10 filme triste pe care nu ar trebui să le vezi singură


  Există anumite filme care sunt mai greu de vizionat dacă alegi să le vezi singură, din cauza încărcăturii emoționale a poveștii. De aceea, pentru a viziona filmele pe care ți le propunem mai jos, asigură-te că ai alături o persoană dragă.

image.png

Îți propunem câteva filme care au în spate povești impresionante, unele dintre ele bazate chiar pe întâmplări reale. Din acest motiv, încărcătura emoțională este foarte mare, însă subiectele te vor pune, cu siguranță, pe gânduri:

Beautiful Boy (2018)

Timothée Chalamet este renumit pentru talentul său de a interpreta roluri triste. „Beautiful Boy' spune povestea reală a lui David Scheff (Steve Carell) care se străduiește să reia legătura cu fiul său, Nic (Chalamet), dependent de droguri. Întreaga acțiune este despre supraviețuire, recidivare și recuperare într-o familie care se luptă de mulți ani cu dependența.

On Chesil Beach (2017)

Acțiunea din „On Chesil Beach' este plasată în Anglia anului 1962 și îi avem în prim-plan pe Edward (Billy Howle) și Florence (Saoirse Ronan), un cuplu de tineri proaspăt logodiți, aflați în luna de miere. Lucrurile se destramă când cei doi încearcă să aibă contact sexual, fiind nevoiți să se confrunte cu câteva adevăruri întunecate.

Beasts of the Southern Wild (2012)

Hushpuppy, rol interpretat de actrița Quvenzhané Wallis, în vârstă de șase ani, locuiește într-o comunitate Delta, aflată la capătul Pământului. Wink, tatăl ei, o pregătește pentru vremea când nu va mai fi lângă ea să o protejeze. După ce Wink se îmbolnăvește, natura se dezlănțuie, iar de sub ape se trezesc creaturi preistorice. Cu toate problemele care se apropie, Hushpuppy pleacă în căutarea mamei sale pentru ajutor.

Mudbound (2017)

După cel de-al Doilea Război Mondial, doi soldați se întorc acasă la familiile lor din Mississippi. Amândoi aduc cu ei cicatricile încă vizibile ale perioadei petrecute departe de casă. Cei doi încep să lucreze la o fermă, unde se confruntă cu rasism și adaptarea la viața de după război.

Call Me By Your Name (2017)

Elio (Timothee Chalemet) și Oliver (Armie Hammer) încep o poveste specială de iubire, cea la care visăm, probabil, cu toții. În Italia anilor `80, un adolescent în vârstă de 17 ani își explorează sexualitatea, și deși crede că este suficient de matur datorită inteligenței sale, inocența vârstei își spune cuvântul, mai ales în ceea ce privește formarea sentimentelor.

Hachi: A Dog’s Tale (2009)

Orice poveste despre dragoste necondiționată dintre un câine și stăpânul său te va face să verși o lacrimă. Această poveste, în special, este despre un profesor universitar, Parker Wilson (Richard Gere), care adoptă un câine găsit pe stradă. Hachi(ko), numele pe care stăpânul i-l alege, dezvoltă un obicei de a-l aștepta în fiecare seară pe Parker la gară, însă după ce suferă un stop cardiac, profesorul moare. Hachi refuză să creadă acest lucru și își așteaptă în continuare stăpânul, în același loc, ani la rând.

Lion (2017)

În „Lion', ce are la bază o poveste reală, un băiat în vârstă de cinci ani este separat de fratele lui mai mare, în timpul unei excursii pe străzile orașului Calcutta, la mii de kilometri depărtare de casă. Băiatul, Saroo, trece prin multe provocări până când, în final, este adoptat de un cuplu din Australia. După 25 de ani, Saroo se întoarce să-și caute familia de mult pierdută.

Mustang (2015)

Cinci surori orfane, de origine turcă, primesc o pedeapsă cruntă după ce sunt observate de vecini că se joacă pe plajă cu băieții. Bunica și unchiul lor, ambii conservatori, decid să le încuie pe surori în casă, pregătindu-le de căsătorie. Una câte una, adolescentele sunt forțate să-și încheie mai devreme copilăria.

