Primăria a lansat o campanie de caritate pentru a ajuta familiile sărace


  Primăria Capitalei, împreună cu mai multe supermarketuri din Chișinău, au lansat o acțiune de caritate pentru a susține persoanele care sunt defavorizate.

1140-supermarket-cart.imgcache.rev80da2c3d04b94db584d7a1c60da824d3.jpg

Astfel, pentru a participa la această campanie de binefacere, primarul Capitalei, Ion Cebna, îndeamnă oamenii să cumpere produse alimentare și să le lase în boxele speciale, instalate în magazine, transmite Știri.md.

„Cei care vor să se alăture Campaniei sociale cu ocazia sărbătorilor Pascale, pot dona produse alimentare neperisabile. În mai multe magazine din Capitală sunt amenajate boxe speciale pentru a putea lăsa alimentele procurate.Toate pachetele cu produse alimentare vor ajunge, cu ajutorul asistenților sociali și a voluntarilor, pe masa de sărbătoare a familiilor din capitală care necesită ajutor. Haideți să fim mai buni în săptămâna luminată! Împreună putem aduce lumină în sufletul celor mai triști”, i-a îndemnat Ceban pe cetățeni.

image.png

stiri.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • alexandrarum
   De alexandrarum
   În cadrul unui proiect internaţional, ei au reciclat într-un mod inedit obiecte de birotică şi le-au dăruit copiilor cu nevoi speciale de la Grădiniţa "Regina Maria" din raionul Ialoveni. 
   Aceasta este prima grădiniţă din Republica Moldova care a încurajat educaţia incluzivă.
   Elevii au donat 20 de suporturi pentru cărţi şi creioane, realizate din obiecte reciclabile: carton, ziare vechi şi borcănaşe din aluminiu.
   Activitatea lor este parte a unui proiect internaţional, în care participă 11 ţări.
   În semn de mulţumire, copiii de la Grădiniţa "Regina Maria" au întâmpinat elevii cu un spectacol muzical.
   Gimnaziul cu profil teatral "Ion Luca Caragiale" este parte a proiectului e-twining din luna noiembrie 2019. 
   Proiectul îşi propune să consolideze şi să dezvolte reţelele şcolare printr-o schemă de înfrăţire între şcoli, care ar permite tuturor instituţiilor de învăţământ pre-universitar europene să creeze parteneriate pedagogice.
   tvrmoldova.md
  • julia122997
   De julia122997
   Desi spune ca aceasta sarcina decurge mai dificil acum decat la 20 de ani, Svetlana incearca sa faca fata obligatiilor pe care le are in domeniul binefacerii: „E mult mai greu acum, dar incerc sa nu tai nimic din activitatea mea. Diferenta o simt. Am si o varsta.”, marturiseste ea.

   „E total diferit. Sunt mult mai responsabila, mai fricoasa, obsedata, paranoica, chiar si cand prietenii imi ating burtica. Ii las s-o faca dar sunt foarte atenta. Nu sunt atat de libera, am asteptat mult aceasta sarcina si am dorit-o mult. Credeam doar eu si Dumnezeu in ea.”

   Svetlana este si mamica de baiețel. Fiul ei de 12 ani, Maxim, este nerăbdator să-și cunoască surioara. „A fost șocat. De multe ori îi spuneam că nu o să ai un frațior sau o surioară. El admira ca noi suntem 3 frați. Și-a dorit din start frățior, dar acum este mai fericit că o sa fie fetiță. De gelozie nici vorba.”, recunoaște fericita mamică.
    
