Peste 5.000 de copii au fost înscriși în clasa I în prima etapă


  În prima etapă, în cele 120 de instituții publice de învățământ din Chișinău, au fost înscriși în clasa întâi 5.558 de copii.

1200x630.jpg

Înscrierea continuă în cea de-a doua etapă, care se va încheia pe 28 august și în care urmează să fie completate locurilor disponibile după prima etapă. Informațiile au fost prezentate în cadrul ședinței operative de la Primăria capitalei, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a declarat că înscrierea în clasa întâi s-a desfășurat în 130 de instituții de învățământ, publice și private. Cei mai mulți copii – peste 4 400 – au fost înscriși în clase cu profil obișnuit. Aproape 600 de copii au fost înscriși în clase cu profil de arte, iar circa 360 de copii vor merge în clase cu alternative educaționale. În cazul a circa 120 de copii, părinții au optat pentru clase bilingve, iar în cazul a 60 – pentru clase cu profil sportiv.

Angela Cutasevici a menționat că procesul de admitere are loc pe platforma „e-școală”. În prezent pe această platformă mai rămân în curs de procesare peste două mii de cereri.

Viceprimarul a mai informat că în prezent se desfășoară lucrări de reparație în 79 de instituții de învățământ municipale, iar în 28 de școli și grădinițe aceste lucrări au fost deja finalizate. În total, în anul curent, este prevăzut de a fi reabilitate 142 de instituții.

În celelalte școli și grădinițe unde sunt prevăzute reparații, lucrările sunt în stadiul de contractare, după desfășurarea procedurii de achiziție, de evaluare a ofertelor depuse, sau anunțurile despre desfășurarea concursurilor sunt pregătite pentru publicare.

ipn.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Un ordin în acest sens a fost aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, transmite Știri.md cu referire la IPN.
   În prima etapă va avea loc depunerea, completarea și validarea cererilor și actelor de înscriere a copiilor în  clasa întâi în instituţia de învăţământ din districtul şcolar. 
   Documentele în copie – cererea de înscriere a copilului, conform modelului din Anexa 2 a ordinului; buletinul de identitate al părintelui/ reprezentantului legal; certificatul de naștere al copilului – urmează să fie expediate în format electronic la adresa de e-mail a instituției de învățământ. De asemenea, actele pot fi prezentate pe suport hârtie.
   Pe data de 19 iunie, instituțiile de învățământ și organele locale de specialitate în domeniul învățământului vor afișa numărul locurilor rămase libere după depunerea actelor în instituțiile de învățământ în prima etapă de înscriere a copiilor în clasa întâi.
   În cea de-a doua etapă, va avea loc depunerea, completarea și validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul şcolar, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar şi n-au reuşit să fie înscriși în prima etapă și a copiilor din alte districte şcolare pe locurile disponibile.
   Totodată, instituţiile cu clase cu profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului.
   Lista finală a copiilor înscriși în clasa întâi validată prin ordinul directorului instituției va fi afișată pe 28 august.
   ipn.md
 •