Grădinița din sectorul Ciocana a fost renovată cu circa 10 milioane de lei


  Fosta Grădiniţă nr. 198 din sectorul Ciocana al Capitalei se va redeschide săptămâna viitoare.

cleverkids_riviera_villas_2.jpg

Ușile grădiniței vor fi deschise lunea viitoare, 2 decembrie.

Grădinița va fi formată din 14 grupe noi, dotate cu tot ce este necesar pentru copii.

Pentru reparația clădirii au fost cheltuiți circa 10 milioane de lei.

Astfel, pentru reparație capitală s-au cheltuit 5.454.000 lei, iar pentru mobilier, tehnică și alte materiale necesare, aproape 4.250.000 lei.

1-5880f5ba22.jpg

2-03802a7d6d.jpg

3-8f030569c8.jpg

4-a859c8f016.jpg

stiri.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Ea se plânge că micuții sunt lăsăți fără supraveghere și acuză administrația instituției de cele întâmplate. În grupele cu un număr mare de copii asemenea cazuri sunt inevitabile, se apară cei din conducere.
   Femeia, care este educatoare în aceeași grădiniță, spune că, săptămâna trecută, când și-a luat fiul acasă a rămas îngrozită când l-a văzut. Copilul de 4 ani avea o rană la gât.
   Mamă: ”L-am întrebat pe copil ce s-a întâmplat, și el striga, plângea și spunea că Nichita l-a legat cu o funie la gât, iar Fabian l-a zgâriat la gât, dar acolo nu e zgâriat, dar e rupt chiar e rană.”  
   Mama acuză educatoarea grupei de neglijență și spune ea îi lasă pe micuți nesupravegheați.
   Mamă: ”Nici dădaca nu era, iar copii credeau că educatoarea a plecat acasă, pentru că nimeni nu-i supraveghea. Copii s-au întors de afară cu o funie care se practică. Copii se țin de funie pentru că educatorii să fie liniștiți. Dar pe drum, pe scări sau chiar pe terenul grădiniței putea să se întâmple orice. ”
   În zilele următoare, micuțul urmează să fie internat, mai povestește mama. 
   La polul opus, directoarea grădiniței susține că incidentul s-a produs tocmai când educatoarea era ocupată cu alți copii.
   Iulia Boțan, directoarea grădiniței 133: ”Timp până când se urcă educatoarea cu ceilalți copii, între trei copii s-a iscat o ceartă. Educatoarea mi-a explicat că când a intrat în grupă cu ceilalți copii, ea nu a observat că se bat copilașii."
   ”Nu este, nici nu era chip să fie cu funie. De unde poate să se ia funia, ori cu unghia a fost zgâriat.”
   În prezent, educatoarea continuă să muncească în grupa respectivă. 
   După cele întâmplate, mama micuțului a depus o plângere la poliție. Oamenii legii investighează cazul.
   protv.md
  • Лала
   De Лала
   Здравствуйте дорогие родители!
    Кто сдавал своих деток в возрасте 1,4-1,6 лет в ясли или в садик в Кишиневе? Интересует Ботаника. Что нужно для этого?
   Кто-то сдавал в частный сад?
   Поделитесь информацией.
   Заранее благодарю!
  • julia122997
   De julia122997
   Proiectul a constat în reabilitarea sediului, amenajarea teritoriului, a pavilioanelor și a terenului de joacă pentru copii, dar și un gard nou. Lucrările de reconstrucție și amenajare au fost executate în perioada: februarie-noiembrie 2019.
   Pentru redeschiderea IET nr. 166, în buget au fost prevăzuți 7,5 milioane lei, pentru achiziționarea de mobilier și utilaj. Procesul de înscriere pentru locuri la grădiniță a fost organizat prin intermediul portalului „www.egradinița.md".
   Agentul economic și-a asumat executarea în totalitate a lucrărilor de modernizare, în valoare de 20 milioane lei, iar după redeschidere, grădinița își va păstra statutul de instituție publică. (În schimb, municipalitatea a dat în arendă un teren pentru construcții, pe un termen de 49 de ani, pe str. Colina Pușkin.)
   Clădirea grădiniței era în stare avariată din anul 2006, anterior aceasta fiind dată în locaţiune unei instituții de învățământ private.
   unimedia.info
  • julia122997
   De julia122997
   Nu este prima oară când Grădinița nr. 225 uimește prin conceptele de sărbătoare pe care le lansează. De această dată, instituția a organizat, renumita festivitate „Toamna de Aur”, doar că într-un mod reinterpretat. Asta pentru că, în acest an, această sărbătoare le-a adus copiilor mai multe responsabilități. Pe lângă tradiționalele compoziții, aceștia au lansat un semnal de alarmă pentru maturi: Protejati Natura. Noi vrem sa fim ECO!

