A fost făcută public lista tuturor zborurilor charter spre Moldova în perioada 6-19 aprilie


  Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene aduce la cunoștință că a fost aprobat graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova. În această perioadă, moldovenii vor putea reveni din regiunile indicate mai jos.

  17536-1170x610.jpg

  Pe 6-12 aprilie 2020 se vor efectua zborurile:

  • Frankfurt – Chișinău;
  • Lisabona – Chișinău;
  • Madrid – Chișinău;
  • Bruxelles – Chișinău;
  • Varșovia – Chișinău;
  • Dublin – Chișinău;
  • Londra – Chișinău.

  În perioada 13-19 aprilie 2020 se vor efectua zborurile:

  • Amsterdam – Chișinău;
  • Veneția – Chișinău;
  • Paris – Chișinău;
  • Berlin – Chișinău;
  • Roma – Chișinău;
  • Londra – Chișinău
  • Praga – Chișinău.

  Conform procedurii stabilite, de bilete pentru cursele menționate vor beneficia cetățenii Republicii Moldova care s-au înscris în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare prin completarea chestionarelor puse la dispoziția lor. Prioritate vor avea studenții, persoanele aflate la tratament medical, cetățeni aflați în dificultate.

  Pentru a se înscrie, moldovenii care se află în străinătate trebuie să acceseze formularul de înregistrare corespunzător țării în care se află:

  zugo.md

  Recenzie utilizator

  Comentarii Recomandate

  Vizitator Убей итальянца - спаси мир

  Postat

  14 самолётов...ебануться можно

   

  Partajează acest comentariu


  Link spre comentariu
  Distribuie pe alte site-uri
  Vizitator 123

  Postat

  NU se va mai termina pandemia cu revenirea concetatenilor acasa din europa .Aceasta ii  mai asiguarata in medicamente decit in Moldova .

  Partajează acest comentariu


  Link spre comentariu
  Distribuie pe alte site-uri


  Vizitator
  Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
  Adaugă un comentariu...

