UE oferă peste 11 milioane de lei pentru dezvoltarea afacerilor conduse de femei


    Uniunea Europeană va oferi peste 11 milioane de lei pentru dezvoltarea a 81 de afaceri din zonele rurale ale țării. Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, cele 81 de proiecte selectate pentru finanțare sunt parte din Programului-pilot ”Femei în Afaceri”.

2.jpg

Companiile care vor primi finanțare au diverse domenii de activitate, și anume:

  • 51% se vor ocupa cu prestarea serviciilor: servicii educaționale și distractive pentru copii, prestarea serviciilor cosmetologice, servicii de decor și organizarea evenimentelor; 
  • 39% vor activa în domeniul industrial sau vor crea articole vestimentare pentru copii, femei și bărbați, vor fabrica produse congelate, dulcețuri, produse din patiserie;
  • 10% sunt din domeniul agriculturii și zootehnie, activitățile de bază fiind apicultura, creșterea nucilor, dar și creșterea și germinarea orzului.

De asemenea, susținere financiară vor primi și antreprenorii ai căror proiecte investiționale sunt inovative, bazate pe fabricarea mixturilor de făină fără gluten, prelucrarea ceaiurilor și condimentelor naturale, confecționarea pălăriilor, servicii de organizare a traseelor turistice, fabricarea articolelor vestimentare pictate manual. În total, în competiție s-au înscris 151 de proiecte.  

Companiile care urmează să primească suport din partea Uniunii Europene vor contribui la crearea a 300 locuri de muncă noi.

bizlaw.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.