Știri sociale

658 Noutati în această categorie

 1. Bugetarii vor ieși în vacanță de mâine, 7 aprilie, și până pe 17 aprilie curent. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

 2. Bolile fizice pot fi provocate de emoțiile negative și felul în care percepem lumea înconjurătoare și starea lucrurilor din prezent.

 3. Doar în zilele de 7 și 8 aprilie casele teritoriale de asigurări sociale vor recepţiona acte pentru stabilirea indemnizaţiei de maternitate.

 4. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene aduce la cunoștință că a fost aprobat graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova. În această perioadă, moldovenii vor putea reveni din regiunile indicate mai jos.

  • După ce în presă au apărut informații privind recuperarea orelor din semestrul II începând cu data de 1 septembrie, Ministerul Educației a dezmințit această informație.

  • «Мы не видим проблемы в продлении каникул до 31 мая». Такое заявление сделал министр образования Игорь Шаров. По словам министра, решение за комиссией по чрезвычайным ситуациям, пишет Agora.

  • Pe  perioada stării de urgență familiile cu venituri vor primi un ajutor lunar în sumă de 1300 de lei, comparativ cu garantat de la 1107 lei, cum era până în prezent. O hotărăre în acest a fost aprobată de Guvern. De asemenea, miniștrii au decis majorarea cuantumului venitului lunar minim garantat pentru fiecare copil de la 50% la 70%. 

  • Министерство образования, культуры и исследований приостанавливает процесс зачисления детей в первый класс на 2020-2021 учебный год в связи с чрезвычайным положением в Молдове, вызванным пандемией COVID-19.

  • Многие родители сетуют на то, что после утомительной работы им приходится помогать детям делать домашние задания, которых стало еще больше.

  • În ultima duminică a lunii martie, Republica Moldova va trece la ora de vară.