  ×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

    Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

  ×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

  ×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

  ×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

   • LupuCristinna
    De LupuCristinna
    Evident, nu vorbim despre schimbări dramatice care se întâmplă în corpul tău, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.
    Totuși, e bine de știut că statul în interior pe durate mari de timp poate avea efecte asupra ta la nivel fizic, dar și la nivel psihic.
    Cele mai multe schimbări au legătură, în primul rând, cu stilul sedentar „impus” de izolarea la domiciliu și alimentația din această perioadă. Felul în care mănânci și cantitatea de mișcare pe care o faci sunt cam cei mai importanți factori care îți influențează sănătatea.
    Linda Pescatello, profesor de kinesiologie (disciplină care se bazează pe conexiunea dintre corp și neurologie), e de părere că nu contează dacă te afli înăuntru sau afară, dacă nu ai un comportament de viață sănătos.
    Dacă trăiai deja nesănătos și înainte de pandemie, izolarea n-a făcut decât să accelereze aceste tendințe. Asta pentru că ai fost blocat în interior, fără prea multe lucruri de făcut.
    Cum te afectează sedentarismul
    Pentru că n-ai mai mers la serviciu sau la școală, dar și pentru că nu ai mai avut voie la sală sau să alergi în parc în perioada de izolare, cel mai probabil, ți-ai petrecut majoritatea timpului stând jos, de cele mai multe ori, cu o felie de pizza sau o băutură nesănătoasă în mână.
    Prea mult stat jos și prea puțin exercițiu fizic creează un amestec toxic, care are un impact negativ și asupra sănătății noastre metabolice, spune Neville Owen, cercetător și profesor de Health Sciences, a cărui cercetare se concentrează pe consecințele negative pe care inactivitatea fizică și comportamentul sedentar le au asupra sănătății.
    Dacă adaugi la asta și un comportament alimentar nesănătos, problemele care pot apărea sunt multiple.
    „Dacă ne întrebăm ce se va întâmpla cu corpurile noastre în timpul izolării, cred că trebuie să analizăm ce facem în timpul acesteia, pentru a ghici potențialele schimbări.
    Dacă nu facem exerciții fizice pe parcursul mai multor luni de zile rămase acasă, este foarte probabil să adăugăm grăsimi, să ne reducem capacitatea cardiorespiratorie și să reducem masa musculară”, spune Arch Mainous, profesor de Health Services Research.
    Ulf Ekelund, profesor de activitate fizică și sănătate, spune că efectele pe care izolarea le va avea asupra sănătății publice viitoare sunt greu de prevăzut.
    Totuși, e posibil ca în cazul acelor indivizi care sunt inactivi fizic, efectele dăunătoare asupra sănătății să fie mai grave decât în cazul celor care sunt activi fizic în mod regulat.
    Obiceiurile alimentare proaste din izolare
    Pe durata izolării, oamenii au consumat mult mai multă mâncare și băuturi nesănătoase decât ar face-o în mod obișnuit. După cum știm, o alimentație nesănătoasă afectează corpul din mai multe puncte de vedere.
    Iar combinația unui obicei alimentar nepotrivit cu o perioadă îndelungată petrecută fără activitate fizică este și mai periculoasă.
    O calitate slabă a dietei, creșterea în greutate asociată și inactivitatea fizică pe perioade îndelungate pot face ca pancreasul să nu-și mai poată îndeplini principalul scop: controlarea nivelului glicemiei.
    Acest lucru, împreună cu o capacitate redusă a mușchilor noștri (care se micșorează și devin mult mai puțin eficienți, din cauza inactivității) să transforme glucoza din sânge în „combustibil”, dublează riscul dezvoltării diabetului de tip 2 și bolilor de inimă.
    Problemele psihice care pot apărea
    Experții spun că e de așteptat ca pandemia să amplifice problemele psihice. Sănătatea mentală se poate deteriora rapid în boli mintale, chiar și la persoanele fără un diagnostic prealabil. Într-un an obișnuit, una din cinci persoane suferă o boală mintală.
    Anul acesta, aceste numere ar putea urca mult mai sus, spune Jennifer Heisz, profesor de kinesiologie.
    Aceasta spune că echipa sa de cercetători a ajuns la concluzia că șase săptămâni de stres psihologic cronic pot duce la simptome ale depresiei.
    E clar că pandemia se desfășoară deja de mai bine de șase săptămâni.
    Heisz spune că, probabil, vom observa o creștere a bolilor psihice induse de stres, care se va agrava pe măsură ce pandemia continuă, pentru că lucrurile sunt incerte pentru oameni.
    playtech.ro
   • LupuCristinna
    De LupuCristinna
    Cu ratele sale scăzute de mortalitate şi de transmitere a COVID-19, Cipru se promovează drept o destinaţie "sigură" şi "se angajează să asigure îngrijirea turiştilor testaţi pozitiv în timpul sejurului şi a apropiaţilor lor", transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.
