Cum îți poți îmbunătăți concentrarea la job


    De câte ori ți s-a întâmplat să încerci să te concentrezi pe o sarcină, dar să te surprinzi gândindu-te la cai verzi pe pereți? Pur și simplu nu te poți concentra, oricât încerci! Această situația nu numai că este frustrantă, dar te face să nu mai fii productivă la birou.

1521738744-17722733.jpg

Mediul de lucru trebuie să fie unul confortabil, pentru a te ajuta să te concentrezi la ce ai de făcut. Adu-ți de acasă câteva decorațiuni micuțe, niște imagini care să te mențină relaxată, dar care să te motiveze, ascultă muzică care să nu îți distragă atenția (muzică instrumentală, sunetele oceanului etc).

Alimentația sănătoasă are beneficii pentru sănătatea noastră fizică, dar și pentru cea mentală. Bea mai multă apă, ia zilnic micul dejun, alege să măcânci mai sănătos!

61358_0.jpg

De asemenea, încearcă să te miști mai mult. Chiar dacă nu vrei sau nu poți să mergi la sală, de exemplu, cel puțin încearcă să mergi mai mult pe jos. Diferite studii au arătat că până și mersul te poate ajuta să îți păstrezi concentrarea.

Cât despre distracții, putem învăța să le ignorăm. Fiecare dintre noi are probleme personale la care se gândește des, dar hai să stabilim o anumită oră din zi când să căutăm probleme pentru ele, nu când suntem la birou.

Apoi, e musai să te ocupi de sarcini pe rând! Multitasking-ul îți face mai mult rău decât bine, așa cum am mai discutat. 

Nu uita să faci scurte pauze de 5-10 minute pe parcursul zilei pentru a-i permite minții tale să se odihnească. Citește câteva pagini dintr-o carte, sună o prietenă, socializează puțin cu colegii de birou, apoi întoarce-te la lucru.

cosmopolitan.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.