Mr. Nobody (2009)

Premisa filmului „Mr. Nobody' este simplă – un băiat este obligat să ia o decizie imposibilă, și anume, să aleagă între părinții lui – însă execuția filmului este impresionantă. Mr. Nobody (Jared Leto) explorează schimbările care s-ar fi produs în viața lui dacă ar fi ales să rămână cu mama lui, respectiv tatăl. Filmul ne lasă la sfârșit cu câteva întrebări esențiale – Unde am fi ajuns astăzi dacă am fi făcut alegeri diferite? Regretăm deciziile pe care le-am luat în trecut?

Seven Pounds (2008)

Tim (Will Smith) omoară șapte persoane într-un accident. Pentru a se revanșa față de omenire, plănuiește să se sinucidă și să-și doneze organele a șapte persoane. Subiectul este inedit, încărcat de emoție, iar lacrimile inevitabile.

elle.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Filme cu supereroi ce prezintă povești de maturizare, animații despre puterea familiei, producții live-action ce readuc în cinematografe povești îndrăgite de generații întregi... aceasta este oferta cu care marile studiouri de film vin în întâmpinarea nevoii de educare și de divertisment a celor mai mici dintre spectatori. Iată despre ce producții este vorba:
   Omul-Păianjen: Departe de casă/Spider-Man: Far From Home (2019)

   Filmul cu supereroi rulează în cinematografele noastre 
   Spider-Man: Departe de casă e un film care conţine umor, suflet, anvergură şi tot ceea ce iubim la Spider-Man şi la universul cinematografic Marvel. Călătoria lui Peter din acest film reprezintă maturizarea lui. În filmul anterior, Spider-Man: Homecoming, Peter vrea să fie adult, dar acum el vrea să mai copilărească. În filmul acesta lumea îi spune lui Peter că trebuie să se maturizeze ca să fie la înălţimea mentorului său. Toţi sunt în căutarea unui nou super-erou şi salvator al omenirii, un nou Tony Stark. Tony pare a-l fi ales pe Peter, dar oamenii nu-şi dau seama că el e doar un băiat de 16 ani.  Tony Stark/Iron Man a salvat miliarde de vieţi în filmul anterior, inclusiv pe cea a lui Peter Parker. Aceasta e o povară foarte grea pentru Peter, pentru că acum el se află într-o nouă lume, din care lipseşte persoana care credea în el cel mai mult.
   Regele Leu/The Lion King (2019)

   Animația rulează pe marile noastre ecrane 
   Efectele speciale avansate fac din remake-ul Disney un film uluitor vizual, pe măsura generației acesteia noi, pentru care tehnologia joacă un rol esențial, la fel cum pentru anterioarele generații cărțile, televizorul ori radioul erau fundamentale. Tehnologia CG de ultimă generație a The Lion King face ca personajele din animația regizată de Jon Favreau (Iron Man) să pară animale adevărate. Avem senzația că urmărim cel mai frumos documentar filmat în inima savanei până în momentul în care animalele fac gesturi omenești, au mimică umană și încep să vorbească. Senzația este tulburătoare. The Lion King este despre vinovăție și reabilitare. Animația reia tema din Hamlet al lui Shakespeare: Mufasa, regele leu, este ucis de către fratele său uzurpator (care încearcă să-i ia, fără succes, și soția). Simba, fiul îndoliat, este răvășit de vinovăție și neputință, dar fantoma tatălui îl învață de bine.
   Povestea jucăriilor 4/Toy Story 4 (2019)

   Animația rulează pe marile noastre ecrane
   O jucărie (Woody) care gândește și acționează ca un părinte, renunțând la sine, în interesul superior al copilului (expresie pe care am tot auzit-o zilele acestea pe micul ecran în „cazul Sorina”), fiind un fin cunoscător al psihologiei celor mici, dovedind așadar o maturitate pe care multe personaje umane din film nu o au. Teme atât de umane precum nevoia de acceptare, nevoia de a aparține și de a fi iubit (păpușa Gabby Gabby, plus duo-ul de pluș Ducky și Bunny), nevoia de recunoaștere (anxiosul motociclist acrobat Duke Caboom). O răpire, urmată de o misiune de salvare demnă de filmele de acțiune. Un personaj ambiguu moralicește (Gabby Gabby, prima păpușă din universul Toy Story, realizată cu o atenție deosebită la detalii - irizațiile din ochi și modul în care îi strălucește părul sunt deosebite) și o despărțire emoționantă, care poate însemna și finalul seriei, dacă succesul acestui al patrulea film nu îi va determina pe producători să continue seria. Toate aceste elemente menționate mai sus fac ca Toy Story 4 să aibă o poveste semnificativă, sensibilă, în care elementul de umanitate cântărește cel mai greu. Un film care se ridică la înălțimea celorlalte din serie prin complexitatea personajelor, a acțiunii și emoție.
   Câinele, adevăratul meu prieten 2/A Dog's Journey (2019)

