Știri sociale

754 Noutati în această categorie

  1. Sărbătorile de iarnă în Moldova vor avea loc în perioada stării de urgență. Cum ne recomandă experții să sărbătorim pentru a nu ne expune pericolului nici pe noi înșine, nici pe copiii noștri, a vorbit epidemiologul ANSP în direct la emisiunea aLIVE.

  2. Potrivit statisticilor OMS, sindromul Down este cea mai frecventă anomalie genetică. Unul din 800 de copii se naște cu acest diagnostic.

  3. Генеральной инспекцией полиции продолжается кампания по информированию и профилактике домашнего насилия в рамках глобальной акции «16 дней активных действий против гендерного насилия».

  4. Inspectoratul General al Poliției lansează campania de informare și prevenire a violenței în familie, în cadrul acțiunii globale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. 

  5. 20 noiembrie, întreaga lume sărbătorește Ziua Mondială a Copilului. De ce această zi este atât de importantă pentru Moldova și cum sunt respectate drepturile copiilor în țara noastră, aflați de la invitata emisiunii aLIVE – Avocatul copilului Maia Bănărescu.

  6. Parentalitatea pozitivă și relațiile familiale bazate pe încredere îi pot ajuta pe copii să reacționeze corect și să facă față bullying-ului, hărțuirii și agresiunii la școală.

  7. Aproape 87% dintre elevi s-au confruntat cu discriminare, agresiune și violență la școală cel puțin o dată în viață.

  8. În scopul centralizării achiziţiilor publice a produselor alimentare pentru copiii din grădiniţele din Chişinău, a fost semnat Acordul de consorţiu între Direcţia generală educaţie, tineret şi sport şi Direcţiile de profil din sectoare.

  9. Более 700 кубометров древесины будут распределены между 241 нуждающейся семьей столицы для отопления в зимний период.

  10. Acces mai ușor şi la biciclete. Clubul Cicliștilor Amatori a lansat un proiect care prevede că, până în decembrie, locuitorii Capitalei vor avea posibilitate să împrumute o bicicletă absolut gratuit.