Familiile defavorizate vor beneficia gratuit de TV digitală terestră


  O decizie privind implementarea unor acțiuni pentru finalizarea procesului de tranziție la televiziunea digitală terestră a fost aprobată la şedinţa Guvernului.

wath_tv_04.jpg

Conform documentului, familiile defavorizate vor beneficia de convertoare gratuite. 

Membrii Executivului au adoptat modalitatea de dotare a familiilor beneficiare de ajutor social și altor categorii defavorizate ale populației cu convertoare pentru televiziunea digitală terestră în anul 2020. 

Astfel, Ministerul Economiei și Infrastructurii, în comun cu structurile teritoriale de asistență socială și în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, va asigura dotarea gratuită cu convertoare pentru televiziunea digitală terestră a familiilor beneficiare de ajutor social, conform unor condiţii prevăzute de Guvern.

Ministerele și alte autorități ale administrației publice centrale responsabile pentru realizarea Programului privind tranziția de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră vor întreprinde acțiunile necesare pentru finalizarea procesului de tranziție la televiziunea digitală terestră până la 1 martie 2020.

moldpres.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • Calandrella
   De Calandrella
   De multe ori îi atenționăm că mai sunt 10 minute până la ora mesei, dar degeaba. Când îi luăm din fața televizorului încep și crizele de furie și plâns.
   De ce se întâmplă asta?
   Isabelle Filliozat, psiholog specialist în parentingul pozitiv, spune că televizorul cauzează o anumită plăcere la nivelul creierului, iar copilul se află într-o altă lume când privește ecranul. Orice om, nu numai copiii, se află de fapt într-o altă lume atunci când sunt absorbiți de un film sau de un joc pe computer. Ne simțim bine și nu vrem ca această stare să ia sfârșit. În aceste momente, creierul nostru produce dopamină, care ne eliberează de stres și durere. În momentul în care oprim ecranul, nivelul dopaminei scade brusc și poate crea o senzație de durere în corp. După acest șoc psihic începe și criza copilului.
   Ce putem face ca să evităm aceste crize?
   Nu este indicat să oprim brusc televizorul sau jocul copilului. Ceea ce trebuie să facem este să intrăm treptat în zona lui. Putem să ne așezăm lângă el la TV și să vizionăm împreună cu el filmul preferat câteva secunde.
   Apoi îi punem o întrebare. De exemplu: “La ce te uiți, dragule?” sau “Cine este acest personaj? Mi se pare foarte comic.”
   Copiilor le vor plăcea ca părintele să intre în lumea lor. Dacă sunt în continuare absorbiți de ecran, nu ceda, mai stai câteva momente lângă ei și continuă să le pui întrebări.
   De îndată ce încep să răspundă la întrebări, înseamnă că treptat părăsesc zona lor și reintră în lumea reală.
   Dopamina nu mai scade brusc, datorită podului pe care l-am construit între noi. De aici începe comunicarea și magia.
   Mulți copii, fericiți că au atenția părinților, opresc singuri televizorul.
   Acset mic truc propus de psihologul Isabelle Filliozat te va ajuta cu siguranță la crearea unei legături de comunicare între tine și copilul tău, iar oprirea televizorului sau a computerului nu se va mai termina cu o criză de plâns.
   Încercați și voi! Succes!
   bestkids.ro
  • Vizitator Sergiu
   De Vizitator Sergiu
   Buna.
   In august 2012 am procurat un televizor LG 42LW4500 de la un magazin din capitala, pentru acesta a fost incheiat un contract de asigurare de la Klassika Asigurari pe un termen de 2 ani contra costului de 1000 lei. Termenul de garantie din magazin a fost de 1 an, a expirat in 2013. In luna mai 2014 TV-ul s-a stricat si a fost reparat gratuit de catre service centrul magazinului. Dupa 2 saptamani de la reparatie TV-ul iarasi s-a stricat, cu aceleasi simptome. Linia fierbinte a magazinului nu mai raspunde. Astazi am scris cerere catre magazin in care am cerut sa-mi fie intors costul TV-ului, inlocuit sau reparat. Angajatii magazinului au zis ca cererea nu are sens si daca le-o las peste 14 zile o sa-mi trimita o scrisoare in care o sa-mi zica ca sa ma adresez la service centrul lor, unde poate sa-mi fie reparat gratuit TV-ul si mi-au dat alte 4 numere de telefon ale call centrelor lor. Au mai zis ca costul oricum n-o sa fie intors si ei pot sa schimbe TV-ul doar in caz ca de la service centru le spun ca TV-ul nu este reparabil.    Spuneti-mi, va rog, in cazul dat am dreptul sa cer inlocuirea sau restituirea costului TV-ului? daca da, care e procedura? In scurt timp termenul aditional de garantie (de la Klassika Asigurari) se termina, in cazul in care mi-l repara de data aceasta si se strica iarasi, nu voi mai avea nici un suport legal pentru a cere reparatia/inlocuirea ? Este corect ca ei vor trebui doar sa-mi raspunda la cerere in decurs de 14 zile, nu si sa rezolve problema ? Service centrul este obligat sa ofere garantie pentru lucrarea de reparatie efectuata ?  Cei de la service zic ca daca reparatia a fost facut pe garantie ei nu ofera nici o garantie la lucrul efectuat, daca e asa, atunci ei ma pot purta asa pana expira garantia apoi sa ceara bani pentru reparatie :( ..   (cei de la service zic ca daca reparatia a fost facut pe garantie ei nu ofera nici o garantie la lucrul efectuat)   Va multumesc anticipat!
 •