   Animația rulează pe marile noastre ecrane
   Ce-ar fi dacă nu doar pisicile, ci și câinii ar avea nouă vieți? Și dacă aceste nouă vieți ar însemna reîncarnări ale aceluiași suflet de cățel? Dar dacă aceste reîncarnări s-ar face ca patrupedul să rămână în sânul aceleiași familii, alături de două-trei generații, ca o cale de a-și arăta devotamentul și a face mai suportabile despărțirile? Scenariștii filmului de familie „Câinele, adevăratul meu prieten 2” revin asupra ideii din A Dog's Purpose, primul film din serie, despre un câine (vocea lui Josh Gad) care trece prin mai multe existenţe, subliniind legăturile indestructibile ce se pot forma între câini şi stăpânii lor. Povestea cățelului Bailey este sensibilă, semnificativă și plină de umanitate.
   Singuri acasă 2/The Secret Life of Pets 2 (2019)

   Animația rulează în cinematografele noastre
   Găsirea curajului și mila față de animalele de circ sunt cele două teme ale animației The Secret Life of Pets 2. Tradus la noi cu Singuri acasă 2, animația aruncă simpaticele animale de companie într-o periculoasă misiune de salvare a unui tigru alb din mâinile unui dresor de circ malefic.Misiunea, cu valențe educative pentru copii, îl va face pe anxiosul terrier Max (Patton Oswalt), protagonistul filmului, să își găsească curajul interior. Relația lui Max cu noul membru al familiei, Liam (băiețelul stăpânilor lui), înduioșează dar și pune în discuție stilul de parenting (excesiv de) protectiv. Filmul face o prezentare cât se poate de amuzantă a neamului pisicesc, pe parcursul lecțiilor pe care le ia pomeranianul Gidget (Jenny Slate) de la felina Chloe (Lake Bell).
   Pokémon Detective Pikachu (2019)

   Filmul live-action rulează pe marile noastre ecrane
   Povestea din Pokémon Detectiv Pikachu începe într-o lume cu o istorie alternativă: oameni și Pokémoni conviețuiesc în deplină armonie. Între oameni și Pokémoni există o legătură puternică, fiecare om având Pokémonul lui (pe care unii îi antrenează pentru lupte, alții îi tratează ca pe egali iar alții ca pe niște animale de companie; între Tim și Pikachu, protagoniștii filmului, relația e foarte interesantă - Pokémonul reușește să fie un fel de voce a rațiunii pentru Tim. Dar nu una rece, autoritara, ci caldă, pontoasă și... salvatoare).
   Povestea anunță chiar de la început factorul dramatic, dar continuă într-un ton hazliu, umorul rezultând din interacțiunile dintre Tim și Pikachu. Cu adevărat valoroase sunt elementele de umanitate ce înconjoară Pokémonii. Pikachu suferă după partenerul său uman, detectivul Goodman. Apoi, Pokémonul Mim (apare în trailerele oficiale ale filmului) reușește să te copleșească de emoție prin inocența cu care construiește ziduri imaginare pentru a se proteja de atacatori. Își creează propria realitate, asemenea unui copil.
   Aladdin (2019)

   Filmul live-action se poate vedea pe marile noastre ecrane
   Aladdin, cel mai recent film de live-action marca Disney, este o adaptare modernă a producției animate cu același nume, din 1992, ce reface una dintre cele mai îndrăgite povești ale tuturor timpurilor, cea a năzdrăvanului Aladdin și a lămpii fermecate pe care pune mâna puștiul. Bazat pe o poveste clasică din folclorul Orientului Mijlociu din celebra carte „1001 de nopți”, povestea lui Aladdin este fără vârstă, fiind populară generații de-a rândul. Will Smith este Duhul din Lampă, un spirit de culoare albastră blocat într-o lampă, care se dovedește a fi o prezență exuberantă și foarte activă, având puterea specială de a îndeplini orice dorință.
   Haios și blănos/Missing Link (2019)

