Cele mai potrivite 10 filme de Halloween pentru copiii sub 12 ani


  Filme de Halloween. Dacă ai copii care abia așteaptă să urmărească filme de Halloween care să nu abunde în violență și sânge ca cele din genul horror, iată o listă cu titluri potrivite pentru copiii sub 12 ani. Ordinea este aleatorie.

graphicstock-halloween-lights-in-the-dark_Hyf-b-YAmZ+(1).jpg

1. It’s the Great Pumpink, Charlie Brown

Linus își petrece noaptea așteptând să apară Marele Dovleac, deși nimeni nu crede că acesta ar exista în realitate. În acest timp, Charlie Brown nu are timp să-și tragă sufletul în timp ce alții copii își umplu traistele cu dulciuri primite la colindat.

2. Curiosul George: Festivalul sperieturilor de Holloween (Curious George: A Halloween Boo Fest)

Curiosul George și Omul cu Pălărie Galbenă se pregătesc pentru festivalul anual de Halloween care se ține în orașul lor natal. George descoperă legenda lui No Noggin, o sperietoare de ciori care, de Halloween, le ia pălăriile oamenilor. Deși Omul cu Pălărie Galbenă îl avertizează să fie o „maimuță cuminte”, George nu-l ascultă.

3. Boxtroli (The Boxtrolls)

Crescut sub pământ de către Boxtroli, un băiețel orfan pe nume Eggs (Ouț) urcă la suprafață ca să-și salveze familia adoptivă de Archibald Snatcher, care a pus la cale un plan diabolic să-i extermine. Vocea ticălosului Snatcher este în versiunea orgininală pusă de Ben Kingsley.

4. Casper

Împreună cu tatăl ei, așa-zis vânător de fantome, Kat se mută într-un conac bântuit de fantome. Aici îl cunoaște pe Casper, o fantomă simpatică, dar și pe cei trei unchi răutăcioși ai acestuia. Filmul este amestecul perfect de drăgălășenie, tandrețe și tristețe.

5. Coșmarul dinaintea Crăciunului (The Nightmare Before Christmas)

Jack Skellington se plictisește să mai fie Regele Dovleac din orașul Halloween și decide să pună mâna pe o altă sărbătoare: Crăciunul. Pentru asta îl răpește pe Moș Crăciun, convins fiind că el va fi acum personajul principal. Singura care-și dă seama că nu va fi așa e Lovelorn Sally. Și nu greșește!

6. Compania monștrilor (Monster Inc.)

Monstruleții James P. Sullivan și Mike lucrează la Monster Inc., unde se produce energie. Materia primă e generată de țipele copiilor, pe care angajații au datoria de a-i speria în somn. Într-o zi, micuța Boo ajunge, din cauza unui angajat, în companie.

 

7. O noapte la muzeu (Night at the Museum)

Larry (Ben Stiller) acceptă un job ca paznic de noapte la Muzeul de Istorie Naturală după ce ultimii trei predecesori ai săi au ieşit la pensie. În scurt timp, el descoperă că toate exponatele din muzeu prind viaţă în timpul nopţii.

8. Hotel Transilvania

În 1895, Dracula a construit o reşedinţă luxoasă pentru a o creşte în pace pe fiica sa, Mavis. În zilele noastre, la Hotel Transilvania vin cei mai cunoscuţi monştri pentru a se relaxa, departe de răutatea oamenilor. Într-un weekend, Dracula îşi invită prietenii (printre ei, Frankenstein şi Bigfoot) la aniversarea celor 118 ani ai lui Mavis.

9. Hocus Pocus

Dintr-o întâmplare, surorile Sanderson s-au trezit în Salem, la sute de ani după ce au fost condamnate la moarte pentru vrăjitorie. Acum ele vor să se răzbune, furând copiii din oraș ca să-și câștige nemurirea. Trei puști împreună cu un băiat transformat într-un motal negru trebuie să lupte împotriva lor.

