10 idei bune pentru o bucatarie mica


    Daca ai o bucatarie mica nu trebuie sa fii suparata si dezamagita. O bucatarie mica poate sa fie la fel de functionala ca si una mare. Ceea ce facediferenta este strategia de origanizare, utililarea si modul in care alegi ceea ce este important pentru bucatarie.

cactus-2556000_1280-740x357.jpg

Iata cateva idei bune pentru o bucatarie mica!

1. Foloseste la maximum spatiul pe verticala. Asta inseamna ceva mai mult decat clasicele dulapuri suspendate. Asta inseamna sa folosesti toti peretii bucatariei. Nu este recomandat sa imbraci bucataria in mobila si dulapuri suspendate. Soluta sta in rafturi si etajere deschise. Daca alegi dulapuri cu rafuri foloseste rafturi din sticla. Transparaneta inseamna spatiu. Un alt truc este aceala de a alege dulapuri suspendate cu usile transparente.

2. Intr-o bucatarie mica este recomandat sa folosesti mobilier alb, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fugi de culoare. Combina culorile cu inox. Inoxul prin luciul lui da spatialitate, asa ca ceea ce se pierde prin culoare se castiga folosind inox.

3. Fa in asa fel incat spotrurile de lumina sa cada pe suprafetele de inox, pentru un truc vizual eficient.

4. Foloseste materiale diferite. Asta inseamna ca poti sa folosesti mobilier cu nuante diferite, dar din aceeasi gama cromatica.

5. Da-i amplitudine spatiului si ai spatii de depozitare dupa placul inimii.

balcony-2364669_1280-1024x768.jpg

6. Pentru bucatarii mici este recomandat sa renunti la perdele de la fereastra. Daca vrei intimitate alege sistem de transparent rulou pe care sa-l poti cobori doar la nevoie.

7. Daca bucataria ta are o usa spre balcon, aceasta trebuie sa fie elementul central si trebuie sa fie din sticla, de sus pana jos. Daca bucataria are usa, investeste in transformarea ei. Fa dintr-o usa compacta, o usa cu sticla. O sa ai impresia de spatiu.
bucatarii mici.

8. Pereti colorati diferit. Acesta este un truc foarte bun pentru bucatarii mici. Trebuie sa ai grija sa alegi cele mai potrvite nuante si culori, iar peretele zugravit altfel trebuie sa fie unul din peretii mici ai incaperii, iar culoarea sa fie in contrast total cu restul elementelor din bucatarie. Ideea este ca peretele vopsit altfel sa para ca “nu-i de acolo” si sa deschida spatiul.

9. Nu aglomera inutil spatiul cu unelte, instrumente si tehnica de bucatarie. Alege un aparat cu multe facilitati sau doar pe cele pe care le folosesti. Renunta la obiectele pe care nu le folosesti mai mult de trei luni si limiteaza la ceea ce este cu daverat necesar obicetele din bucatarie.

10. Una dintre cele mai bune solutii pentru o bucatarie mica este ordinea si curatenia perfecta in fiecare zi. Se stie ca a face curatenie 10 minute pe zi este mult mai eficient si mai practic decat a abandona lucrurile in ideea ca vei face “curatenie generala”.

