iHUB Chișinău te invită la o nouă expoziție „Defy the color”


  Artiștii moldoveni Cristina și Alexandru Danu, stabiliți în Emiratele Arabe, revin acasă pentru a provoca și sfida culorile, în cadrul expoziției „Defy the color”, care va avea loc pe data de 27 iunie, începând cu ora 18:30 la iHUB Chișinău.

fotoartmain-920x471.jpg

Lucrările artiștilor sunt concepute într-un stil bine conturat și independent, cu înclinații spre expresionism abstract și minimalism. Seara se planifică a fi una plină de culori, emoții și Aperol rece.

Intrarea la eveniment este gratuită, însă organizatorii îi roagă pe cei interesați să completeze acest formular de participare. Totodată, în cadrul vernisajului, picturile vor putea fi rezervate pentru ca ulterior să fie procurate. Dacă sunteți interesați să vedeți catalogul lucrărilor înainte de expoziție, sunteți rugat să contactați organizatorii pentru a vi-l trimite.

Creațiile artistei Cristina Danu atrag atenția prin contraste de culoare puternice și energie. Picturile acesteia desprind emoția de orice aluzie metaforică și lasă impulsul creator să se manifeste fără nicio constrângere. Viziunea artistei în aceste picturi este de a pleca departe de nesiguranța universală și de a se concentra asupra problemelor interne și a lucrurilor care ne conectează.

Picturile artistului Alexandru Danu au ca subiect de bază căutarea identității umane și integrarea individului în contextul contemporan. În termeni plastici, observăm în lucrările artistului mișcări libere de linii și culori. Culorile folosite de acesta sunt contrastante și definite, captivând o dispoziție de protest naiv. Acestea sunt echilibrate de tonalități mai fine, ceea ce oferă spectatorului o atârnare mai gândită asupra culorii. Creațiile acestuia exploră nevoia individului de a face o diferență și de a fi unic, precum și fragilitatea interioara a omului modern.

Menționăm că, expoziția va putea fi vizitată pentru încă două săptămâni după vernisaj. Mai multe detalii despre eveniment, puteți găsi aici.

Cunoaște-i mai bine pe artiștii Cristina și Alexandru Danu urmărind acest filmuleț.

diez.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Artistul cu pseudonimul Nickkuru, a realizat pe peretele din spate al sediului o pictură cu chipul lui Einstein, însoțit de un citat al savantului. Prin această pictură tânărul vrea să popularizeze imagine fizicianului în rândul tinerilor.
   Amintim că, Nicolae Curu a deschis recent propria sa expoziție în care și-a expus 16 lucrări. Artistul realizează lucrările de artă într-o tehnică mixtă. Artistul este originar din satul Beshalma.
   Vezi mai jos cum arată ultima s-a lucrare și procesul de realizarea a acesteia.
   diez.md
  • julia122997
   De julia122997
   Tânăra, a realizat cel mai mare mural din cariera sa și o pictură pe asfalt. „Am pictat un mural în stilul meu. Zidul pe care am realizat lucrarea, se află în centrul orașului și are o suprafață de aproximativ 340 de metri pătrați. Este cel mai mare proiect, pe care l-am realizat”. Artista a muncit șase zile pentru a finaliza lucrarea.

   Festivalul „Open art” durează toată vara. Printre participanți sunt invitați o mulțime de artiști care realizează lucrări în diverse tehnici. În timpul pregătirii pentru eveniment, întregul oraș devine literalmente un muzeu în aer liber, plin de diferite sculpturi, spectacole și artă stradală.

   În prezent, artista din Moldova face un mic turneu cu durata de o lună. Timp în care, tânăra și-a propus să participe la festivaluri de artă stradală în Suedia, Franța și Portugalia.

   diez.md
  • julia122997
   De julia122997
   Designeră, Vera a început acum doi ani să îmbine desenul cu fotografia dintr-o glumă. Mai apoi, însă, talentul ei a creat un fenomen pe rețelele de socializare, hastagul #chisinauismagic devenind unul celebru.
   „Poate că acest lucru se datorează faptului că oamenii nu aveau magie în viața de zi cu zi, iar eu le-o ofeream prin imagini. Scopul meu a fost să atrag atenția asupra frumosului din orașul nostru. Cu ajutorul personajelor celebre, am vrut să arăt frumoasele locuri ale Chișinăului. Pentru că este cu adevărat magic”, a mărturisit Vera.
   Iată câteva dintre creațiile Verei:

   zugo.md
  • julia122997
   De julia122997
   Cel mai recent proiect al său intitulat "People Matching Artworks" este dovada vie a acestui lucru. Deşi ai putea fi tentat să crezi că fotografiile lui Draschan sunt regizate, secretul din spatele lor este o răbdare de fier. 

   Stefan a petrecut multe ore vizitând diferite muzee din Paris, Viena şi Berlin, unde a aşteptat vizitatorii care să se potrivească într-un mod amuzant cu o anumită operă de artă.Rezultatul constă în imagini umoristice şi unice al armoniei neaşteptate dintre oameni şi lucrările expuse. În cele mai multe dintre fotografii, hainele oamenilor sunt cele care se aseamănă cu arta, dar există şi oameni a căror coafură, culoare sau barbă se identifică cu aceasta. 

   Iată imagini în care oamenii par rupţi din opere de artă!

   eva.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Ba mai mult, are în casă numai obiecte galbene. De şapte ani, Ella nu are decât lucruri de această culoare. A aruncat tot ce era de altă culoare. Chiar şi rujul şi fardurile ei sunt galbene! Şi-a luat şi mobilă aurie. A avut şi o nuntă cu rochie şi voal galbene.
   Ea spune că galbenul o face să simtă mereu că soarele o învăluie cu raze blânde. 
   click.ro
 •