   Aceștia au defilat exact ca pe podiumurile mari, purtând la ei torbițe Ecologice meșterite cu mult drag, dar și zâmbete sincere care au redat sărbătorii o atmosferă deosebit de caldă. 
   ea.md
  • julia122997
   De julia122997
   Femeia spune că pentru moment locuiește în Orhei, însă are viza de reședință în Călărași.
   „Noi suntem din Călărași, dar locuim la Orhei, închiriem o locuință. Avem contract, dar nu este întărit la notar, deoarece domnul la care locuim are 90 de ani. Am trei copii de vârstă preșcolară, până acum am fost plecați peste hotare. Acum vreau să mă angajez în câmpul muncii, dar nimeni nu vrea să-mi ia copiii la grădiniță. 
   Autoritățile din Orhei îmi refuză acest lucru sub pretextul că nu avem viză de reședință. Am fost mai întâi la asistența socială, ne-au înregistrat în catalog, menționând că într-adevăr copiii au nevoie de grădiniță. După care am fost trimiși la Consiliul raional, doamna de la secția învățământ la fel ne-a spus că copiii trebuie încadrați în sistemul educațional, mai ales că primul copil are şase ani și el trebuie neapărat să frecventeze grădinița, dar nu a rezolvat nimic, ne-a trimis la primărie. 
   Doamna Ludmila de la primărie ne-a luat numărul de telefon la începutul lunii septembrie, spunându-ne că ne va telefona, dar nimic. Săptămâna trecută, am fost la ea, și mi s-a spus că nu ne poate ajuta deoarece nu avem viză de reședință în Orhei, să mergem la Călărași, acolo unde avem viza de reşedinţă. Am fost și la grădinițe, directoarele ne-au trimis la primărie. Știu că legea spune că fiecare copil are dreptul la educație, dar de ce copiilor mei li se încalcă acest drept?”, se plânge mama celor trei copii.
   Ludmila Valerian, din cadrul Secţiei învățământ preșcolar a Direcţiei Generale Educaţie Orhei, a declarat pentru Jurnal.md de Chișinău că autoritățile din municipiu se conduc după legi și că va încerca să rezolve problema familiei Tănasă. În plus aceasta s-a arătat ofensată de faptul că Natalia Tănasă ar fi amenințat-o că va veni cu televiziunea peste ei dacă nu-i ia copiii la grădiniță.
   „Este lege, copiii se primesc la grădiniță strict după district și doamna nici nu este angajată în câmpul muncii în Orhei. Ea locuiește la niște rude, ar trebui să demonstreze acest lucru și atunci nicio problemă nu ar fi, noi găsim locuri. Problema este că ea vine cu niște reproșuri că eu sunt datoare. Da, noi suntem obligaţi să primim toți copiii, dar există totuşi niște criterii, reguli. Și ea ar trebui să discute mai frumos cu noi. În primul rând, eu la ea acasă nu am fost, nu știu unde locuiește.
   Cât privește copilul de şase ani, noi o să facem tot posibilul ca să-l încadrăm la grădiniță. Doamna nu trebuie să mă amenințe că va veni cu televiziunea, să discute normal cu noi. Asistența Socială încă nu a fost să vadă care este situația sa familială. Luni, 4 noiembrie, vom merge la fața locului”, menționează Ludmila Valerian.
   Conform Hotărârii nr. 523 din 11.07.2011 cu privire la aprobarea Programului de dezvoltare a educației în RM, sistemul de învăţământ din Republica Moldova este organizat conform principiilor educaţiei generale, exigenţelor contemporane şi ale statului de drept, multicultural, şi reprezintă o structură dezvoltată pentru asigurarea dreptului la educaţie al tuturor beneficiarilor.
   Constituţia Republicii Moldova şi Legea învăţământului garantează dreptul la învăţătură, indiferent de naţionalitate, sex, vârstă, de originea şi starea socială, de apartenenţa politică sau religioasă, de antecedentele penale ale beneficiarului de educaţie. Statul asigură şanse egale de acces în instituţiile de învăţământ de toate nivelurile şi treptele, în funcţie de aptitudini şi capacităţi.
   jurnal.md
 •