Știri sociale

741 Noutati în această categorie

  1. Канэ Танака, которая была внесена в Книгу рекордов Гиннеса как самый пожилой житель планеты, в пятницу исполнилось 117 лет и 260 дней, сообщил телеканал NHK.

  2. Letonia își exprimă deschiderea pentru a oferi Republicii Moldova suport în vederea dezvoltării sistemului educațional, în special a învățământului de la distanță, precum și dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul educației, culturii și cercetării.

  3. Un nas înfundat, o durere în gât sau un acces de tuse sunt frecvente, mai ales în timpul iernii. Dar cum ne dăm seama, după simptome, dacă avem o banală răceală, am luat gripă sau ne-am infectat cu noul coronavirus?

  4. O instituție de educație timpurie de pe strada Doina din Capitală a fost depistată că activa clandestin, anunță directorul interimar al ANSP.

  5. Zeci de producători din întreaga ţară şi-au dat întâlnire la un târg de toamnă în Capitală. Aceştia şi-au expus pe tarabe recolta adunată în acest an, iar cumpărătorii au avut de ales dintr-o gamă largă de produse.

  6. Не знают куда девать детей. В трудной ситуации оказались жители Хынчешт. Дело в том, все пять детсадов городе до сих пор закрыты. 

  7. За последние 15 лет в Молдове число вакцинаций среди детей до 12 месяцев снизилось на 10%. Ежегодно около 3 500 детей в стране не получали и не получают необходимой защиты. 

  8. Delegația Uniunii Europene la Chișinău a donat un lot de echipamente de protecție pentru instituția municipală de învățământ cu profil special nr. 12 din Capitală.

  9. Autoritățile ucrainene au impus noi restricții de intrare pe teritoriul Ucrainei în legătură cu pandemia de coronavirus.

  10. Copiii ai căror părinți sau reprezentanți legali refuză neargumentat vaccinarea nu vor fi admiși în colectivitățile de copii, dar vor putea avea acces la procesul educațional în regim online.