10. Labirintul

Sarah trebuie sa aibă grijă de fratele ei mai mic în timpul în care părinții lor sunt plecați. Cum băieţelul nu se opreşte din plâns, Sarah îşi doreşte să vină spiriduşii să-l ia ca să scape de el. Dar, când Regele Spiriduşilor răpeşte copilul şi-l duce la castelul său din mijlocul unui labirint, Sarah pornește fără să stea pe gânduri într-o călătorie plină de peripeţii pentru a-l salva.

totuldespremame.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Numai de la începutul anului, oamenii legii au inițiat 31 de cauze penale privind abuzul și exploatarea sexuală în Internet a copiilor, dinte care 28 privind Pornografia infantilă, 2 pentru Hărțuirea sexuală și una privind Ademenirea minorului în scopuri sexuale, transmite Știri.md.
   Totodată, au fost efectuate 13 percheziții, în cadrul cărora au fost ridicate peste 40 de dispozitive de stocare a datelor informatice, utilizate de către infractori.
   În acest context, IGP avertizează repetat părinții despre pericolul victimizării minorilor în mediul online.
   De asemenea, oamenii legii recomandă părinţilor respectarea următoarelor măsuri de educare şi instruire a copilului:- 
   - Familiarizați-vă cu tehnologia utilizată de către copil ca să înţelegeți cum acesta îşi petrece timpul în mediul online și ce dispozitiv folosesc pentru aceasta.
   - Fiți cel mai bun prieten al copilului din mediul online. „Împrieteniţi-vă”, apreciaţi-i postările - dacă vedeţi ceva ce vă îngrijorează vorbiţi-i atent, între patru ochi.
   - Explicați copilului că utilizatorii din Internet se pot prezenta sau afișa în profil cu date false.
   - Familiarizați-vă cu paginile web și programele cu acces la Internet folosite de copil.
   - Instalați calculatorul într-o cameră comună pentru a fi posibilă monitorizarea site-urilor accesate.
   - Conveniți asupra regulilor casei despre utilizarea Internetului.
   - Interesați-vă cine sunt prietenii virtuali, cu cine și unde copilul merge.
   - Explicați copilului să nu comunice numele, adresa sau alte date personale străinilor.
   - Explicați copilului să nu răspundă străinilor, la fel cum nu vorbește cu oameni străini în stradă.
   "Doar prin implicare activă, responsabilitate și atitudine, putem ajuta un copil să NU devină prizonier al lumii virtuale! Navigați în siguranță pe Internet!", îndeamnă polițiștii.
   stiri.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Mai exact, conform datelor Ministerului Educației, este vorba despre aproape 30.000 de elevi, care nu au tehnică de calcul. Chiar și cel mai simplu laptop este prea scump pentru familiile acestora, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md. 
   Astfel că, părinții, dar și autoritățile nu cunosc cum vor participa copiii la lecțiile online. Responsabilii anunță că, deocamdată, au identificat doar 3.000 de calculatoare, adică doar 10 la sută din cantitatea de care e nevoie.
   Oamenii care vor să-i ajute pe elevi să înceapă noul an școlar cu tehnică modernă, pot accesa harta interactivă, de pe site-ul Ministerului Educației, unde găsesc cantitatea de calculatoare necesară în fiecare raion și numărul de telefon la care pot apela.
   tv8.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Incidentul a avut loc în vestul Greciei, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro. În mod uimitor, copilul și-a păstrat calmul în tot acest timp.
   Un feribot s-a apropiat de el, după ce căpitanul a observat mica ambarcațiune în formă de inorog și s-a apropiat să verifice despre ce este vorba.
   Echipajul a preluat micul sinistrat și l-a adus în siguranță la țărm, spre bucuria părinților și a echipelor care îl căutaseră în zadar mai multe ore.
