Cum a înfiat un bărbat necăsătorit cinci copii cu dizabilități


  Un bărbat își dorea enorm să adopte un copil, dar se temea că nu va reuși, fiindcă era necăsătorit. Până la urmă, a primit cinci!

252881l.jpg

Puțini bărbați merită mai multe elogii de Ziua Tatălui, sărbătorită duminică în statele occidentale, decât Ben Carpenter, în vârstă de 35 de ani, din Huddersfield, West Yorkshire, Anglia. Pe bună dreptate, el este considerat un "super tată" de prieteni și de familia sa. 

Ben își dorea încă de când avea 21 de ani să adopte un copil, însă zece ani mai târziu, a devenit tatăl a cinci copii. Toți au probleme de sănătate, iar el îi îngrijește zi de zi și este fericit că viața micuților s-a schimbat de când el a devenit tatăl lor. 

Jack (11 ani), Ruby (opt ani), Lily (șase ani), Joseph (trei ani) și Noah (un an) au diverse afecțiuni care implică o mulțime de nevoi și îngrijire specială, de la autism la sindromul Pierre Robin, dar cu Ben lângă ei, viața lor este mai ușoară și mai frumoasă.

Bărbatul a devenit tată full-time și are experiență în îngrijirea copiilor cu dizabilități după ce a lucrat într-un centru special: "Încă de la 21 de ani am știut că vreau să devin tată cât mai repede posibil - poate că eram tânăr, dar mereu am avu un cap matur pe umeri", a explicat Ben.

"Eram convins că, fiind singur, nu mă vor lua în serios - dar am fost foarte fericit când au acceptat. Știam că așa era drept, datorită muncii pe care o făcusem cu adulții și copiii cu dizabilități. Știam că aveam dreptul să adopt un copil cu handicap fiindcă știam că pot să-l îngrijesc cum trebuie", a continuat el. 

"Mai întâi am văzut o reclamă a serviciilor locale de adopții care căutau părinți adoptivi și m-am gândit că nu acceptă un tip singur. Dar le-am zis cine eram și unde lucram, iar ei au fost foarte constructivi și chiar entuziasmați că vreau să adopt un copil", a povestit Ben, adăugând fără ezitare: "După nouă ani, am cinci copii și n-aș schimba nimic."

640770s-0x0-n-c837ae3f.jpg

Deși are pe cap o grămadă de probleme cu care nici doi părinți nu s-ar descurca ușor, Ben este încântat că le poate fi de ajutor copiilor săi. Și n-are deloc o misiune simplă: Jack are autism, Ruby are sindromul Pierre Robin și nu-și poate mișca normal brațele din cauza lipsei oaselor, Lily nu aude, iar Josep are sindromul Down. Cel mai mic dintre ei, Noah, are un sindrom rar și mai multe anomalii căpătate la naștere care i-au afectat mâinile și picioarele. Dar Carpenter e cel mai fericit părinte: de când a intrat în familia lui, Noah este ca și cum ar fi fost dintotdeauna cu ei. "Noah e tare și s-a adaptat perfect în familia noastră, să fiu sincer, e ca și cum a fost mereu aici! Frații și surorile lui se simt bine cu el, în special Lily, care este foarte maternă și mă ajută să-l hrănesc și cu alte treburi", a explicat bărbatul.

Carpenter nu și-a dorit niciodată să aibă copiii lui biologici, iar adopția i s-a părut întotdeauna cea mai bună soluție atât pentru el, cât și pentru copiii cu afecțiuni. "N-am vrut copii biologici pentru că aici e vorba de mai mult decât o legătură biologică cu un copil. Copiii mei sunt copiii mei - de exemplu, ei au aceleași gesturi ca mine.

Da, n-au același sânge ca mine, dar cui îi pasă?!", a explicat el.

Ben se descurcă cu fondurile de sprijin pe care le primește de la stat și cu ce a mai economisit - de exemplu, primește 20,70 de lire sterline pe săptămână pentru primul copil adoptat și 13,70 lire pentru al doilea, la care se adaugă și alte beneficii.