   Despre cum face fata provocarilor acestei perioade si ce planuri de viitori are, afla urmarind interviul marca O Seara Perfecta:
   perfecte.md
  • julia122997
   De julia122997
   Lucrările urmează să fie vândute la un târg.
   Aromele de brad și ceară naturală au adus atmosfera de sărbătoare la master-class. Înarmați cu crenguțe și accesorii de Crăciun, elevii, ajutați de profesori, au confecționat coronițe...
   Imaginația elevilor a fost pusă și mai mult la încercare când aceștia au avut de realizat un altfel de brad.
   Și ce fel de sărbători fără o lumânare în casă, pusă printre decorațiuni? Elevii școlii profesionale au primit lecții chiar de la colega lor din anul doi. 
   După ce a făcut studii farmaceutice, Olga Zaițev și-a dat seama că vrea să facă lumânări.
   “Având câțiva stupi acasă, extrăgeam o cantitate de ceară și mă gândeam ce să fac cu ea. De aici mi-a venit în gând să facem niște lumânări”.
   Astfel, după ce a făcut câteva lumânări pentru cei din familie, pasiunea s-a transformat într-o afacere.
   Colegii Olgăi au făcut notițe și au furat meseria.
   Decorațiunile realizate astăzi vor fi prezentate în cadrul unui târg caritabil.
   Zinaida Sajin, directoarea școlii profesionale din Bubuieci: “La decizia consiliului de elevi este lansat un târg de caritate. Banii vor fi donați unei familii din Bubuieci, cu șase copii, care are un copil bolnav de leucemie”.
   La eveniment au participat peste 70 de elevi ai școlii profesionale din Bubuieci. 
   Proiectul a fost organizat de USAID. Tot ei sunt cei care au oferit un grant de peste un milion de lei, bani cu care s-a cumpărat echipament pentru laboratorul apicol din instituție.
   protv.md
  • julia122997
   De julia122997
   Nici nu împlinise 18 ani, când viața le-a pus la încercări, pe care cu greu le înfruntă și adulții. Fiecare dintre ele își are propria istorie tristă, însă toate au ceva comun – au devenit mame, deși încă singure sunt copii.
   Am născut la vârsta de 18 ani. Am fost căsătorită, iar soțul a plecat peste hotare și nu s-a mai întors. Acum feciorul meu are 2 ani. Acum sunt studentă în ultimul an la Colegiul Tehnologic. Pe urmă aș vrea să mă angajez la o fabrică.
   Am avut probleme cu gazda și am venit încoace. 4 luni acuși vor fi. – Încă cât timp veți sta? – Încă 3, până în martie. După aceea plecăm acasă.
   Sarcina la vârsta adolescentă nu este un motiv pentru a renunța la visul de a deveni mamă. Datorită Misiunii Sociale „Diaconia” și proiectului „În brațele mamei” minorele au beneficiat de asistență materială și psihologică, au primit cazare și tot ce este necesar pentru creșterea pruncilor.
   Miahaela Belei, coordonator proiect „În braţele mamei”: Aici, în Centru, le oferim absolut tot de ce are nevoie o mămică ca să-și crească copilul. Mamele vin la noi direcționate de diferite instituții, fie de stat, fie ONG-uri, dar și singure pot să ne găsească. Am avut mame de 14 ani.
   În prezent, indemnizația lunară de îngrijire a copilului, oferită de stat, este de 640 lei. Acești bani ajung doar pentru două pachete de scutece. Șeful interimar al Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Lucia Caciuc, susține că mamele minore sunt asigurate integral pe întreg parcursul anului din fondul unor asemenea de centre de maternitate, fie acestea de stat, sau administrate de organizații neguvernamentale.
   Lucia Caciuc,șef interimar Direcția pentru protecția drepturilor copilului, Chișinău: Ele nu au cheltuieli, noi suportăm toate cheltuielile de întreținere și a mamei, și a copilului.  De cele mai dese ori ele fac parte din categoria copiilor din familii social-vulnerabile, needucogene. Sunt fetițe, pe care noi le avem în vizor.
   Pe durata anului tinerele mămici sunt instruite, după care își pot da copiii la creșă pentru a se angaja la serviciu.
   Misiunea socială ”Diaconia” activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova de 16 ani cu suportul financiar din partea fondului de binefacere Caritas Viena, precum și a donațiilor din partea cetățenilor. În această perioadă, în cadrul proiectului „În brațele mamei” au fost asistate peste o sută de tinere, aflate în dificultate. Astfel pe lume au apărut 126 de copii.
   tvc.md
  • julia122997
   De julia122997
   Psihologa Ana Niculaeș spune că, după decesul unei persoane dragi, despărțirea este una din cele mai mari traume psihologice. De aceea, împreună cu sora sa, au decis să creeze ceva care să ajute oamenii ce se află în așa tip de situații.
   Ana mai spune că, în era digitalizării, e foarte greu să treci peste o despărțire, intrând mereu pe profilul ex-ei sau ex-ului sau vizualizând din nou și din nou pozele din galeria telefonului.
   Chat bot-ul este disponibil în limba engleză și îl puteți accesa aici.
   zugo.md
 •