   Animația rulează în cinematografele noastre
   Missing Link/Haios și blănos, o animație despre nevoia de acceptare, despre a fi alături de cei asemena ție dar și despre a găsi adevărata familie în locul pe care nici nu-l gândeai, rulează pe marile noastre ecrane. Filmul îi învață pe micii și mai marii spectatori că familia nu e cea de care te leaga asemanarea fizica, ci cea de care te leaga preocuparile, idealurile, sentimentele. Coraline, ParaNorman, The Boxtrolls, Kubo and the Two Strings, ne propune de această dată două noi personaje interesante - antieroul Frost, o combinație între Indiana Jones și Sherlock Holmes și blănosul Mr. Link, un munte de blană cu suflet de copil. Egocentricul Frost va învăța pe parcursul acestui road movie că interesul celor dragi trebuie să primeze în raport cu al său, iar Mr Link își va găsi familia acolo unde nu se aștepta.
   Dark Phoenix (2019)

   Filmul cu supereroi rulează în cinematografele noastre
   Reușitele filmului Dark Phoenix sunt atât la nivel de conţinut, spunând o poveste semnificativă și sensibilă, cât și ca efecte speciale. Ceea ce susţine în primul rând filmul Dark Phoenix este construcţia subiectului. Arcul personajului Jean Grey/Phoenix e bine construit, cu momente de dramatism ce ajung la cote înalte. Dincolo de a fi un film cu supereroi, Dark Phoenix reușește să urmărească psihologia lui Jean Grey, să facă portretul unei eroine consumate de durere și de neînțelegerea forței interioare care o consumă.
   Şi Soarele e o stea/The Sun Is Also a Star (2019)

