Pensii indexate cu 10 la sută din 1 octombrie al acestui an


  A doua indexare a pensiilor care urmează să fie efectuată în data de 1 octombrie ar putea fi de 10 la sută.

21328951.jpg

Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, în cadrul unei intervenții live pe pagina sa de Facebook. El a precizat că va veni cu o astfel de propunere către Guvern, instituţie care va lua o decizie finală în acest sens.

"Eu foarte mult mi-aș dori să fie măcar 10 procente, vă spun sincer. Părerea mea - înainte de sezonul de încălzire. Cred că trebuie să venim cu o indexare mai mare. Guvernul va decide, în funcţie de bani. Eu aș propune să fie cu 10 procente.", spune şeful statului, Igor Dodon.

Proiectul de lege care prevede indexarea pensiilor de două ori pe an a fost votat de Parlament la sfârșitul lunii februarie. Potrivit documentului, din 1 aprilie, la indexarea pensiilor se calculează inflația înregistrată în ultimul semestru al anului trecut, iar indexarea din 1 octombrie se va face în funcţie de inflația din primul semestru al anului în curs.

Potrivit datelor Casei Naţionale de Asigurări Sociale, din aprilie 2020 toate pensiile au fost indexate cu 4,8 la sută.

publika.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • maria981s
   De maria981s
   Aşa-numita „pensie pentru mame” va costa bugetul de stat circa 800 milioane de zloţi (212 milioane de dolari) în acest an şi aproximativ 11 miliarde de zloţi în următorii zece ani, au precizat într-o conferinţă de presă şeful guvernului, Mateusz Morawiecki, şi ministrul Muncii, Elzbieta Rafalska, informează Reuters, transmite Ştiri.md cu referire la stirileprotv.ro
   „Acest proiect este aşteptat şi foarte acceptat de societate. Aceasta arată că efortul (...) de a creşte mulţi copii se bucură de susţinere semnificativă în rândul polonezilor”, a subliniat Elzbieta Rafalska.
   Conform proiectului, mamele cu patru sau mai mulţi copii ajunse la vârsta de pensionare, dar care nu au lucrat ani suficienţi pentru o pensie minimă, vor putea solicita din martie o sumă lunară de 1.100 zloţi (291 dolari).
   Numărul femeilor beneficiare este estimat la 86.000. De astfel de pensii vor putea beneficia şi taţii, dar doar dacă mama a decedat sau şi-a părăsit familia.
   Proiectul legislativ mai trebuie aprobat de parlament, dominat de Partidul Lege şi Justiţie (PiS), şi promulgat apoi de preşedinte.
   Planul se adaugă noilor politici sociale ale PiS, precum acordarea unei alocaţii de 500 de zloţi începând cu al doilea copil, care l-au ajutat să-şi păstreze susţinerea alegătorilor după succesul electoral din 2015.
   Guvernul eurosceptic, care promovează valorile familiei şi creşterea demografică, într-o ţară cu 38 milioane de locuitori, se va confrunta cu noi alegeri parlamentare înainte de sfârşitul anului.
   stirileprotv.ro
 •