Irinka's Блог

  • intrări
    43
  • comentarii
    457
  • citiri
    2726

10 Zile De Cosmar

Irinka

507 citiri

Demult nu am avut asa ceva, insa cu ajutorul Domnului suntem deja mai bine.

 

Totul a inceput de lunea trecuta cind Iulian a inceput sa tuseasca destul de tare. Am hotarit ca la gradi nu mergem si ne tratam acasa cu metode babesti. Fara sirop, fara pastile.

 

Marti deja chem medicul, tusea lui pare mai complicata, dimineata tuseste foarte tare si incep sa ma ingrijorez. A venit medicul, ne-a prescris siropuri, a zis ca nu e cazul la antibiotic si a plecat.

 

Miercuri mergem la plimbare, totul e bine, mai spre seara pe la 7, febra, 37 si ceva. Ei zic, se mai intimpla, asa sunt copii, ii dau mai departe siropuri si la culcare. Eu nu ma culc, il supraveghez. La orele 1 ii masor febra 39.6, incepe panica, lacrimile curg, sun la urgenta. Au venit destul de repede nu ma jelui. A venit o doamna si parca m-a linistit, zice ca e angina si e specific sa fie febra mare. Mi-a mai spus ce sa mai fac, ea la rindul ei i-a pus o injectie de analgin cu dimedrol si pleaca. Eu intreb de gripa asta noua, zice ca clinic nu seamana si sa nu-mi fac griji. Noaptea am petrecut-o masurind febra din ora in ora.

 

Joi, facem iarasi chemare de medic, zic ca nu e a bine. Medicul il asculta si aude ceva. Insa in git nu vede angina. Prescrie antibiotic in injectii, pentru ca la ziua lui sa fie deja bine si sa poata petrece la gradinita. Doar asa l-am convins. Injectii ii pun eu. Sotul il tine, iar eu ii fac. Febra toata ziua 38.5, nu scade cu nimic, nici macar pentru o jumatate de ora. Noaptea febra 39.8, iarasi fac chemare la urgenta. Iarasi panica, lacrimi. A venit repede si o doamna ce foarte mult m-a ajutat sa ma calmez. Mi-a mai spus ce sa-i mai fac si ca e normal sa dea asa febra ca e bronsita. Noaptea nu dorm.

Bianca, incepe sa tuseasca.

 

Vineri, o petrecem cu injectii, tipete, promisiuni, alergare prin casa, ca sa-l prind aveam nevoie de 15 minute, apoi sa-l mobilizam, apoi sa auzim ca suntem cei mai rai parinti, ca nu ne este jale de el. Offffffffffffff. Insa toata ziua febra 38-39. Bianca tuseste si incepem cu siropuri puternice.

Seara, i-am culcat pe toti. Ma duc sa ma uit la TV. Simt ca mi-i frig. Iau termometrul, am 38.5. Strasnic. Beau *ссылка*uri, antivirale, nimic. Febra merge in sus. Apoi scade si nu mai este de loc.

 

Simbata dimineata ma trezesc cu o durere nebuna de cap, durere in ochi, durere musculara, nu am putere sa ma scol. Febra 38, insa nu ma pot misca. Sotul cade in panica, cheama urgenta. Vine o fetita tinara, chiar poate ca e sora medicala, ca a medic nu semana. Tot ce a putut sa-mi faca e o injectie si la spital a zis ca nu ma ia ca acolo doar cu febra 39 si mai sus primesc. Toata ziua am dormit. Sotul s-a ocupat de copii, de siropuri, de pastile. Inebuneam de durere musculara, zic ca gata asta e gripa porcina, insa febra nu era si asta ma mai linistea.

 

Duminica parca e mai bine dar tot in pat mai mult am stat, Iulian fara febra, deja nici nu tusea, asa usor de tot. Toata ziua o petrecem iar in casa cu *ссылка*uri, siropuri, pastile, injectii. Seara, Bianca adoarme pe la 6, pun mina pe ea, arde. Masor febra 38.5. A cazut cerul peste mine. Eu intro stare emotionala instabila, incep sa tip, sa nebunesc, noaptea chiar am delirat. Ca sotul acum ride de mine da atunci s-a speriat serios. Iarasi o noapte nedormita. Insa de urgenta iau antibiotic in sirop ca sa nu ajung la injectii si cu ea. Iulian deja se simte bine, fara febra, deja ma enerva la culme.