Poate că unora li s-ar părea greu și cu un copil cu dizabilități. Pentru Ben nu-i nimic ieșit din comun și chiar se gândește să mai adopte: "Dacă pe viitor un copil ar avea nevoie de mine să-l ajut, sunt sigur că voi ajunge să-l adopt. Sigur mă văd adoptând mai mulți, chiar îmi place să fiu tată", a spus el.

Carpenter este singur de la 21 de ani și nu plănuiește să-și caute o iubită în viitorul apropiat, fiindcă responsabilitățile pe care le are sunt mai importante și nu-i lasă prea mult timp liber: "Nu mi-am dorit niciodată o relație, sunt fericit așa. De fiecare dată când mi-am imaginat că aș avea o relație, am ajuns la aceeași concluzie: copiii mei vor fi mereu pe primul plan. Aș merge și pe jar în tălpile goale ca să-i apăr și să le fiu aproape, așa că e o decizie ușoară", a explicat el. "Oricine poate fi părinte, dar e nevoie de cineva special pentru a fi tată", a conchis Ben.

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Numai de la începutul anului, oamenii legii au inițiat 31 de cauze penale privind abuzul și exploatarea sexuală în Internet a copiilor, dinte care 28 privind Pornografia infantilă, 2 pentru Hărțuirea sexuală și una privind Ademenirea minorului în scopuri sexuale, transmite Știri.md.
   Totodată, au fost efectuate 13 percheziții, în cadrul cărora au fost ridicate peste 40 de dispozitive de stocare a datelor informatice, utilizate de către infractori.
   În acest context, IGP avertizează repetat părinții despre pericolul victimizării minorilor în mediul online.
   De asemenea, oamenii legii recomandă părinţilor respectarea următoarelor măsuri de educare şi instruire a copilului:- 
   - Familiarizați-vă cu tehnologia utilizată de către copil ca să înţelegeți cum acesta îşi petrece timpul în mediul online și ce dispozitiv folosesc pentru aceasta.
   - Fiți cel mai bun prieten al copilului din mediul online. „Împrieteniţi-vă”, apreciaţi-i postările - dacă vedeţi ceva ce vă îngrijorează vorbiţi-i atent, între patru ochi.
   - Explicați copilului că utilizatorii din Internet se pot prezenta sau afișa în profil cu date false.
   - Familiarizați-vă cu paginile web și programele cu acces la Internet folosite de copil.
   - Instalați calculatorul într-o cameră comună pentru a fi posibilă monitorizarea site-urilor accesate.
   - Conveniți asupra regulilor casei despre utilizarea Internetului.
   - Interesați-vă cine sunt prietenii virtuali, cu cine și unde copilul merge.
   - Explicați copilului să nu comunice numele, adresa sau alte date personale străinilor.
   - Explicați copilului să nu răspundă străinilor, la fel cum nu vorbește cu oameni străini în stradă.
   "Doar prin implicare activă, responsabilitate și atitudine, putem ajuta un copil să NU devină prizonier al lumii virtuale! Navigați în siguranță pe Internet!", îndeamnă polițiștii.
   stiri.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Mai exact, conform datelor Ministerului Educației, este vorba despre aproape 30.000 de elevi, care nu au tehnică de calcul. Chiar și cel mai simplu laptop este prea scump pentru familiile acestora, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md. 
   Astfel că, părinții, dar și autoritățile nu cunosc cum vor participa copiii la lecțiile online. Responsabilii anunță că, deocamdată, au identificat doar 3.000 de calculatoare, adică doar 10 la sută din cantitatea de care e nevoie.
   Oamenii care vor să-i ajute pe elevi să înceapă noul an școlar cu tehnică modernă, pot accesa harta interactivă, de pe site-ul Ministerului Educației, unde găsesc cantitatea de calculatoare necesară în fiecare raion și numărul de telefon la care pot apela.
   tv8.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Incidentul a avut loc în vestul Greciei, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro. În mod uimitor, copilul și-a păstrat calmul în tot acest timp.
