Cartea sau filmul? 5 romane ecranizate în 2016


    „Înainte să te cunosc” („Me Before You”) este unul dintre cele mai așteptate filme ale acestei veri. O poveste de iubire, ecranizare a romanului cu același nume, care va apărea luna aceasta și la noi, tradus la editura Litera. Din lista propusă de cărți ecranizate în 2016 nu puteau lipsi romane precum „Inferno” de Dan Brown sau „Fata din tren” de Paula Hawkins, care s-au vândut în milioane de exemplare în lumea întreagă.

Înainte să te cunosc – Jojo Moyes

 

575feef00e880_Inaintesatecunosccarteasifilmul.jpg

 

Vândută în peste 6 milioane de exemplare, cartea apare luna aceasta la editura Litera, iar filmul va avea premiera în cinematografele românești pe 1 iulie, fiind una dintre cele mai așteptate producții ale verii.

 

„Înainte să te cunosc” este o poveste de iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. În urma unui accident de motocicletă, Will Traynor își pierde dorința de a trăi și totul i se pare nesemnificativ și lipsit de bucurie. Când Lou Clark apare în viața lui, fiecare dintre ei va schimba destinul ceilulalt pentru totdeauna.

 

În film, rolul lui Lou este interpretat de Emilia Clarke (Daenerys din „Urzeala tronurilor”), iar cel al lui Will de actorul britanic Sam Claflin, cunoscut din seria „Jocurile foamei”.

 

 

Alice în Țara din Oglindă – Lewis Carroll

 

575feef908db0_AliceintaraOglinzilor.jpg

 

A doua carte a lui Lewis Carroll (publicată de editura Art), „Alice în Țara din Oglindă”, a fost ecranizată anul acesta. În noul film Disney, numit „Alice în Țara Oglinzilor”, Alice, interpretată de Mia Wasikowska, se întoarce în Țara Minunilor, pentru a-l salva pe Pălărierul Nebun (Johnny Depp), capturat de Timp.

 

Ajunsă din nou pe tărâmul fantastic, ea se va reîntâlni cu personaje celebre din prima carte, în diferite momente ale vieții lor. Filmul poate fi văzut acum în cinematografe (premiera a fost pe 27 mai).

 

https://play.md/embed/2431907

 

Fata din tren – Paula Hawkins

 

575fef054a0fe_Fatadintrencartesifilm.jpg

 

Anul trecut, la numai patru luni de la publicare, romanul „Fata din tren” se vânduse în 1,8 milioane de exemplare doar în SUA. Cartea a fost tradusă și la noi în 2015 la editura Trei.

 

În fiecare dimineață, Rachel merge cu același tren și, în timp ce-l așteaptă, s-a obișnuit să urmărească ritualul matinal al unui cuplu care locuiește într-o casă de lângă calea ferată. I-a botezat „Jess și Jason”, iar viața lor i se pare perfectă. Până într-o zi, când vede ceva ce o șochează, iar Rachel va lua parte la viețile pe care le observase doar de pe margine.

 

Filmul care stă la baza cărții o are protagonistă pe Emily Blunt și va avea premiera în cinematografe pe 7 octombrie.

 

 

Miss Peregrine – Ransom Riggs

 

575fef0c7ee3d_MissPeregrinecartesifilm.jpg

 

O insulă izolată, ruinele unui cămin „pentru copii deosebiți” al domnișoarei Peregrine, o colecție bizară de fotografii. Toate acestea sunt descoperite de tânărul Jacob în vârstă de 16 ani, care ajunge pe această insulă misterioasă. „Riggs jongleză cu măiestrie cu fantezia şi realitatea, proza şi arta fotografică, pentru a crea o poveste terifiantă, dar în acelaşi timp încântătoare”, scria Associated Press în 2013, când a apărut acest roman. La noi s-a tradus la editura Arthur.

 

Filmul se numește „Copiii domnișoarei Peregrine: Între două lumi”, este regizat de Tim Burton, iar din distribuție fac parte Terence Stamp, Samuel L. Jackson, Judi Dench și Eva Green. Pelicula va avea premiera pe 30 septembrie.

 

 

Inferno – Dan Brown

 

575fef13e481b_Infernocartesifilm.jpg

 

Al patrulea roman scris de Dan Brown care-l are ca protagonist pe profesorul Robert Langdon te poartă prin Florența, Veneția și Istanbul într-o călătorie misterioasă, în care elemente din istorie, cultură, mesaje secrete și simboluri din „Divina Comedie” de Dante se îmbină într-o construcție cu numeroase situații imprevizibile. Romanul a fost publicat în 2013 la editura Rao.

 

 

unica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.