• Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Potrivit lui, inițiativa aparține RTEC, iar mijlocul de transport urmează să fie folosit de școli, grădinițe sau orfelinate pentru a le organiza picilor excursii prin capitală. Troleibuzul este unul de model vechi, scos din circulație, iar acest fapt a trezit nemulțumirea internauților, care sunt de părerea că troleibuzul poate pune în pericol viața sau sănătatea micuților.


   Precizăm că, ulterior, Adrian Pleșca a șters postarea de pe pagina sa.

   zugo.md
  • julia122997
   De julia122997
   Din cadrul Clubului, la târg vor participa circa 25 de ambasade acreditate în Moldova şi organizaţii internaţionale.
   "La eveniment vor fi prezente ONG-uri şi meşteri populari. Vizitatorii târgului urmează să le cunoască activitatea, iar această participare este şi o oportunitate de a aduna fonduri. În cadrul târgului vor fi comercializate bucate tradiţionale, băuturi, lucrări de artă, haine, cărţi şi jucări. Pentru prima dată anul acesta participă şi Consulatul onorific al Spaniei, care va bucura vizitatorii cu bucate şi tradiţii spaniole", a spus copreşedinta Clubului, Maria Marinuţa.
   Potrivit ei, "donaţiile acumulate vor fi distribuite sub formă de granturi organizaţiilor nonguvernamentale ce implementează proiecte în beneficiul copiilor şi femeilor din grupuri social-vulnerabile".
   "În cadrul evenimentului vor fi organizare şi tombole, iar biletele de participare vor costa între 10 şi 50 de lei, în funcţie de valoarea premiilor puse în joc. 
   De asemenea, vizitatorii se vor bucura de un vast program artistic. Taxa de intrare la eveniment este 25 de lei. Pentru copii, dar şi pentru persoanele în etate şi cu dizabilităţi, intrarea este liberă. Vizitatorii pot veni la Târg începând cu ora 10.00 şi până la ora 16.00", a spus ea.
   infotag.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   O echipă de cercetători de la startup-ul de robotică LuxAI au vrut să schimbe acest lucru. Ei au creat QTrobot, un roboțel al cărui scop este să îi ajute pe copiii cu autism să se integreze mai bine în societate. Rezultatele unui studiu despre QTrobot va fi prezentat  la simpozionul RO-MAN 2018, un simpozion despre comunicările interactive dintre roboți și oameni.
   QTrobot are mai puțin de un metru înălțime, are un corp umanoid și în locul feței există un ecran. Robotul poate vedea, auzi, vorbi, comunica non-verbal, proiecta expresii faciale pe ecran și a face gesturi. Cercetătorii au analizat interacțiunile dintr QTrobot și copiii diagnosticați cu autism.
   La studiu au participat 15 copii diagnosticați cu o formă sau alta de autism, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani. Fiecare copil a luat parte la două interviuri, fiecare cu o durată mai mică de cinci minute – un interviu cu QTrobot, unul cu un om.
   Interviurile decurgeau simplu. Mai întâi, copiii erau întrebați cum îi cheamă și alte trei lucruri despre ei. Ulterior, intervievatorul le spunea copiilor o poveste, apoi îi întreba dacă le-a plăcut. La final, intervievatorul la cerea copiilor să îl imite, pe măsură ce acesta realiza patru gesturi (de exemplu, ridicarea brațului drept).
   Cercetătorii au descoperit că cei mici au privit intervievatorul robot mai mult decât pe cel om, dar că nu au existat diferențe când a venit vorba de imitat. Mai mult, interacțiunea dintre robot și copii a presupus un comportament mai puțin predispus la repetiții din partea acestora din urmă.
   Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că robotul ar putea fi util în a-i ajuta pe copiii care suferă de autism să își îmbunătățească abilitățile sociale.
   playtech.ro
 •