Primarul Chișinăului anunță cum vor reveni elevii la școală în toamnă


    Fiecare instituţie de învăţământ din Chişinău va decide individual în ce mod să reia procesul educaţional la 1 septembrie.

scoala-online.jpg

Potrivit Infotag, despre aceasta a scris luni, pe pagina sa de facebook, primarul Chişinăului, Ion Ceban, transmite Știri.md.

El a amintit că, anterior, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a propus şapte scenarii de reluare a procesului educaţional în noul an de studii:

1. Prezenţa fizică 100% la şcoală;

2. Învăţarea în două schimburi;

3. Învăţarea combinată (împărţirea şcolii în zile de prezenţă şi în zile de comunicare la distanţă);

4. Învăţarea de tip hibrid (împărţirea clasei în două grupe: pe rând o zi se vine la şcoală, o zi se fac lecţii online);

5. Învăţarea alternantă (împărţirea clasei în două schimburi: pe rând o săptămână se vine la şcoală, o săptămână se fac lecţii online);

6. Învăţarea la distanţă, inclusiv online (acest model se aplic 59; în cazuri de focare de COVID); 7. Învăţarea mixtă (îmbinarea a două sau trei dintre modelele prezentate mai sus).

"În acest sens, am rugat să se ţină cont de interesele elevilor, iar metoda de studiu aleasă să fie comodă pentru copii şi părinţi, dar şi pentru cadrele didactice. Suntem într-o situaţie complicată, fără precedent, dar elevii trebuie să-şi continue studiile, de aceea trebuie să ne adaptăm, să stabilim reguli clare şi favorabile. Părinţii nu trebuie să rămână fără loc de muncă, iar copiii trebuie să meargă la şcoală", a subliniat Ceban.

Potrivit lui, conducerea instituţiilor de învăţământ desfăşoară sondaje şi discuţii cu părinţii, iar situaţia va deveni clară spre sfârşitul lunii august.

"Decizia finală va fi luată de Comisia naţională extraordinară de sănătate publică. Până atunci, urmează să dotăm instituţiile de învăţământ din capitală cu echipamente medicale şi dezinfectanţi, pentru siguranţa elevilor, dar şi a cadrelor didactice", a subliniat primarul.

infotag.md




Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator the Grammar Nazi

Postat

Заебали со своим ковидом. Жить надо, а не по норам ныкатся.

Link spre comentariu


Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.