   Romance-ul, ce poate fi urmărit împreună cu copilul adolescent, rulează la cinema
   O adolescentă (Yara Shahidi) descoperă dragostea într-un moment dificil din viață - practic cu câteva ore înainte ca familia ei să fie deportată. În mai puțin de 24 de ore intră în vigoare o nouă lege a deportărilor, care o pune în pericol pe Natasha, ce s-ar putea vedea trimisă înapoi în Jamaica. În vreme ce Natasha se confruntă cu o potențială pierdere a visului american, Daniel (Charles Melton), viitor student la medicină, prima generație din familia lui născută în SUA, încearcă din răsputeri să nu își dezamăgească părinții coreeni și să le îndeplinească așteptările. Noțiuni precum destin/predestinare, efemeritate, universuri paralele, cosmogonie sunt aduse în discuție de personaje, o ea - pasionată de astrologie și un el, pasionat de poezie. 
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Pentru momentele in care vrei sa te bucuri de momente frumoase alaturi de familie, aceste filme sunt alegerea ideala. Transmit mesaje puternice, ofera lectii de viata importante si reusesc sa iti schimbe instantaneu starea de spirit. Sunt filme care te ajuta sa iti intelegi mai bine emotiile, sa te bucuri de familie indiferent de grijile sau problemele pe care le ai, sa te minunezi, sa crezi in tine si in fortele tale.
   Cele mai frumoase filme de vazut in familie
   Dumbo
   O poveste fantastica si impresionanta, care m-a emotionat si acum, la fel de mult ca in copilarie. Regizorul Tim Burton face o treaba excelenta reusind sa aduca povestea clasica a elefantelului cu urechi mari pe noi culmi nebanuite. Povestea originala a luat nastere acum mai bine de sapte decenii si i-a atras imediat atentia lui Walt Disney, care a transformat-o intr-un film animat de mare succes in 1941, castigand numeroase premii Oscar. Un film deosebit care m-a facut sa ma simt iar copil, am plans, am ras, m-am emotionat si pentru cateva ore am avut iar acea licarire de speranta in suflet, ca indiferent unde esti, cum esti si prin ce treci, daca crezi in magie si in puterea ta vei reusi sa depasesti orice obstacol.
   Coco
   Coco este un film animat suprinzator si emotionant, ideal de vazut in familie. Colorat ca o palarie mexicana si vibrant ca o chitara in maini de maestru, Coco te cucereste si te face parte dintr-o aventura fantastica, oferindu-ti totodata cateva lectii de viata importante. Una dintre ele este aceea ca, indiferent cat de departe iti doresti sa ajungi si cat mult vrei sa lupti pentru visurile tale, nu uita ca familia va ramane mereu o parte importanta din viata ta.
   The Nutcracker and Four Realms
   Un film minunat de vazut cu familia care te poarta intr-o aventura fantastica presarata cu multe suprize neasteptate si lectii de viata. Povestea clasica ce l-a inspirat pe marele Ceaikovski sa compuna muzica pentru baletul cu acelasi nume, a fost scrisa in 1816 de catre E.T.A, Hoffman. Filmul o are in prim plan pe Clara, care porneste intr-o aventura fantastica in incercarea de a gasi o cheie cum nu mai exista alta, cheie ce poate sa deschida cufarul ce adaposteste un dar extrem de pretios lasat de mama sa, dupa ce a murit. Ce mi-a placut foarte mult este ce simbolizeaza cu adevarat aceasta cheie.
   Mary Poppins
   Printre cele mai frumoase filme de familie se numara si musicalul marca Disney, despre celebra dadaca Mary Poppins, care ne prezinta o poveste noua despre optimism, dragoste si puterea vindecatoare a rasului. Actiunea are loc in 1935, cand Londra este afectata de Marea criza economica, iar Michael si Jane, copii din primul film au parte de o multime de probleme financiare, iar Michael trebuie sa aiba grija si de cei trei copii ai sai. Provocarea este cu atat mai mare, cu cat, in urma cu un an, a ramas vaduv. Reaparitia lui Mary Poppins pare sa fie exact miracolul pe care familia il astepta.
   Inside Out
   Printre filmele mele de animatie preferate si unul de la care am invatat sa nu imi fie teama de emotiile mele. Considerata una dintre cele mai bune animatii realizate vreodata, Inside Out este o metafora desosebita a modului in care suntem noi construiti ca oameni. Emotiile prind viata si incearca sa o sfatuiasca pe Riley, o fetita de 11 ani sa se adapteze la o noua viata, dupa ce parintii ei hotarasc sa se mute intr-un alt oras. Filmul este construit in jurul acestor emotii, mai exact: Bucuria, Frica, Furia, Dezgustul si Tristetea.
   The Greatest Showman
   Nu pot sa spun ca sunt o mare fana a musicalurilor, dar au fost cateva care au reusit sa ma surprinda si sa ma cucereasca. Printre acestea se numara si Omul spectacol, care spune povestea lui P.T. Barnum, o personalitate destul de controversata, dar foarte faimos in Statele Unite si considerat parintele circului modern. Un film deosebit, cu un mesaj puternic care vorbeste despre egalitate, speranta, visuri, familie si credinta ca orice om are un loc in lume si trebuie respectat. Toti meritam sa ni se ofere o sansa si, uneori, lucurile care sunt considerate ciudate de cei din jur, sunt cele care ne definesc.
   The Incredibles
   O aventura de familie absolut savuroasa si o poveste incantatoare, amuzanta si din care ai cateva lucuri importanate de invatat despre viata si familie. Scenariul nu este unul extrem de surprinzator, dar personajele sunt absolul savuroase si foarte bine construite. Relatia dintre cei cinci membri ai familiei, toti fiind supereroi este una obisnuita, cu bune si cu rele, cu capriciile fiecarei varste.
   We Bought a Zoo
   Printre acele filme de familie care te vor emotiona si iti vor da o stare foarte buna se numara si Avem un zoo! Un film extraordinar, care prezinta povestea unui om ce si-a pierdut sotia si marea dragoste si acum incearca sa ia viata de la capat, alaturi de copiii sai, intr-o noua casa, o noua locatie si alaturi de alti oameni. Barbatul isi cheltuie toate economiile pentru a cumpara o gradina zoologica aflata in paragina, unde traiesc peste 100 de animale pe cale de diparitie si decide sa renoveze si sa redechida gradina zoologica in amintirea sotiei sale.
   The Pursuit of Happiness
   Unul dintre cele mai bune filme motivationale inspirat dintr-o poveste adevarata, pe care l-am revazut de fiecare data cu acceasi emotie. Un film din care poti invata o lectie de viata importanta pe care am incercat sa o pun in aplicare de fiecare data cand treceam prin momente mai grele. Ai de ales intre a fi blocat in acelasi loc si a continua sa iti plangi de mila sau sa iti iei viata in propriile maini, sa decizi cu determinare unde vrei sa ajungi si indiferent ce se intampla aici si acum, sa continui sa lupti pentru a-ti atinge scopul. Will Smith il interpreteaza pe Chris Gardner, un familist care incearca din rasputeri sa supravietuiasca si sa ofere familiei un viitor.
   Little Miss Sunshine
   O familie ciudata din Albuquerque compusa din tata, mama, fetita, bunicul si unchiul, calatoreste cu multe eforturi si peripetii pana in California, pentru un concurs de Miss, pe care fetita de sapte ani viseaza sa-l castige. Pe drum, familia trebuie sa faca fata mai multor provocari, de la probleme si intamplarile care le apar in cale, la greutatile sufletesti si visele care asteapta sa fie indeplinite.
   Vizionare placuta!
   kudika.ro
  • maria981s
   De maria981s
   1. Home Alone (1990)
   Kevin a devenit emblema Crăciunului, iar vizionarea acestui film s-a trasnformat într-o adevărată tradiție. Este o comedie de Crăciun pe care mereu o privim cu același interes de parcă ar fi prima dată.
   2. It’s a Wonderful Life (1946)

