Минздрав дал важные рекомендации беременным в связи с пандемией COVID-19


  Учитывая ситуацию с распространением коронавируса в стране, министерство здравоохранения опубликовало список рекомендаций, которых должны придерживаться беременные женщины.  

Depositphotos_164059188_l-2015-pic4_zoom-1500x1500-22027.jpg

По данным ведомства, беременные женщины не подвержены большему риску заражения COVID-19, чем иные лица того же возраста. 

На сегодняшний день не существует доказательств передачи вируса от матери к плоду во время беременности или родов.

Беременным рекомендуется как можно чаще мыть руки водой с мылом; избегать контакта с больными людьми, в особенности с теми, кто кашляет; не трогать лицо, нос и глаза грязными руками; избегать публичных мест с большим скоплением людей; сохранять социальную дистанцию с другими людьми – не менее одного метра.

Если же у вас появились симптомы, похожие на COVID-19 (температура, сухой кашель, затрудненное дыхание), минздрав рекомендует: оставаться дома, позвонить семейному врачу для того, чтобы решить, какие шаги должны быть предприняты для проведения необходимых исследований и запросить рекомендации относительно проведения запланированных дородовых визитов к врачу и плана родов. 

0cf00027d6c05f7e08b68eadcd199803.png

point.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Copiii pot fi infectați cu coronavirus?
   Răspunsul este da. Ei pot fi infectați cu coronavirus și pot transmite mai departe virusul, chiar dacă în faza inițială ei nu prezintă simptome. Din acest motiv este important ca ei să se izoleze la domiciliu și să se spele cât mai des pe mâini.
   Cum poate afecta coronavirusul un copil?
   Simptomele la un copil pot fi mult mai ușoare față de un adult, dar impactul depinde de vârsta acestuia. O mare parte din cercetările pe care le avem la dispoziție astăzi sunt bazate pe rapoartele din China, acolo de unde a pornit această pandemie. 2,4% din totalul cazurilor identificate au fost la copiii sub 19 ani. Dintre aceștia, 2,5% au prezentat simptome severe.
   De ce coronavirusul afectează copiii în mod diferit?
   Doctorul Jay C Butler, director adjunct la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor ,a declarat în cadrul unei transmisiuni în direct pentru Journal of the American Medical faptul că: „Fenomenul este foarte important, dar mecanismele sale sunt cu adevărat necunoscute.”
   Persoanele de peste 60 de ani și care au alte boli rămân cele mai vulnerabile. Iar aici putem include persoanele cu afecțiuni precum hipertensiune arterială, diabet, cancer, boli cardiovasculare și afecțiuni respiratorii cronice, conform Organizației Mondiale a Sănătății.
   Dacă un copil suferă de o boală, ar trebui să ne îngrijorăm și mai mult?
   Afecțiunile respiratorii, cum ar fi astmul, duc adesea la cazuri mai grave de boli virale, precum gripa. Dar coronavirusul este încă necunoscut și nu se știe dacă va afecta mai mult copiii care au astm. În același timp, nu există încă dovezi despre cum coronavirusul ar putea afecta mai mult copiii cu diabet, însă pentru adulți reprezintă un factor de risc. Experții de la Universitatea Johns Hopkins avertizează părinții să fie vigilenți.
   Ar trebui feriți copiii de locurile aglomerate?
   Fără îndoială, aceștia ar trebui să stea acasă pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Izolarea socială îi poate afecta pe cei mici, și nu numai, iar părinții resimt acest lucru. Însă, există nenumărate variante pentru ca ei să treacă mai ușor peste izolarea la domiciliu, cum ar fi să încerce diverse jocuri cu ei sau să citească.
   elle.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Cine este testat?
   Dacă în prima situaţia decizia de a preleva mostre de la o persoană este uşor de luat, în cea de a doua situaţie, atunci când o persoană crede că prezintă simptome ale Covid decizia trebuie să revină unui specialist. Şi asta deoarece aceste simptome: febră, tuse şi dificultăţi de respiraţie pot fi şi simptome ale răcelii comune sau ale gripei.
   Decizia de a testa o persoană care se încadrează în una dintre cele două situaţii de mai sus este susţinută de către specialiştii în sănătate publică deoarce astfel poate fi controlat numărul de persoane infectate și rupt lanțul care duce la răspândirea virusului.
   Cum are loc testarea?
   Atunci când o persoană se încadrează în una dintre aceste situaţii, acestia i se prelevează mostre din gât sau din nas, acestea urmând să fie trimise către un laborator. Specialiştii explică faptul că aceeaşi procedură este folosită şi în cazul răcelii sau al gripei.
   Odată ce mostra ajunge la laborator, lucrurile se complică, experţii explicând că cei care analizează mostrele caută materialul genetic al coronavirusului, ARN-ul. Pentru a identifica ARN-ul, oamenii de ştiinţă folosesc reacţia în lanţ a polimerazei cu transcripţie inversă, care converteşte ARN-ul viral în ADN. Ulterior, acest ADN este multiplicat până în punctul în care există un număr suficient de mare de copii pentru a fi studiate de către instrumentele de laborator.