Sursa foto: pixabay.com

http://casa-gradina.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      O singură de felie de pâine prăjită poate fi un ingredient versatil de la care poți porni de fiecare dată când ți-e poftă de ceva bun. Nu te gândi că se potrivește numai cu unt sau gem, ci învață să fii creativă pentru a te bucura de savoarea crocantă în contextul unui gust complex, cu multe vitamine și minerale.
      Iată ce toppinguri poți alege pentru pâinea prăjită de acum încolo:
      1. Ouă ochiuri și avocado
      Dacă vrei o masă consistentă, cu multe proteine și grăsimi sănătoase nu este nevoie să încerci rețete complicate. Pâinea prăjită integrală, cu piure de avocado și ouă ochiuri te va face să uiți complet de prăjituri, gogoși, chips-uri sau bomboane. Alege un avocado copt și fă rapid un piure folosind și puțin suc de lime. Întinde un strat gros pe pâine, apoi pune deasupra un ou. Este o alegere ideală dacă vrei să slăbești, precum și dacă urmează un antrenament solicitant și îți dorești să efectuezi mai multe exerciții complexe pentru reconturarea siluetei.
      2. Brânză feta și felii de roșie
      Combinația clasică dintre brânza feta, uleiul de măsline și feliile de roșie apare foarte des din motive întemeiate. Amestecă și tu cubulețe de brânză feta cu busuioc, măghiran și puțin ulei de măsline, pune-le pe feliile de pâine și finalizează cu felii proaspete de roșie. Poți adăuga și usturoi din când în când pentru a varia gustul.
      3. Ciuperci, sos pesto și brânză de capră
      Visezi la un preparat cu savoare cremoasă, dar fără să depășești totalul de calorii pe care ți l-ai propus? Este foarte simplu să reușești. Combină 4 ciuperci tăiate mărunt cu unt și rumenește-le într-o tigaie timp de 5-6 minute, la foc mic. După aceea întinde un strat de brânză cremă de capră pe feliile crocante, adaugă sos pesto, aranjează ciupercile și gustă din noul preparat care va cuceri toată familia.
      4.Banane și scorțișoară
      Îți plac mult dulciurile și credeai că trebuie să te resemnezi cu numărul prea mare de calorii de fiecare dată când guști ceva bun? Ei bine, dacă alegi pâinea prăjită, puțin unt nesărat, felii de banană, scorțișoară și puțin zahăr brun nu vei mai întoarce capul după bomboane, brioșe sau prăjituri cu multă cremă.
      5. Șuncă presată, mozzarella și usturoi
      Această rețetă ultra-rapidă combină textura cremoasă a brânzei mozarella cu aroma usturoiului și a feliilor de șuncă presată, fiind o variantă utilă chiar și pentru masa de prânz. Începe cu un strat de brânză mozarella, apoi presară usturoi tocat și finalizează cu 2-3 felii subțiri de șuncă presată. Nu-ți vor mai lipsi deloc sandvișurile clasice.
      6. Avocado, roșii și oțet balsamic
      Oțetul balsamic se potrivește cu o varietate de ingrediente, dar evidențiază în mod special savoarea roșiilor și a pâinii prăjite. Pentru a prepara o gustare răcoritoare pe timp de vară fă piure dintr-un avocado copt, adaugă busuioc, ulei de măsline, sare de mare și oțet balsamic. Întinde amestecul obținut pe feliile de pâine, apoi decorează cu felii de roșie.
      7. Căpșuni și brânză Brie
      Dacă îți place gustul dulce-sărat și o savoare crocantă este cazul să testezi acest topping pentru pâinea prăjită. Combină brânza Brie cu puțină miere, căpșuni și șuncă presată și vei vedea că simpla pâine prăjită va deveni complet irezistibilă.
      8. Vinete și pătrunjel
      Salata de vinete clasică se potrivește mult mai bine cu pâinea prăjită și cu niște ingrediente suplimentare. Combină vinetele cu puțin rozmarin și oregano și adaugă ½ linguriță de suc de lămâie. Întinde salata de vinete pe pâine și decorează cu ardei gras și felii de roșie.
      eva.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Copiilor le place sa simta, sa atinga, sa guste lucruri noi, mai ales cand fac parte din imperiul “interzis”, unde nu au voie sa calce prea des. Afla cum il poti implica pe pici in treburile tale zilnice din bucatarie, astfel incat sa va distrati impreuna printre condimente si ingrediente. “Bucataria nu e un loc de joaca pentru copii!”. Asa iti spunea mama pe cand erai mica, nu-i asa? Nu e complet gresit, dar ai putea sa gasesti o cale prin care sa ii implici si pe micii bucatari in pregatirea mesei, fara sa se atinga de aragaz sau cutite. Vor invata, astfel, sa aprecieze munca pe care tu o depui in fiecare zi cand gatesti pentru ei, iar cei mofturosi vor fi incantati sa manance ceea ce au preparat cu manutele lor. Vor fi mandri ca au participat la ceva pentru toata familia, vor capata incredere in ei si isi vor dezvoltata atentia si creativitatea.
      Inainte sa va puneti sortul si sa incepeti sa amestecati arome, tine minte ca un copil trebuie supravegheat in permanenta in bucatarie si trebuie sa adaptezi retetele si treburile la varsta lui.
      1. Pregateste din timp o zi in bucatarie cu piticii 
      Alegeti o zi in care tu ai toate treburile facute si nu te grabesti sa pregatesti masa. Ar fi bine sa ai deja mancare, pentru ca ceea ce gatiti impreuna s-ar putea sa nu poata fi servit la masa. Nu face curat inainte, pentru ca vei avea o multime de spalat si strans in urma uraganului care va invada bucataria ta. Scoate la inaintare ustensile si ingrediente care nu il pot pune in pericol pe copil: linguri de lemn, castroane si farfurii de plastic, telul, un cutit de plastic sau unul de intins untul (care nu are varf sau lama ascutite), cana gradata, sorturile si multe prosoape curate.
      2. Alege sarcini potrivite varstei
      O mana de ajutor in bucatarie e mereu binevenita, chiar si de la un copil. Trebuie insa sa stii ce sa il pui sa faca daca nu vrei sa te incurce si sa iti stea in cale tocmai cand ai ridicat oala fierbinte de pe aragaz.