   digi24.ro
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   De exemplu, la una dintre grădinițe copiii au fost rugați să-și lase jucăriile acasă și să vină cu propriile sticle pentru apă. Micuții au petrecut mai mult timp pe afară, pentru că așa e mai sigur, spune administrația, transmite Ștriri.md cu referire la Tv8.md.
   Din cauza pandemiei, copiii de la o grădiniță privată din capitală au petrecut toată ziua afară. Au încercat să păstreze distanța socială, pe cât a fost posibil, iar în timpul activităților nu s-au atins de lucrurile altor copii.
   Educatorii spun că micuții s-au conformat ușor noilor reguli, pentru că știu cât de periculos e virusul:
   „E periculos virusul? -Da, pentru că poate îmbolnăvi orice om. -Îți e frică? -Nu, pentru că nici nu-l văd, dar știu toate regulile”.
   Părinții care și-au dus copiii la grădiniță au fost nevoiți să semneze o declarație pe propria răspundere și nu au fost lăsați să intre în instituție. Programul copiilor, deocamdată, este doar până la ora 13:00, fără somn.
   tv8.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Acum, când ne aflăm în luna octombrie, este recomandabil de administrat copiilor un complex de vitamine, minerale pentru o perioadă de timp, la fiecare copil individual, în dependenţă de starea lui de sănătate şi riscurile pe care le are. Sunt recomandările pediatrului Ludmila Chiriac, oferite pentru IPN, transmite Știri.md.
   Nu este de neglijat vaccinarea împotriva gripei sezoniere. „Vaccinarea trebuie efectuată în această perioadă, în luna octombrie, ca până în decembrie-ianuarie copiii sa aibă anticorpi şi să poată lupta cu gripa sezonieră”, a explicat medicul.
   Dacă copilul este sănătos şi nu a făcut viroze pe parcursul anului precedent, nu este neapărat să meargă la un specialist. 
   „Un mod sănătos de viaţă, gimnastică zilnică, băi de contrast şi alimentaţie naturală, corectă, este suficient. Copiii care sunt predispuşi la boli respiratorii, care au alte maladii concomitente, ar fi bine să facă un consult la pediatru. Pediatrul, în mod individual, îi face un program de însănătoşire. Acum, cât încă timpul este bun, e cald şi bine, recomand tuturor copiilor să meargă, după lecţii, după grădiniţă, în locuri în care natura încă este vie: în pădure, parcuri”, sugerează pediatrul.
   Un mod sănătos de viaţă este principala recomandare a specialiștilor. „Eu întâlnesc părinţi care nu consumă carne. Sunt vegetarieni şi le impun şi copiilor acest regim alimentar. Le explic că copiii au nevoie de cantităţi de proteine pentru a creşte şi pentru ca creierul lor să se dezvolte”, a exemplificat pediatrul.
   Chiar şi atunci când temperaturile sunt scăzute, părinţii trebuie să iasă cu copiii la plimbare. Chiar şi cu bebeluşii, până la minus 10 grade, dacă nu este vânt, spune medicul. O atenție deosebită trebuie acordată vestimentației. 
   „Copilul iese afară, este activ. Dacă în cazul bebeluşilor recomandăm să fie îmbrăcați cum este părintele, plus o unitate, în cazul celorlalţi copii le recomand să-i îmbrace cu o unitate mai puţin. Copilul este în mişcare, aleargă, transpiră şi astfel este supus riscului de a răci”. 
   „Apa, în timpul băii, dacă de obicei se recomandă a fi de 35-36 de grade, poate fi de 32-33 de grade. Asta e tot o metodă de călire”, a adăugat Ludmila Chiriac.
   Per general, pediatrul spune că un copil nu are nevoie neapărat de medicamente sau ceva special pentru sezonul rece, ci de un mod de viaţă sănătos, somn adecvat, plimbări în aer liber şi consumul, în cantităţi mari, de fructe şi legume, deoarece cele mai multe vitamine se conţin în ele.
   ipn.md
 •