   Filmul, care ani la rând a fost desemnat ca cea mai bună producție de Crăciun, ecranizează o poveste absolut emoționantă. Aceasta este una dintre istoriile care te va face să verși o lacrimă și să te gândești mai mult la oamenii din jurul tău.
   3. Miracle on 34th Street (1947)

   Dacă crezi că deja ești prea mare pentru a te mai bucura de Crăciun, „Miracle on 34th Street” cu siguranță te va face să te răzgândești și îți va aduce cele mai frumoase memorii din copilărie, mai ales amintirile despre scrisorile transmise lui Moș-Crăciun.
   4. How the Grinch Stole Christmas (2000)

   Acesta este filmul care te va convinge că nici un plan malefic nu poate distruge spiritul Crăciunului. De aceea, uită de toate problemele și lasă-te înveselit de Grinch.
   5. A Christmas Carol

   O ecranizare minunată după cartea renumitului Charles Dickens, care elogiază spiritul Crăciunului. Această poveste îți va topi sufletul și te va determina să profiți la maxim de vacanța de Crăciun.
   zugo.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   Cu toate acestea, tot mai multe planuri și discuții sunt de a se produce filme cu o distribuție feminină majoritară iar luna aceasta se lansează pe marile ecrane Ocean's 8: Jaf cu clasă, un remake foarte așteptat, cu distribuție feminină consistentă. 
   Iată o serie de filme care dau cu brio replica unei tendințe de decenii la Hollywood – aceea de  a face filme în care bărbații sunt protagoniștii iar femeile – „decor vivant”.
   Ocean's 8: Jaf cu clasă (2018)

   Chiar în anul în care bărbați puternici de la Hollywood sunt acuzați de hărțuire sexuală, iată că tot mai multe proiecte de filme sunt cu distribuție preponderent feminină. Punctul central de interes este mult-așteptata reluare a trilogiei Ocean’s a lui Steven Soderberg (la rândul ei un reboot). Sandra Bullock este în fruntea echipei în rolul lui Debbie (sora lui Danny Ocean), care imediat ce iese din închisoare pune la cale un jaf la stilatul Met Ball. 
   Noua comedie despre jafuri și spargeri, cu regia semnată de către Gary Ross (The Hunger Games) și cu scenariul de Ross și Olivia Milch, este un sequel și un reboot a seriei Ocean's Eleven.
   Distribuţia este de zile mari: Rihanna, Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Awkwafina, Mindy Kaling, Helena Bonham Carter şi Sarah Paulson.
   Matt Damon (care a jucat în Ocean’s Eleven şi continuările sale) urma să îşi facă apariţia şi în filmul în care scena trupei de jefuitori este preluată de actriţe celebre - Ocean’s 8 -  însă o petiţie semnată de peste 28.000 de persoane - nemulțumite de comentariile sale pe tema hărţurii sexuale, ce a explodat la Hollywood anul trecut - au convins realizatorii să taie la montaj scenele cu acesta.
   Filmul se lansează în cinematografele noastre pe 22 iunie.
   Ghostbusters (2016)