    Într-o scrisoare trimisă tur-operatorilor şi companiilor aeriene, ministerele Afacerilor Externe, Transporturilor şi Turismului au prezentat în detaliu măsurile sanitare şi protocoalele introduse pentru garantarea siguranţei turiştilor. 
    Guvernul promite să acopere cheltuielile de cazare, de hrană şi pentru îngrijirile medicale ale vizitatorilor, dacă aceștia vor contracta virusul pe insulă. Călătorii nu vor suporta decât "costul transferului la aeroport şi al zborului de repatriere".
    Guvernul a estimat că numărul turiştilor va scădea cu aproape 70% în acest an, din cauza pandemiei. În 2019, insula a primit aproape patru milioane de vizitatori, care i-au adus încasări de 2,68 miliarde de euro.
    Pe 9 iunie, Cipru își va redeschide aeroporturile pentru zborurile provenite din 13 ţări "cu risc scăzut", ca măsură de relaxare anti-COVID.
    Vizitatorii care vor intra în țară între 9 şi 19 iunie vor trebui să aibă asupra lor un certificat care să dovedească faptul că au fost testate negativ pentru COVID-19. Iar din 20 iunie, certificatul nu va mai fi necesar și alte șase țăr, printre care Elveţia şi Polonia, vor fi adăugate listei care este publicată săptămânal.
    digi24.ro
   • LupuCristinna
    De LupuCristinna
    Decizia a fost aprobată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.
    „Reluarea, începând cu data de 01 iunie 2020, a activităţii pieţelor din or. Chișinău și or. Bălți. Activitatea piețelor comerciale pe întreg teritoriul Republicii Moldova se va realiza în conformitate cu Instrucțiunea cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în cadrul piețelor comerciale”, se arată în comunicat, transmite Știri.md.
    Totodată, cumpărătorii și vânzătorii vor fi nevoiți să respecte măsurile de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.
    stiri.md
   • LupuCristinna
    De LupuCristinna
    Folosirea acestora pe un timp îndelungat, poate duce la apariţia unor probleme de ordin dermatologic. În aceste condiţii, specialiştii au câteva sfaturi pentru a integra cât mai corect acest accesoriu în viaţa de zi cu zi.
    "Sub mască este umiditate, este căldură şi sunt bacterii pe care le expirăm. Respectiv pot aparea erupţii şi se poate acutiza acneea. Îndemnăm doamnele să nu utilizeze creme foarte grase şi cantităţi mari de fond de ten sau, în general să evite fondul de ten, pentru a evita acutizarea unor dermatite", a menționat Veronica Vîzdoagă, cosmetolog.
    De asemenea, specialiştii îndeamnă femeile să nu folosească rujuri, ci doar balsam de hidratare pentru a preveni uscarea buzelor.
    "Este foarte important să se aleagă tipul de mască individual. Posibil să fie o mască cusută handmade care ar putea fi mult mai naturală şi ar putea evita apariţia alergiilor", a explicat Veronica Vîzdoagă, cosmetolog.
    În ciuda acestor probleme, specialiştii spun că în această perioadă nu trebuie să renunţăm la măşti.
    "Vă îndemnăm să purtaţi masca de protecţie în locurile publice, pentru că asta v-ar putea salva de la o eventuală infectare cu noul tip de coronavirus", a precizat Eugen Gorgos, medic dermatolog.
    Medicii atrag atenţia că măştile ar putea duce la deshidratare şi insolaţie în sezonul cald. Asta pentru că împiedică aerul rece să ajungă în organism, fapt care duce la creşterea temperaturii corporale, mai ales deasupra gâtului şi reţin aerul umed, astfel că oamenii uită să se hidrateze.
    În context, un antreprenor japonez a găsit o soluţie pentru sezonul cald. Mai exact, a confecţionat măşti cu "aer condiţionat" pentru a ușura purtarea acestora.
    publika.md
   • LupuCristinna
    De LupuCristinna
    Sergiu Macari din Chişinău este tată a doi copii, iar în această perioadă s-a izolat cu familia în afara oraşului, unde îmbină munca la distanţă cu educaţia micuţilor. Bărbatul recunoaşte că asemenea momente chiar i-au lipsit.
    Exemplul lui Sergiu a stat la baza unei campanii de informare, inițiată în sprijinul taților. Specialiştii spun că rolul taţilor în educaţia copiilor este unul important.
    "Deseori, în familii, când tatăl vine de la serviciu, mama îi spune copilului că este obosit, să-l lase să se odihnească... astfel, avem de-a face cu o educație unilaterală, iar asta e foarte rău", a afirmat psihologul, Irina Şibaeva.
    Psihologii recomandă părinţilor să se implice în egală măsură în educaţia odraslelor, iar carantina este tocmai momentul potrivit pentru asta.
    "Trebuie să oferiţi timp copiilor. Petreceţi împreună câteva ore, jucaţi-vă, mergeţi la plimbare dacă puteţi... Aceste activităţi calmează sistemul nervos", a menționat psihologul, Irina Şibaeva.
  •