lor viață, acest film îi arată copilului tău câteva lecții, extrem de importante, despre empatie și grija față de natură.
   6. I Am Big Bird: The Caroll Spinney Story (2014)

   Documentarul I Am Big Bird: The Caroll Spinney Story spune povestea lui Caroll Spinney, un personaj care are parte de mai multe tragedii în viață, precum abuzul. Chiar dacă are și o latură mai tristă, dar și vulnerabilă, filmul surprinde modul prin care o simplă poveste poate deveni o adevărată sursă de inspirație, chiar și pentru copii. 
   7. Kedi (2017)

   Kedi este un documentar care arată povestea a șapte pisici care nu au stăpâni și trăiesc pe străzile din Istanbul. Dacă cel mic adoră pisicile, atunci în mod cert îl va fascina această poveste, mai cu seamă că, de-a lungul filmului, mai multe persoane interacționează cu ele, dar și au grijă de ele.
   8. Jane (2017)

   În cazul în care copilul tău este pasionat de studiul animalelor, ei bine, filmul Jane spune povestea unui om de știință de primatologie extrem de cunoscut, pe nume Jane Goodall, care face o cercetare asupra cimpanzeilor. Pentru orice copil, acest film va inspira speranță, compasiune, dar și posibilitatea către o lume mai bună.
   elle.ro
  • julia122997
   De julia122997
   În cadrul acestui program, timp de o lună au fost prezenți 909 de participanți care au avut parte de 1193 de activități de: lectură-374 (lecturi cu diversă tematică: populară, de descoperire, istorică, narare teatralizată, analiză a textelor);  creare – 411 (crearea diferitor lucrări hand-made; jocuri de dezvoltare a inteligenței, exerciții de creativitate) și  explorare- 411 (teste cognitive;experimente științifice;descoperirea orașului Chișinău; învățarea noilor aplicații IT, învățarea explorării roboțeilor etc.).

   Fiecare filială a Bibliotecii Municipale este un loc minunat și atractiv, unde copiii își pot folosi timpul interesant și util în vacanța de vară! Participanții, care deja au savurat din plin din acest program, au lăsat feedback-uri pentru cei care încă nu cunosc bine despre această oportunitate, încurajându-i să vină cât mai curând și să participe.

   Echipa Bibliotecii Municipale „B.P.Hasdeu” îndeamnă copiii Chișinăului să fie parte a acestui program estival de neuitatProvocarea verii.  Petreceți timpul inteligent alături de noi, într-un mod diferit, interactiv, interesant și creativ!

   Te poți înscrie la nr. de telefon 022 221186 sau în orice filială din rețeaua Bibliotecii Municipale sau poți completa formularul online.
   diez.md
  • julia122997
   De julia122997
   Tânăra, a realizat cel mai mare mural din cariera sa și o pictură pe asfalt. „Am pictat un mural în stilul meu. Zidul pe care am realizat lucrarea, se află în centrul orașului și are o suprafață de aproximativ 340 de metri pătrați. Este cel mai mare proiect, pe care l-am realizat”. Artista a muncit șase zile pentru a finaliza lucrarea.

   Festivalul „Open art” durează toată vara. Printre participanți sunt invitați o mulțime de artiști care realizează lucrări în diverse tehnici. În timpul pregătirii pentru eveniment, întregul oraș devine literalmente un muzeu în aer liber, plin de diferite sculpturi, spectacole și artă stradală.

   În prezent, artista din Moldova face un mic turneu cu durata de o lună. Timp în care, tânăra și-a propus să participe la festivaluri de artă stradală în Suedia, Franța și Portugalia.

   diez.md
 •