   Aceste proceduri au nevoie de un interval între 24 și 72 de ore pentru a produce un rezultat. În funcţie de rezultatul obţinut, autorităţile pot decide dacă o persoană este pusă în carantină sau izolare.
   Trebuie precizat faptul că acest test, precum orice altă analiză medicală, poate să ofere rezultate incorecte. Un studiu a arătat că 3% dintre mostrele testate în China erau fals-negative, totuşi, raportat la standardele medicale această marjă de eroare nu reduce credibilitatea rezultatelor oferite, notează Science Alert.
   descopera.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Baroana Shackleton de Belgravia, printre ai cărei clienţi s-au numărat Sir Paul McCartney, prinţul de Wales, Madonna şi Liam Gallagher, a dezvăluit care sunt estimările din branşa sa în contextul în care un număr tot mai mare de familii intră în autoizolare pentru reducerea răspândirii virusului, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.
   Supranumită "Magnolia de oţel", pentru abilităţile, dar şi pentru farmecul ei, Shackleton le-a spus colegilor din Palatul Westminster: "Predicţia în rândul avocaţilor (specializaţi) în divorţuri este că, în urma izolării autoimpuse, este foarte probabilă creşterea ratei divorţurilor".
   "De obicei, se înregistrează vârfuri (ale ratei divorţurilor) după expuneri îndelungate în vacanţele de vară şi de Crăciun. Nu este greu de imaginat ce se va întâmpla când familiile vor fi limitate pe o proprietate pentru o perioadă lungă de timp", a explicat ea.
   Opinia sa a fost împărtăşită de avocata specializată în divorţuri Amanda Rimmer, care a declarat că autoizolarea poate aduce la suprafaţă "tensiuni existente". "Pentru unii, perspectiva de a fi pus în carantină cu partenerul de viaţă reprezintă o ocazie binevenită de a petrece timp împreună, dar pentru alţii, poate aduce la suprafaţă tensiuni existente în relaţia lor", a adăugat specialista.
   "Adesea, când cuplurile se confruntă cu situaţii stresante şi grave, acest lucru îi poate determina pe unii dintre ei să îşi reevalueze viaţa şi ceea ce este important pentru ei. În timp ce încercăm cu toţii să navigăm cât mai bine în timpul acestei pandemii, nu m-ar surprinde dacă, atunci când lucrurile se vor linişti, vom observa o înmulţire a cuplurilor care vor căuta să pună capăt relaţiei lor", a mai spus Rimmer.
   Shackleton a făcut aceste declaraţii în Camera Lorzilor, în timpul celei de-a doua lecturi a proiectului Legii Dreptului Internaţional Privat (Implementarea Acordurilor), notează Press Association.
   agerpres.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Nutriție
   O dietă echilibrată e vitală pentru sănătate – în special în cazul oamenilor în vârstă, care ies rar din casă şi au nevoie de minerale şi vitamine. Pe măsură ce îmbătrânim, pierdem masa musculară şi acumulăm grăsime. Iar studiile arată că aceste procese se accelerează dacă suntem inactivi. De aceea, avem nevoie de proteine la micul dejun, prânz şi cină. Însă organismului îi trebuie şi activitate fizică pentru a transforma proteinele în muşchi.
   Suplimente
   Odată cu înaintarea în vârstă, pielea produce tot mai greu vitamina D în prezența soarelui. Oamenii care ies rar la soare au nevoie de un surplus de vitamina D, care e vitală pentru oase şi dinți sănătoşi. 
   În lipsa legumelor şi fructelor proaspete şi cele înghețate sunt o sursă bună de vitamina C. Nivelul scăzut de vitamina B12 a fost corelat cu un risc mare de atac cerebral şi demență. O sursă bună de vitamina B12 sunt legume precum spanacul şi brocoli, chiar şi congelate.
   Hidratare
   Recomandarea pentru adulți e să consume 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, însă lipsa activității compromite acest obiectiv. Iar unii oameni beau deliberat mai puține lichide, pentru a nu fi nevoiți să meargă mai des la toaletă. 
   Partea bună e că şi băuturile care conțin cofeină contează, deci şi cafeaua şi ceaiul sunt opțiuni recomandate. Iar consumul de lichide ar trebui completat cu cel de fibre.
   Mișcare
   O perioadă lungă de sedentarism poate avea efecte negative asupra masei musculare. De aceea, e important să ne ridicăm măcar o dată pe oră. 
   Plimbări de 10 minute, de mai multe ori pe zi, în grădină, de exemplu, sunt recomandate. Urcatul scărilor e recomandat pentru inimă, plămâni şi muşchii picioarelor. 
   Medicamente
   Pe lista medicamentelor care nu trebuie să lipsească din casă sunt:
   paracetamolul – tratează durerile şi reduce febra; gelul cu ibuprofen – bun pentru durerile reumatice şi musculare; siropul de tuse – recomandarea e să fie folosit seara, deoarece are efect sedativ; bandajele elastice; un termometru digital. antena3.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Чрезвычайное положение может возникнуть в случае неизбежности возникновения или возникновения исключительных ситуаций природного, техногенного или биологического и социального характера, что делает необходимым предотвращение, уменьшение и ликвидацию их последствий. Или если существует угроза национальной безопасности или конституционному порядку, что заставляет защищать правовое государство, поддерживать или восстанавливать состояние законности.