 

Luni, iar vine medicul de familie, deja la Bianca si la mine. I-mi da antibiotic si mie ca febra nu mi-a scazut. Ii da certificat lui Iulian ca de miercuri poate merge la gradinita. Noi cu Bianca regim la pat.

 

Marti, parca vad lumina la capatul tunelului. Ma simt deja bine, desi cu febra insa fara dureri musculare. Bianca cu febra 37, insa se comporta de parca nu ar avea. Iulian, la amiaza vad ca e pasiv, pun mina, copilul fierbinte. Nu-mi vine a crede, pun termometrul 38.5, iar. Pipet. Iar de la inceput, ce sa fac, cui sa-i sun? Vine sotul acasa, zice ca ii e frig. Masoara febra 38. Eu am zis ca-mi iau valiza si-i lepad. Nebuneala a inceput de la inceput. In medicul de familie nu am incredere, nu mai stu ce sa fac. Hai la Erencova. Ne-am dus la 9 seara, bine ca era de garda. Am controlat copii, le-au facut renghen, rezultat Iulian are pneumonie, un focar mic, neinsemnat, insa daca nu fac nimic, intr-o zi vad spitalul, Bianca cu bronsita obstructiva. Hai iar preparate medicale de la inceput. Tot ce le-am dat de la inceput totul s-a dovedit a fi nu pentru ameliorarea situatiei ci invers. O lista cu 12 puncte de preparate, toate foarte scumpe. Pentru Iulian iarasi injectii, 7 zile.

 

Miercuri, Bianca se scoala pe la 10, vomita si adoarme la loc. Nu am inteles nimic. Doarme 2 ore. Se scoala bea *ссылка* de romanita, se plimba un cerc prin casa si pleaca iar in pat. Vomita. Adoarme. Se scoala la orele 2 ziua. Se vede ca e ametita si ca se simte rau. Pina in seara nu a mai mincat nimic dar si situatia s-a ameliorat. A facut intoxicatie virala. Seara copilul cu febra 38 si tipa ca o doare gura. Capsuna de pe tort - in gura la Bia doua bube de toata frumusetea, a facut stomatita. Eu deja nici putere pentru panica nu am.

 

Joi, ziua lui Iulian. Toti se scoala cu dispozitie, fara febra. Parca totul a trecut.

Iulian mai are 5 zile de injectii, la gradinita nu mai merge pina la matineu. Nu are voie ca e slabit organismul si noi nu avem voie sa ne mai imbolnavim odata. La matineu va fi ca spectator. Asta e, insa i-am promis ca mergem la circ si la teatru.

Bianca, inca tuseste, insa nu mai ia antibiotic ca face stomatita de la antibiotic si are gura ranita, insa deja a facut coaja si nu are febra nici durere.

Eu mai am 2 zile de antibiotic.

Sotul tot ia antibiotic si va mai sta o saptamina acasa.

 

Sanatate la toti!!!


  Raportează Intrare16 Comentarii


Comentarii Recomandate

:curtsey::curtsey::girl_haha:

 

Vai de voi, prin ce ati trecut! Citeam si parul mi se ridica in sus! Sa fie asta ultima boala serioasa in familia voastra! Afigheti!

 

Si pina la urma ce a fost? Gripa, viroza? Ca s-au amestecat toate la un loc.

 

Sarmanii de voi, cred ca ai vrut sa fugi in lumea mare, cind nu stii de unde s-o apuci si cui sa-i suni. Cea mai mare problema la noi, e ca nu stii unde sa te adresezi, ca sa gasesti un ajutor competent, majoritatea ridica din umeri si pun diagnoze aiurite.

 

Multa sanatate la toti! Meritati acum o odihna pe cinste, cu toate peripetiile astea.

Link spre comentariu

:curtsey: :curtsey: :girl_haha:

 

Ma furnica cit am citit :cry: ((((((Irinka ,tine-te ,puiule! Inca un pic si totul va fi bine .Sa dea Dumnezeu sa treaca cit se poate de repede si sa uitati de toate astea.

Link spre comentariu

Irinca, ati facut o viroza frumusica de tot ( deja numai Domnul stie era gripa de aia sau nu)

Principalul ca a trecut si va recuperati cu incetul.

In fiecare zi ma rog pentru noi si pentru toate mamele cu copii ca sa fie sanatosi!!!

Multa sanatate!

