Știri sociale

782 Noutati în această categorie

  1. Pericolele pe care le prezintă infecția cu COVID nu au dispărut. Acum știm mai multe despre virus, dar acesta nu a încetat să ucidă. Deosebit de vulnerabile sunt femeile însărcinate – în Moldova, SARS Cov 2 a luat deja viața a 15 viitoare mame, iar numărul acestora ar putea crește. Invitatul emisiunii aLive, Iurie Dondiuc – medic obstetrician-ginecolog și Doctor în medicină, a vorbit despre cum COVID-19 afectează sarcina.

  2. COVID – 19 reprezintă, în continuare, una dintre cele mai mari provocări în sănătate publică. Boala a luat viața a milioane de oameni, iar vaccinarea rămâne singura modalitate de a pune capăt acestei pandemiei.

  3. Este adevărat ca majoritatea copiilor diagnosticați cu COVID-19 sunt asimptomatici,alive fac o formă ușoară de boală și, de obicei, se recuperează rapidă. Cu toate acestea, există riscul ca un copil să facă o formă severă de boală, chiar dacă acesta nu are afecțiuni cronice.

  4. Crearea și dezvolta unui vaccin reprezintă un proces complex și îndelungat, la baza căruia stau cercetări a mii de oameni de știință și companii farmaceutice. Întreg procesul de desfășoară sub supravegherea autorităților de sănătate publică.

  5. În aceste două zile de weekend aveți ocazia să petreceți timpul minunat alături de familie și prieteni.

  6. Specialiștii în imunizare îndeamnă părinții să prevină apariția cancerului de col uterin și să-și vaccineze fetițele împotriva virusul papilomei umane. Potrivit medicilor epidemiologi, din cauza acestui virus, anual, în Republica Moldova mor în jur de 300 de femei.

  7. Specialiștii recomandă părinților să-și vaccineze copii pentru a evita complicațiile care pot duce la deces, paralizie, hepatită cronică și sechele în urma acestor boli.

  8. Purtarea măștilor de protecție nu mai este obligatorie nici în spațiile publice închise. De asemenea, decizia Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică (CNESP) a anunțat că cetățenii nu mai au nevoie de certificatul COVID-19 pentru a intra în spațiile publice închise, iar în cazul numărului persoanelor care se află în restaurante, teatre, săli de spectacole, petreceri, nu mai există limitări. 

  9. Specialiștii în controlul și prevenirea infecțiilor afirmă că există probabilitatea ca vaccinul împotriva Covid-19 să devină ca cel antigripal, ciclic.

  10. Pe fundalul descreșterii numărului de infectări cu COVID-19, Republica Moldova se numără printre statele în care s-a renunțat la o parte din restricții.