Copiii din diasporă și din R. Moldova participă la Programul Dor 2019


    120 de copii din Diasporă și din Republica Moldova participă la Programul guvernamental DOR – Diasporă*Origini*Reveniri 2019

header2.1.jpg

La deschiderea oficială a evenimentului, care a avut loc ieri, 21 august, au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, și secretarul de stat în domeniile tineret și sport, Adrian Băluțel, transmite Știri.md.

La DOR 2019, care se desfășoară în perioada 19-28 august, participă copii și adolescenți din Republica Moldova, Grecia, Portugalia, Italia, Marea Britanie, SUA, Canada, Irlanda, Franța, Georgia, Spania, Ucraina, Bulgaria, România, Norvegia, Cehia, Elveția, Turcia, Olanda și Serbia. Pe parcursul celor câteva zile petrecute la Pensiunea „La Popas” din satul Molovata Nouă, raionul Dubăsari, copiii vor fi antrenați în activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întâlniri cu diverse personalități din țară.

Menționăm că DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova și constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară atât pentru copii din diasporă, cât şi pentru cei din Republica Moldova. Programul are drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor cu țara lor de origine. Prima ediția a DOR a avut loc în 2013.

stiri.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.