Link spre comentariu

Multumesc!

Deja vad ca e mai bine la noi. Medicii spun ca e o viroza foarte agresiva anul acesta. Unicul lucru e sa astepti sa treaca putin timp. Si desigur sa nu stai ci sa iau antivirale. Chiar sper ca sa uitam acest sezon de viroze, ne ajunge.

Link spre comentariu

ой кошмар :girl_haha: бедняги...

сейчас столько вирусов, и все такие разные, с разными осложнениями, и что самое ужасное- диагностика у нас в стране оставляет желать лучшего...отсюда и беды все...не лечим, а калечим::(((

Слава Богу, что вы уже идете на поправку!

Link spre comentariu

Doamne fereşte, Irinka, ce coşmar pe capul vostru!

Mai feriţi-vă acum de toate, că trebuie să fiţi tare slăbiţi acum.

Şi să nu se mai repete.

Link spre comentariu

Of, Irinka............, chiar ca ati avut zile de cosmar :((((

 

Slava Domnului, ca ati trecut peste ele, multa sanatate in continuare tie si familiei tale!!!!

Link spre comentariu

offff :rolleyes: , sărmăneii de voi :acute: Chiar un adevărat coşmar că s-au ţinut de voi toate la rând! Offfff :lol: Şi aşa e greu cu virozele astea dar încă şi panica cu gripa asta nouă... şi poţi să însureşti într-o zi :xm_305: Oricum, Irinka, mă bucur că totul, ce a fost mai rău, e deja în trecut! Muuuultă, muuuultă sănătate vouă!!!! Totul o să fie bine, căci după ploaie, neapărat răsare soarele :blush:

Link spre comentariu

Irinka, sanatate la totzi!

ai avut nishte zile.... of, cit de greu tzi-a fost ....

dar sa ramina totul in urma!!!

Sanatate!!!

 

PS: sunt de acord cu Aneta, viroza a fost frumushica de tot!

cam asha e la majoritatea acum.... cu o febra mare shi care cu greu se lasa coborita in 2-3 zile...

 

 

Sa avetzi parte de sarbatori fericite!

Link spre comentariu

Irinka, cu toate ca te telefonasem si stiam cam care-i situatia la voi, acum cind am citit, chiar mi-au dat lacrimile, sarmanelul Iulian, cu atitea injectii, Bianca cu necazurile de la viriza si inca de la antibiotice cu complicatii, insa si voi ambii! dar cu tot cu lacrimi, cind am citit

Vine sotul acasa, zice ca ii e frig. Masoara febra 38. Eu am zis ca-mi iau valiza si-i lepad.

am ris si plins in acelasi timp...chiar imbolnavirile celor dragi te fac sa apuci cimpii...

Slava Domnului ca va refaceti deja si sa va ocoleasca in continuare orice napasta!!!!!!!!!!@@@@@@@@@@@@@

Link spre comentariu

Irinka, acum am citit si eu prin ce ati trecut si m-am infiorat.

 

Multa, multa sanatate si putere, sa va recuperati repede si sa nu mai repetati nicodata experienta.

Link spre comentariu

Curaj si sanatate!

E chiar o viroza complicata anul acesta ...si noi am trecut prin ea si am facut si anghina si te inteleg perfect. Numai ca noi femeile, TREBUIE (asa e scris in stele), să fim mereu puternice...Ma bucur ca sunteti mai bine! Straduiti-va acum sa nu prea intre copii în contact cu alti copii...cel putin noua ne-a spus medicul sa stam acasa pana la Revelion.

Link spre comentariu

Fetelor, va multumesc la toate!

 

Noi deja suntem mai bine, doar ca de ieri iar Iulian ia antibiotic, totusi nu ne trece tusea, incercam si cu pastile. De ce nu? Copilul asta cred ca imunitate pina la primavara nu mai are. La gradinita am scris cerere pina la 15 ianuarie.

Da cit e de greu cu copii bolnavi acasa, acum e mai bine, putem si sa iesim doar in curte in locuri aglomerate si cu multi copii mi-i frica sa-i scot. Asa ca astept mai repede primavara ca de altfel chiar i-mi iau valiza.

Link spre comentariu

Irina, citisem in boltusca ca la voi e carantina, dar la voi a fost lazaret serios de tot :(

 

Multa sanatate in continuare si sa nu mai dea asa napasta peste voi.

Link spre comentariu
Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.