Cu toate acestea, tot mai multe planuri și discuții sunt de a se produce filme cu o distribuție feminină majoritară iar luna aceasta se lansează pe marile ecrane Ocean's 8: Jaf cu clasă, un remake foarte așteptat, cu distribuție feminină consistentă.
Iată o serie de filme care dau cu brio replica unei tendințe de decenii la Hollywood – aceea de a face filme în care bărbații sunt protagoniștii iar femeile – „decor vivant”.
Ocean's 8: Jaf cu clasă (2018)
Chiar în anul în care bărbați puternici de la Hollywood sunt acuzați de hărțuire sexuală, iată că tot mai multe proiecte de filme sunt cu distribuție preponderent feminină. Punctul central de interes este mult-așteptata reluare a trilogiei Ocean’s a lui Steven Soderberg (la rândul ei un reboot). Sandra Bullock este în fruntea echipei în rolul lui Debbie (sora lui Danny Ocean), care imediat ce iese din închisoare pune la cale un jaf la stilatul Met Ball.
Noua comedie despre jafuri și spargeri, cu regia semnată de către Gary Ross (The Hunger Games) și cu scenariul de Ross și Olivia Milch, este un sequel și un reboot a seriei Ocean's Eleven.
Distribuţia este de zile mari: Rihanna, Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Awkwafina, Mindy Kaling, Helena Bonham Carter şi Sarah Paulson.
Matt Damon (care a jucat în Ocean’s Eleven şi continuările sale) urma să îşi facă apariţia şi în filmul în care scena trupei de jefuitori este preluată de actriţe celebre - Ocean’s 8 - însă o petiţie semnată de peste 28.000 de persoane - nemulțumite de comentariile sale pe tema hărţurii sexuale, ce a explodat la Hollywood anul trecut - au convins realizatorii să taie la montaj scenele cu acesta.
Filmul se lansează în cinematografele noastre pe 22 iunie.
Ghostbusters (2016)
Filmul cu distribuție exclusiv feminină ridică ştacheta față de originalul extrem de popular din 1984 cu volatilele relaţii dintre protagoniste şi o analiză feminină a autorităţii, a atracţiei, a rezolvării unor situaţii de criză, dar şi a reacţiilor atunci când nu ţi se recunosc meritele.
Abby (Melissa McCarthy) este experta în paranormal, care şi-a dedicat toată viaţa studiului fantomelor. Erin (Kristen Wiig) este doctorul care fundamentează ştiinţific teoria.
Holtzmann (Kate McKinnon), inginerul, preia conceptele lui Abby şi Erin şi construieşte echipamentul necesar pentru lupta cu fantomele. În sfârşit, Patty (Leslie Jones) se alătură grupului ca expert în dedesubturile New York-ului, contribuind la descoperirea locului de unde apar fantomele şi la explicarea întâmplărilor din Manhattan.
„Chris Hemsworth este Kevin, secretarul cu fizic perfect şi minte puţină al vânătoarelor de fantomă, o reinventare proaspătă şi foarte nimerită a personajelor feminine habarniste dar pline de nuri din filmele Hollywood-ului”, scria Cinemagia la data lansării filmului.
Domnişoare de onoare/Bridesmaids (2011)
Kristen Wiig este Annie, o domnișoară de onoare a cărei viață o ia razna din momentul în care, împreună cu o gașcă de Domnișoare de onoare una mai trăsnită decât alta (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey și Ellie Kemper), trebuie s-o conducă la altar pe cea mai bună prietenă a ei, Lillian (Maya Rudolph).
Annie e cea care ne face cunoștință cu celelalte domnișoare de onoare. Annie este angajată într-un magazin de bijuterii, are treizeci și ceva de ani și pare incapabilă să-și pună viața în ordine. Și-a pierdut afacerea de patiserie, a rămas fără iubit și nici nu prea are mari speranțe pentru viitor; acum, cea mai bună prietenă a ei se mărită.
Are doar o singură șansă să facă totul perfect...
„Kristen Wiig, ei bine, e de ţinut minte! Membră a echipei Saturday Night Live, Wiig i-a atras atenţia lui Judd Apatow, iar Bridesmaids nu doar că o are pe actriţă în rolul principal, dar este şi co-scris de ea, mare parte din gagurile şi situaţiile extreme aparţinându-i. Un avertisment: ce o să vezi în film nu e deloc cuminte, iar efectul este şi ratingul Nerecomandat sub 15 ani, primit pe merit de la CNC-ul nostru.”, scria Cinemagia la data lansării filmului.
Câteva conversații despre o fată foarte înaltă (2018)
O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete contruiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.
În Câteva conversații despre o fată foarte înaltă apar doar trei băieți. Întrebat despre asta, regizorul Bogdan Theodor Olteanu a declarat pentru Ziarul Metropolis: „E (un film) doar cu personaje feminine pentru că ne uităm la o lume în care bărbații ajung mai degrabă rar. În intimitatea unui cuplu de fete prezența bărbaților e mai curând un accident decât o regulă.
Nu e un manifest. Sigur că cinemaul românesc se învârte excesiv în jurul personajelor masculine, sigur că femeile sunt de cele mai multe ori decor vivant. Dar nu știu în ce măsură regizorii sunt misogini sau doar reprezintă fidel ce văd în jur ori ambele. E o discuție. Nu mi-am propus să scriu și să filmez fără băieți. Doar nu a existat vreo situație în care ar fi fost buni la ceva”.
Câteva conversații despre o fată foarte înaltă, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, cu Silvana Mihai și Florentina Năstase în rolurile principale, va intra pe data de 22 iunie 2018 în cinematografe din mai multe orașe ale țării.
Filmul se lansează în cinematografele noastre pe 22 iunie.
Clubul femeilor dezlănţuite (2018)
Book Club/Clubul femeilor dezlănţuite, despre patru prietene de vârsta a treia care, inspirate de cartea Fifty Shades of Grey, vor să pună sare şi piper pe viaţa lor sexuală, rulează în aceste momente pe marile noastre ecrane. Cele Patru femei sunt jucate de Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen și Mary Steenburgen. Ele fac parte dintr-un club de lectură care se întrunește lunar. Diane a rămas recent văduvă după 40 de ani de căsătorie. Jane se bucură de partenerul ei fără nicio obligație. Sharon încă se luptă să treacă peste un divorț de zeci de ani, iar căsătoria lui Carol se află într-o criză după 35 de ani.
Cu toate acestea, viața acestor patru prietene este transformată radical după ce ajung să citească infamul "Fifty Shades of Grey", care le catapultează într-o serie de alegeri și decizii scandaloase. „Book Club atinge câteva teme care fac comedia mai relevantă şi nu doar pentru publicul de vârsta a trei. Lipsa de disponibilitate emoţională, resemnarea, sacrificiul vieţii personale în favoarea carierei, relaţii nocive cu diverşi alţi membri ai familiei sau vechea şi debilitanta mentalitate ne-am trăit traiul, ne-am mâncat mălaiul se perindă în atenţie şi nu sunt teme specifice doar celor în vârstă”, scria Cinemagia la data lansării filmului.
Comentarii Recomandate
Nu sunt comentarii de afișat