Știri sociale

777 Noutati în această categorie

  1. Specialiștii în imunizare îndeamnă părinții să prevină apariția cancerului de col uterin și să-și vaccineze fetițele împotriva virusul papilomei umane. Potrivit medicilor epidemiologi, din cauza acestui virus, anual, în Republica Moldova mor în jur de 300 de femei.

  2. Specialiștii recomandă părinților să-și vaccineze copii pentru a evita complicațiile care pot duce la deces, paralizie, hepatită cronică și sechele în urma acestor boli.

  3. Purtarea măștilor de protecție nu mai este obligatorie nici în spațiile publice închise. De asemenea, decizia Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică (CNESP) a anunțat că cetățenii nu mai au nevoie de certificatul COVID-19 pentru a intra în spațiile publice închise, iar în cazul numărului persoanelor care se află în restaurante, teatre, săli de spectacole, petreceri, nu mai există limitări. 

  4. Specialiștii în controlul și prevenirea infecțiilor afirmă că există probabilitatea ca vaccinul împotriva Covid-19 să devină ca cel antigripal, ciclic.

  5. Pe fundalul descreșterii numărului de infectări cu COVID-19, Republica Moldova se numără printre statele în care s-a renunțat la o parte din restricții.

  6. Nivelul de acoperire vaccinală a copiilor din Republica Moldova depășește 90%, ceea ce reprezintă un statut îmbucurător la nivel național. 

  7. În multe familii din Moldova, ciclul menstrual și educația sexuală rămân niște subiecte tabu. Părinții preferă să evite discuțiile despre aceste subiecte, mutând responsabilitatea pentru acest lucru către școală și profesori.

  8. Din 10 iunie, pentru prima dată în Moldova, atât băieții, cât și fetele vor fi vaccinați împotriva virusului papiloma uman. De asemenea, vârsta permisă pentru vaccinare a fost mărită - până la 26 de ani.

  9. Pe data de 1 iunie, este sărbătorită Ziua Copilului. Însă ONU a stabilit ca această zi să fie dedicată și părinților.

  10. Luna mai este dedicată sănătății mentale și emoționale. Între timp, școlarii se pregătesc pentru testele finale, care sunt întotdeauna asociate cu mari emoții și stres psihologic.