      Micutii de 2-3 ani:
      • pot sa spele fructe sau legume intr-un lighean cu apa;
      • pot sa te ajute sa rupi frunzele de la salata;
      • sa puna sare sau piper;
      • sa amestece cu manutele in aluatul de paine.
       Micutii de 3-4 ani:
      • pot sa toarne ulei sau apa atunci cand ai nevoie in reteta;
      • pot sa amestece cu lingura aluatul pufos;
      • pot sa intinda putin unt pe paine (si pe masa!);
      • pot sa framante cu tine cozonac sau pizza.
      Daca au mai crescut putin ii poti pune la treburi un pic mai grele. Sa stoarca o lamaie, sa paseze cartofi pentru piureul lor cu o furculita, sa bata cu telul un ou pentru o omleta gustoasa sau sa unga tava cu margarina.

      3. Pune-l la treaba cu folos
      Sunt cateva activitati pe care orice pusti, mai mare sau mai mic, va fi incantat sa le faca in bucatarie pentru tine si care nu presupun manuirea unor ustensile periculoase.
      • Pune-l pe cel mic sa aseze masa, sa puna fata de masa, sa aduca servetelele si sa aseze farfuriile pe care tu i le-ai dus;
      • Pune-l sa scoata alimentele din frigider, daca poate ajuge la ele;
      • Sa te anunte cat e ceasul si sa te tina la curent cu cate minute mai are de stat friptura la cuptor (e un exercitiu bun pentru copii pentru a invata sa se descurce pe cadranul ceasului);
      • Sa scoata din camara sau din frigider ingredinetele de care ai nevoie: 5 cartofi, 4 rosii, doi morcovi si o ceapa (e un exercitiu bun daca vrei sa il inveti sa numere);
      • Sa strangeti masa impreuna, sa stearga vasele dupa ce le speli sau sa le aseze la loc in dulap.
      4. Gatiti feluri delicioase, dar usor de preparat

