Aproape 20% din instituțiile de învățământ din Chișinău nu au autorizație sanitară de funcționare


    61 dintre cele 328 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău, dintre care 10 grădinițe, nu au autorizație sanitară de funcționare. Datele au fost prezentate de șeful interimar al Direcției educație, tineret și sport (DGETS), în cadrul ședinței serviciilor operative ale Primăriei.

gradinita-fun-tastickids_13712900.jpg

Viceprimara capitalei, Angela Cutasevici, a spus că, în urma evaluărilor realizate la începutul anului școlar, au fost constatate o serie de neconformități sanitare: „Există depășirea normelor privind numărul de copii în clasă, aerisirea laboratoarelor de informatică, depozitul de medicamente pe care trebuie să-l aibă, s-au găsit medicamente pentru maturi și nu doze pentru copii, condițiile igienice nu corespundeau standardelor”.

Aceasta a menționat că fiecare instituție a primit o listă de recomandări, menționând că în două săptămâni toate instituțiile de învățământ vor primi autorizațiile sanitare de funcționare.

Totuși, primarul Ion Ceban a cerut șefului DGETS să prezinte, în două săptămâni, o listă cu numele celor care trebuie sancționați și măsurile propuse.

agora.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.