• Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Despre aceasta anunță primarul Capitalei, Ion Ceban, transmite Știri.md. 
   "Este foarte important pentru noi ca în această perioadă, copiii de până la 7 ani să beneficieze de un loc în grădinițe", spune edilul.
   În același timp, platforma de înscriere online a copiilor în clasa I va funcționa după ce Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va emite un ordin cu privire la procesul de înscriere a copiilor. 
   Din data de 21 mai, părinții, copiii cărora întrunesc condițiile de înscriere și maturitatea școlară, vor depune dosarele online la adresa escoală.chisinau.md.
   "Acum sunt în proces de definitivare și testare module noi pe platforma data", a spus Ceban. 
   Detaliile de înscriere vor fi anunțate după ordinul emis de ministerul de resort, iar platformele vor fi integrate cu cu portalul educatieonline.md.

  • victoriaaxentii
   De victoriaaxentii
   Dragi mamici, cine cunoaste o gradinita privata in zona Telecentru ? 
   am plecat de  la Alba ca Zapada . rusine nu au. cer bani pentru ca stam acasa in pandemie. si nu ca asa, dar cu santaj.
   astept propuneri . multumesc
  • julia122997
   De julia122997
   Ea se plânge că micuții sunt lăsăți fără supraveghere și acuză administrația instituției de cele întâmplate. În grupele cu un număr mare de copii asemenea cazuri sunt inevitabile, se apară cei din conducere.
   Femeia, care este educatoare în aceeași grădiniță, spune că, săptămâna trecută, când și-a luat fiul acasă a rămas îngrozită când l-a văzut. Copilul de 4 ani avea o rană la gât.
   Mamă: ”L-am întrebat pe copil ce s-a întâmplat, și el striga, plângea și spunea că Nichita l-a legat cu o funie la gât, iar Fabian l-a zgâriat la gât, dar acolo nu e zgâriat, dar e rupt chiar e rană.”  
   Mama acuză educatoarea grupei de neglijență și spune ea îi lasă pe micuți nesupravegheați.
   Mamă: ”Nici dădaca nu era, iar copii credeau că educatoarea a plecat acasă, pentru că nimeni nu-i supraveghea. Copii s-au întors de afară cu o funie care se practică. Copii se țin de funie pentru că educatorii să fie liniștiți. Dar pe drum, pe scări sau chiar pe terenul grădiniței putea să se întâmple orice. ”
   În zilele următoare, micuțul urmează să fie internat, mai povestește mama. 
   La polul opus, directoarea grădiniței susține că incidentul s-a produs tocmai când educatoarea era ocupată cu alți copii.
   Iulia Boțan, directoarea grădiniței 133: ”Timp până când se urcă educatoarea cu ceilalți copii, între trei copii s-a iscat o ceartă. Educatoarea mi-a explicat că când a intrat în grupă cu ceilalți copii, ea nu a observat că se bat copilașii."
   ”Nu este, nici nu era chip să fie cu funie. De unde poate să se ia funia, ori cu unghia a fost zgâriat.”
   În prezent, educatoarea continuă să muncească în grupa respectivă. 
   După cele întâmplate, mama micuțului a depus o plângere la poliție. Oamenii legii investighează cazul.
   protv.md
  • Лала
   De Лала
   Здравствуйте дорогие родители!
    Кто сдавал своих деток в возрасте 1,4-1,6 лет в ясли или в садик в Кишиневе? Интересует Ботаника. Что нужно для этого?
   Кто-то сдавал в частный сад?
   Поделитесь информацией.
   Заранее благодарю!
  • julia122997
   De julia122997
   Proiectul a constat în reabilitarea sediului, amenajarea teritoriului, a pavilioanelor și a terenului de joacă pentru copii, dar și un gard nou. Lucrările de reconstrucție și amenajare au fost executate în perioada: februarie-noiembrie 2019.
   Pentru redeschiderea IET nr. 166, în buget au fost prevăzuți 7,5 milioane lei, pentru achiziționarea de mobilier și utilaj. Procesul de înscriere pentru locuri la grădiniță a fost organizat prin intermediul portalului „www.egradinița.md".
   Agentul economic și-a asumat executarea în totalitate a lucrărilor de modernizare, în valoare de 20 milioane lei, iar după redeschidere, grădinița își va păstra statutul de instituție publică. (În schimb, municipalitatea a dat în arendă un teren pentru construcții, pe un termen de 49 de ani, pe str. Colina Pușkin.)
   Clădirea grădiniței era în stare avariată din anul 2006, anterior aceasta fiind dată în locaţiune unei instituții de învățământ private.
   unimedia.info
 •