      Nu incerca sa faci din piciul tau un mic Jamie Oliver. Nu e nevoie sa pregatiti un meniu complicat si feluri de mancare aratoase. Copiii se vor bucura oricum pentru simplul fapt ca fac treaba alaturi de tine.
       Incercati sa preparati impreuna:
      • Aluat de paine de casa. S-ar putea sa nu creasca sau sa nu fie prea gustoasa, dar fii sigura ca o va manca cu pofta;
      • Sandvisuri colorate. Lasa-i pe copii sa unga painea, sa adauge feliile de branza, rosii si piept de curcan. se vor bate pe ele;
      • Salata de fructe. alege banane si capsune pe care le poate taia usor cu un cutit de plastic, portocale si grapefruit pe care le poate rupe singur in felii si struguri pe care ii poate adauga bob cu bob. Micutul va fi fericit daca ii dai si un tub de frisca ca sa isi poata decora salata;
      • Iaurt cu fructe, nuci si miere. Lasa-l sa isi amestece singur ingredientele intr-un bol.
      Vezi si cum convingem copiii sa manance fructe si legume. Nu uitati ca inainte sa treceti la treaba, trebuie sa va spalati bine pe maini si sa repetati instructiunile de mai multe ori. Luati de valul noii activitati, copiii vor uita repede cate linguri de zahar i-ai rugat sa toarne in castronul unde tu bati albusul!
      perfecte.md
    • maria981s
      De maria981s
      Usturoiul se curăță greu, ceapa te face să plângi, ai scăpat prea multă sare, pentru că nu te împaci cu sarea de mare? Totul se rezolvă cu calm și soluții de pe vremea bunicii.
      1. Mai mult suc
      Vrei să storci cât mai eficient zeama de dintr-o lămâie? Ține-o câteva secunde sub jet de apă caldă, apoi ruleaz-o cu podul palmei pe tocător. În fine, stoarce-o!
      2. Aragaz curat
      Oricât ai fi de atentă, se întâmplă ca mâncarea să dea în foc. Și, conform unor legi ciudate ale bucătăriei, mâncarea dă în foc tocmai când e aragazul mai curat. Ca să fii sigură că nu se va întâmpla așa ceva, pune o lingură de lemn deasupra oalei care fierbe pe aragaz; lichidul (apa, sosul etc.) nu va mai da pe dinafară.

      3. Usturoi îndărătnic
      E complicat de curățat, mereu rămâne câte o fâșie de coajă care te enervează. Soluția este următoarea. Desparți usturoiul în căței, îi pui într-un borcan cu capac, închizi și zgudui borcanul o vreme. Vei vedea că usturoiul se curăță practic singur!

      4. Ceapă de atac
      Problemă la curățatul cepei. De vină e sulful pe care-l conține și care te face să plângi. Soluții ar fi mai multe: ții un pic de apă în gură, ții un fir de ață între dinți sau dai cuțitul prin sare. Știu, n-au explicații logice, dar funcționează.
      5. Prea sărat
      Iar ai pus prea multă sare în mâncare! În primul rând, îți notezi să cumperi numai sarea cu care ești obișnuită. În al doilea rând, adaugi un cartof (sau doar câteva felii) în mâncare și mai dai câteva clocote. Cartoful va absorbi sarea, iar mâncarea va ieși așa cum trebuia să iasă. Cartofii se scot după ce fierb.
      6. Bicarbonat plus oțet
      Este cel mai eficace detergent. Oale, cuptor, aragaz se vor curăța ca prin farmec dacă le dai cu bicarbonat, pulverizezi apoi oțet pe deasupra și lași o oră, două. Curățatul se va asemăna cu magia din basme.
      femeia.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Vezi mai jos câteva fotografii care demonstrează că în bucătăria nu fiecare își găsește locul.


       







      diez.md
    • maria981s
      De maria981s
      Designul bucătăriei se axează din ce în ce mai mult pe furnirul de lemn, contrastul de culoare, textura, metalul şi aspectul industrial. Personalizarea este în trend, obiectele create cu un design specific pentru a contura ambientul propriei locuinţe.  De la culori la materiale şi de la aparaturi la estetică, aruncaţi o privire la cele mai bune tendinţe din bucătăria modernă.
      Culori vibrante si indraznete