   Un feribot s-a apropiat de el, după ce căpitanul a observat mica ambarcațiune în formă de inorog și s-a apropiat să verifice despre ce este vorba.
   Echipajul a preluat micul sinistrat și l-a adus în siguranță la țărm, spre bucuria părinților și a echipelor care îl căutaseră în zadar mai multe ore.
   digi24.ro
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   De exemplu, la una dintre grădinițe copiii au fost rugați să-și lase jucăriile acasă și să vină cu propriile sticle pentru apă. Micuții au petrecut mai mult timp pe afară, pentru că așa e mai sigur, spune administrația, transmite Ștriri.md cu referire la Tv8.md.
   Din cauza pandemiei, copiii de la o grădiniță privată din capitală au petrecut toată ziua afară. Au încercat să păstreze distanța socială, pe cât a fost posibil, iar în timpul activităților nu s-au atins de lucrurile altor copii.
   Educatorii spun că micuții s-au conformat ușor noilor reguli, pentru că știu cât de periculos e virusul:
   „E periculos virusul? -Da, pentru că poate îmbolnăvi orice om. -Îți e frică? -Nu, pentru că nici nu-l văd, dar știu toate regulile”.
   Părinții care și-au dus copiii la grădiniță au fost nevoiți să semneze o declarație pe propria răspundere și nu au fost lăsați să intre în instituție. Programul copiilor, deocamdată, este doar până la ora 13:00, fără somn.
   tv8.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Acum, când ne aflăm în luna octombrie, este recomandabil de administrat copiilor un complex de vitamine, minerale pentru o perioadă de timp, la fiecare copil individual, în dependenţă de starea lui de sănătate şi riscurile pe care le are. Sunt recomandările pediatrului Ludmila Chiriac, oferite pentru IPN, transmite Știri.md.
   Nu este de neglijat vaccinarea împotriva gripei sezoniere. „Vaccinarea trebuie efectuată în această perioadă, în luna octombrie, ca până în decembrie-ianuarie copiii sa aibă anticorpi şi să poată lupta cu gripa sezonieră”, a explicat medicul.
   Dacă copilul este sănătos şi nu a făcut viroze pe parcursul anului precedent, nu este neapărat să meargă la un specialist. 
   „Un mod sănătos de viaţă, gimnastică zilnică, băi de contrast şi alimentaţie naturală, corectă, este suficient. Copiii care sunt predispuşi la boli respiratorii, care au alte maladii concomitente, ar fi bine să facă un consult la pediatru. Pediatrul, în mod individual, îi face un program de însănătoşire. Acum, cât încă timpul este bun, e cald şi bine, recomand tuturor copiilor să meargă, după lecţii, după grădiniţă, în locuri în care natura încă este vie: în pădure, parcuri”, sugerează pediatrul.
   Un mod sănătos de viaţă este principala recomandare a specialiștilor. „Eu întâlnesc părinţi care nu consumă carne. Sunt vegetarieni şi le impun şi copiilor acest regim alimentar. Le explic că copiii au nevoie de cantităţi de proteine pentru a creşte şi pentru ca creierul lor să se dezvolte”, a exemplificat pediatrul.
   Chiar şi atunci când temperaturile sunt scăzute, părinţii trebuie să iasă cu copiii la plimbare. Chiar şi cu bebeluşii, până la minus 10 grade, dacă nu este vânt, spune medicul. O atenție deosebită trebuie acordată vestimentației. 
   „Copilul iese afară, este activ. Dacă în cazul bebeluşilor recomandăm să fie îmbrăcați cum este părintele, plus o unitate, în cazul celorlalţi copii le recomand să-i îmbrace cu o unitate mai puţin. Copilul este în mişcare, aleargă, transpiră şi astfel este supus riscului de a răci”. 
   „Apa, în timpul băii, dacă de obicei se recomandă a fi de 35-36 de grade, poate fi de 32-33 de grade. Asta e tot o metodă de călire”, a adăugat Ludmila Chiriac.
   Per general, pediatrul spune că un copil nu are nevoie neapărat de medicamente sau ceva special pentru sezonul rece, ci de un mod de viaţă sănătos, somn adecvat, plimbări în aer liber şi consumul, în cantităţi mari, de fructe şi legume, deoarece cele mai multe vitamine se conţin în ele.
   ipn.md
 •