La Bălți a fost deschis primul Centru de Intervenție Timpurie destinat copiilor cu vârsta până la 3 ani


    Un serviciu de intervenție timpurie a fost inaugurat astăzi în cadrul Centrului de Plasament Temporar și Reabilitare din mun. Bălți. Este primul serviciu socio-medical de acest fel din mun. Bălți, care va oferi servicii atât copiilor din oraș, cât și celor din raioanele din nordul țării. 

Balti_2.jpg

Serviciul este destinat copiilor cu vârsta până la 3 ani și familiilor lor și scopul acestuia este de a depista precoce dizabilitățile, de a oferi asistență adecvată fiecărui copil cu tulburări de dezvoltare, inclusiv cu dizabilitate, sau risc de apariție a acestora, suport familiei copilului, precum și incluziunii educaționale și sociale a acestuia. 

Balti_3.jpg

Depistarea și recuperarea problemelor legate de dizabilitate este important să înceapă la o vârstă cât mai mică a copilului, încă din primele luni de viață. Iată de ce, în cadrul serviciului, va activa o echipă multidisciplinară, formată din  specialiști precum: pediatru, neurolog pediatru, psiholog, logoped, kinetoterapeut, asistent medical și asistent social, care își vor canaliza tot efortul și cunoștințele în oferirea suportului părinţilor de a menţine copiii cu nevoi speciale în familie și acordarea de ajutor copiilor cu nevoi speciale. 

Balti_5.jpg

Capture.PNG

 „De mult timp ne-am dorit să deschidem un serviciu atât de vital în regiunea de nord a țării. Acum copiii și părinții vor putea merge la specialiști și beneficia de consultații și reabilitare fără a se deplasa tocmai la Chișinău, fără a îndura ore lungi în drum și cheltuieli inutile, iar pe termen lung, recuperarea copiilor va fi mai eficientă și eficace ”, susține Liliana Rotaru, președintele CCF/HHC Moldova.

Acest serviciu socio-medical gratuit a fost creat de CCF/HHC Moldova în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Costul total al reparațiilor și dotărilor a constituit 555 769 MDL. Ținem să menționăm că o bună parte din acești bani a fost donați de Dna și Dnul Hughes din Marea Britanie, susținători ai organizației Hope and Homes for Children UK, iar cealaltă parte a fost suplinită din cadrul Campaniei „Rostul Postului” 2018, demarată pentru a colecta fonduri suplimentare pentru acest serviciu.  În cadrul campaniei au donat generos atât persoane fizice, cât și companii private. 

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.