   Чрезвычайное положение объявляется по предложению Президента Республики Молдова или Правительства и может быть установлено на срок, не превышающий 60 дней. В зависимости от развития ситуации президент страны или Правительство могут просить Парламент продлить или сократить продолжительность чрезвычайного положения, а также расширить или сузить сферу его действия.
   Во время чрезвычайного положения, в зависимости от конкретной ситуации, граждане из районов, представляющих опасность для жизни, могут быть временно эвакуированы. Они должны быть обеспечены постоянным или временным жильем. Кроме того, может быть введена рационализация потребления продуктов питания и других продуктов строгой необходимости, а также может быть введен карантинный режим.

   В установленном законом порядке, могут производиться реквизиции товаров для предотвращения и ликвидации последствий ситуаций, вызвавших  объявление чрезвычайного положения. Реквизиция - это исключительный приказ, в соответствии с которым органы государственной власти обязывают государственные учреждения, экономических агентов или граждан временно сдавать за плату некоторые движимые или недвижимые товары для нужд армии или государства.

   В период чрезвычайного положения может быть изменен порядок назначения и увольнения руководителей экономических агентов и государственных учреждений или запрещена отставка работников, за исключением случаев, предусмотренных нормативными актами на этот период.

   Граждане могут быть призваны оказывать услуги в общественных интересах согласно закону. Могут быть введены некоторые специальные правила использования средств телекоммуникации.

   Среди мер, которые могут быть приняты и которые уже были приняты властями, это: установление специального режима работы для экономических агентов и государственных учреждений, а также установление специального режима для въезда и выезда из страны.

   Комиссия по чрезвычайным ситуациям отвечает за планирование, организацию и координацию реализации этих мер.
   Проект постановления, которым Правительство предлагает Парламенту объявить чрезвычайное положение в стране в течение 30 дней, был одобрен высшим органом исполнительной власти в понедельник, 16 марта. Сегодня проект будет рассмотрен на пленарном заседании Парламента.

   Действующий закон предусматривает, что во время чрезвычайного положения, осады или войны, установленных на всей территории страны, запрещается вносить изменения в Конституцию, принимать, изменять или отменять органические законы и избирательное законодательство, а также проводить выборы в центральные и местные органы государственной власти. республиканские и местные референдумы. В рамках проекта, утвержденного в понедельник, 16 марта, Правительство предложило исключить соответствующие положения. В то же время было предложено предоставить дополнительные полномочия учреждениям, ответственным за управление чрезвычайным положением, осадой и войной, с тем чтобы они могли предпринимать и учредить другие чрезвычайные меры по мере необходимости.

   Лица, нарушающие режим чрезвычайного положения, осады или войны, привлекаются к гражданской, уголовной или административной  ответственности.
   ipn.md
 •