   Filmul cu distribuție exclusiv feminină ridică ştacheta față de originalul extrem de popular din 1984 cu volatilele relaţii dintre protagoniste şi o analiză feminină a autorităţii, a atracţiei, a rezolvării unor situaţii de criză, dar şi a reacţiilor atunci când nu ţi se recunosc meritele.
   Abby (Melissa McCarthy) este experta în paranormal, care şi-a dedicat toată viaţa studiului fantomelor. Erin (Kristen Wiig) este doctorul care fundamentează ştiinţific teoria.
   Holtzmann (Kate McKinnon), inginerul, preia conceptele lui Abby şi Erin şi construieşte echipamentul necesar pentru lupta cu fantomele. În sfârşit, Patty (Leslie Jones) se alătură grupului ca expert în dedesubturile New York-ului, contribuind la descoperirea locului de unde apar fantomele şi la explicarea întâmplărilor din Manhattan. 
   „Chris Hemsworth este Kevin, secretarul cu fizic perfect şi minte puţină al vânătoarelor de fantomă, o reinventare proaspătă şi foarte nimerită a personajelor feminine habarniste dar pline de nuri din filmele Hollywood-ului”, scria Cinemagia la data lansării filmului.
   Domnişoare de onoare/Bridesmaids (2011)

   Kristen Wiig este Annie, o domnișoară de onoare a cărei viață o ia razna din momentul în care, împreună cu o gașcă de Domnișoare de onoare una mai trăsnită decât alta (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey și Ellie Kemper), trebuie s-o conducă la altar pe cea mai bună prietenă a ei, Lillian (Maya Rudolph). 
   Annie e cea care ne face cunoștință cu celelalte domnișoare de onoare. Annie este angajată într-un magazin de bijuterii, are treizeci și ceva de ani și pare incapabilă să-și pună viața în ordine. Și-a pierdut afacerea de patiserie, a rămas fără iubit și nici nu prea are mari speranțe pentru viitor; acum, cea mai bună prietenă a ei se mărită.
   Are doar o singură șansă să facă totul perfect...
   „Kristen Wiig, ei bine, e de ţinut minte! Membră a echipei Saturday Night Live, Wiig i-a atras atenţia lui Judd Apatow, iar Bridesmaids nu doar că o are pe actriţă în rolul principal, dar este şi co-scris de ea, mare parte din gagurile şi situaţiile extreme aparţinându-i. Un avertisment: ce o să vezi în film nu e deloc cuminte, iar efectul este şi ratingul Nerecomandat sub 15 ani, primit pe merit de la CNC-ul nostru.”, scria Cinemagia la data lansării filmului. 
   Câteva conversații despre o fată foarte înaltă (2018)

   O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete contruiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.
   În Câteva conversații despre o fată foarte înaltă apar doar trei băieți. Întrebat despre asta, regizorul Bogdan Theodor Olteanu a declarat pentru Ziarul Metropolis: „E (un film) doar cu personaje feminine pentru că ne uităm la o lume în care bărbații ajung mai degrabă rar. În intimitatea unui cuplu de fete prezența bărbaților e mai curând un accident decât o regulă.
   Nu e un manifest. Sigur că cinemaul românesc se învârte excesiv în jurul personajelor masculine, sigur că femeile sunt de cele mai multe ori decor vivant. Dar nu știu în ce măsură regizorii sunt misogini sau doar reprezintă fidel ce văd în jur ori ambele. E o discuție. Nu mi-am propus să scriu și să filmez fără băieți. Doar nu a existat vreo situație în care ar fi fost buni la ceva”.
   Câteva conversații despre o fată foarte înaltă, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, cu Silvana Mihai și Florentina Năstase în rolurile principale, va intra pe data de 22 iunie 2018 în cinematografe din mai multe orașe ale țării.
   Filmul se lansează în cinematografele noastre pe 22 iunie.
   Clubul femeilor dezlănţuite (2018)