      Schemele de culori vibrante vor continua să fie populare în această perioadă, cu accent pe aplicaţiile scandinave – pe culori strălucitoare – sau pe un design maximalist complet – cu ciocniri de culoare. Utilizarea culorii în bucătărie este extrem de importantă şi ar trebui să reflecte personalităţile proprietarilor şi nevoile lor. De exemplu, un spaţiu de gătit ar trebui să fie luminos şi strălucitor, în timp ce spaţiile destinate distracţiei ar putea avea o esenţă mai întunecată pentru a oferi o ambianţă adecvată.
      Sunt la modă culorile şi texturile îndrăzneţe când vorbim despre uşi de interior şi acest lucru va continua în anul următor. Amestecul de culori puternice şi lemn de struguri va continua să se dovedească popular, în timp ce mai multe finisaje industriale precum betonul vor sta alături de acestea pentru a crea cu adevărat un design inedit pentru bucătărie. Consumatorii cauta din ce în ce mai multă varietate şi sunt mai curajoşi în ceea ce priveşte stilul şi culorile.
      Industrial, dar chic

      Nu lasa conotaţia cuvântului industrial să vă oprească. Poate arăta complet elegant şi în plus, este foarte uşor de curăţat. Căutaţi caracteristici industriale, cum ar fi finisajele cu efect de beton – bucătăriile internaţionale arată că tendinţa pentru uşile pulverizate de beton sau uşile cu efect de beton va continua să crească – precum şi mânerele de prindere negre şi rafturile din rame metalice deschise pentru depozitare şi capturarea ochilor caracteristici.
      Texturi în contrast
      Contrastul între piatra rustică şi aparate din oţel inoxidabil raţionalizate conferă bucătăriei inspirată de francezi un factor serios de wow. Pentru a maximiza potenţialul spaţiului, alegeţi o insulă mai mică şi adăugaţi o masă pentru picioare cu scaune.
      Cine spune că rusticul şi modernul nu pot fi amestecate? O insulă de lemn dur este o dovadă că se potrivesc în totalitate.
      Negrul este mereu la modă pentru o mobilă de bucătărie modernă.

      Bucătăriile negre sunt foarte sexy şi moderne, dar se pot simţi, de asemenea, poate puţin… reci. Sfatul specialiştilor este să combinaţi cu lemn şi automat se va simţi mai ca acasă. Un blat de bucătărie cu finisaj lăcuit şi o insulă de stejar învechită oferă o imagine de eleganţă şi rafinament într-o bucătărie.
      Oare negru şi albastru merg împreună că ca mobila de bucatarie? În totalitate! Asiguraţi-vă doar că în cameră este destulă lumină naturală, altfel s-ar putea simţi că o peşteră.
      Alamă şi metale mixte

      Alamă este un trend în creştere încă din ultima parte a anului 2017, idee care va continua până în 2018-2019, când materialul va fi asociat cu culori calde şi va acţiona ca element de exprimare a personalităţii în bucătărie.
      Nu este vorba doar de robinete, deşi robinetele şi chiuveta de bucatarie cu potenţial de personalizare devin din ce în ce mai populare.
      Puteţi folosi cu încredere uşi de alamă pentru dulapuri, mânere pentru uşi, cuptoare, chiuvete – totul ţine de gândire fresh. Metalele mixte sunt încă o tendinţă cheie şi amestecarea cu aparatele de metal poate funcţiona bine. Aparatele metalice colorate în negru, alb, roşu, albastru, mentă şi multe altele, arata foarte bine amestecate cu alte metale precum alamă, argintul şi bronzul.
      Rafturile – o declaraţie curajoasă de personalitate

      Rafturile deschise devin din ce în ce mai populare cu proprietarii de locuinţe care vor să îşi personalizeze bucătăria lor prin adăugarea unor accesorii mici şi chiar câteva produse de lux delicioase plasate pe rafturi. Este o şansă perfectă de a adăuga o mulţime de verdeaţă pentru o imagine mai naturală, într-o bucătărie luminoasă şi aerisita.
      Experţii în design interior declară că rafturile care merg din podea până la tavan  reprezintă o tendinţă de design cheie care va asigura stocarea maximă în zone mai mici. Rafturile deschise cu iluminare interioară dau senzaţie de confort şi este un trend care devine din ce în ce mai populare.
      Renunţaţi la dulapurile de perete şi optaţi pentru rafturi deschise (în lemn curat, nefinisat) pentru o senzaţie mai modernă. Adăugaţi o bucată de culoare neagră şi bucătăria va arăta de vis.
      femeia.ro
  •