   Book Club/Clubul femeilor dezlănţuite, despre patru prietene de vârsta a treia care, inspirate de cartea Fifty Shades of Grey, vor să pună sare şi piper pe viaţa lor sexuală, rulează în aceste momente pe marile noastre ecrane. Cele Patru femei sunt jucate de Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen și Mary Steenburgen. Ele fac parte dintr-un club de lectură care se întrunește lunar. Diane a rămas recent văduvă după 40 de ani de căsătorie. Jane se bucură de partenerul ei fără nicio obligație. Sharon încă se luptă să treacă peste un divorț de zeci de ani, iar căsătoria lui Carol se află într-o criză după 35 de ani.
   Cu toate acestea, viața acestor patru prietene este transformată radical după ce ajung să citească infamul "Fifty Shades of Grey", care le catapultează într-o serie de alegeri și decizii scandaloase. „Book Club atinge câteva teme care fac comedia mai relevantă şi nu doar pentru publicul de vârsta a trei. Lipsa de disponibilitate emoţională, resemnarea, sacrificiul vieţii personale în favoarea carierei, relaţii nocive cu diverşi alţi membri ai familiei sau vechea şi debilitanta mentalitate ne-am trăit traiul, ne-am mâncat mălaiul se perindă în atenţie şi nu sunt teme specifice doar celor în vârstă”, scria Cinemagia la data lansării filmului.
   eva.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Televiziunile, este adevărat, mai propun maratoane de episoade, dar numai pe platforme de streaming online se pot urmări episoade după episoade, până la finalizarea unui sezon. Iată o serie de zece seriale ce vă vor provoca la binge watching.
   Patrick Melrose – pe HBO GO

   Acest serial prezintă povestea lui Patrick Melrose, care provine dintr-o familie privilegiată, dar a avut o copilărie traumatizantă, urmată de abuz de substanțe și, în cele din urmă, de recuperare.
   Povestea slujitoarei – pe HBO GO

   Serialul spune povestea unei femei care este nevoită să fie concubină în dictatura teocrată fundamentalistă din viitorul apropiat a Gileadului totalitar, teritoriu cunoscut anterior drept Statele Unite, și unde drepturile femeilor nu mai există.
   Westworld– pe HBO GO

   Un serial inspirat de filmul din 1973 despre un parc futurist populat de creaturi artificiale. Bine ai venit în Westworld! Descoperă o lume în care fiecare apetit uman poate fi satisfăcut.
   Succesiunea - pe HBO GO

   Logan Roy și cei patru copii ai săi controlează unul dintre cele mai mari trusturi media și de divertisment din lume. Serialul urmărește familia Roy în timp ce își contemplă viitorul odată ce tatăl lor începe să își pregătească retragerea din companie.
   Şase - pe HBO GO

   Inspirată de operațiuni reale, drama militară “Six” surprinde misiunile echipei SEAL Six – forța militară de elită a Americii – care vânează un lider taliban în Afganistanul plin de teroriști.
   13 Reasons Why – pe Netflix

   Sezonul doi prezintă drumul complicat al personajelor spre vindecare și recuperare.Liceul Liberty High se pregătește de proces, însă cineva încearcă din răsputeri să păstreze ascuns adevărul despre moartea lui Hannah.
   Black Mirror – pe Netflix

   Este un serial antologic, care explorează inadaptarea colectivă la lumea modernă. Fiecare episod independent relatează o poveste incisivă și plină de suspans, legată de paranoia tehnologică contemporană. Tehnologia a transformat toate aspectele vieților noastre, în mod incontestabil.
   Glow – pe Netflix

   Acţiunea are loc la Hollywood în 1985, iar în centrul atenţiei se află Ruth Wilder (Alison Brie), o actriţă talentată a cărei popularitate printre directorii de casting este sabotată de francheţea ei legendară. Aflată la capătul puterilor financiare, Ruth se duce la o probă pentru o emisiune TV despre o competiţie de wrestling cu femei.
   Luke Cage – pe Netflix

   L-am văzut pentru prima oară în serialul Jessica Jones, iar la sfârşitul lui septembrie Netflix lansa un prim sezon de 13 episoade cu supereroul dotat cu piele indestructibilă. După ce un experiment sabotat îl lasă cu superputeri, protagonistul serialului Luke Cage (Mike Colter), condamnat pe nedrept, evadeaza din inchisoare si devine un fugar care încearcă să-și refacă viața în modernul Harlem al zilelor noastre.
   Sense 8 – pe Netflix

   Opt necunoscuți de pe glob încep brusc să comunice prin telepatie, însă descoperă rapid că acest dar îi transformă în ținte vii.
   eva.ro
 •