Irinka's Блог

  • intrări
    43
  • comentarii
    457
  • citiri
    2726

Mare, Soare, Plaja...........

Irinka

348 citiri

În sfîrşit m-am aşezat şi eu ca să vă povestesc despre odihna noastră la mare.

 

Iniţial eram cu gîndul să mergem la Primorsk, aveam şi harta drumurilor şi deja ne insemnasem drumul, însă am dat de 3 regiuni cu această denumire si toate pe litoral, doar ca departe una de alta. Sigur ca Google rules si am gasit cîte puţină informaţie despre acele locuri. Pînă la urmă ne-am hotărît să mergem la Primorsk, regiunea Belgorod-Dnestrovsk.

 

Ne-a trecut apoi prin cap şi o altă ideie mai trăsnită. Cu scopul de a economisi bani să mergem în sector privat şi să ne facem singuri de mîncare. Seara înainte de plecare am mers la Furshet şi am făcut cumparaturi după meniul ce l-a făcut cumătra mea. Am mai lăsat acolo vreo 700 de lei, am mers pe la case ca să ne culcăm pentru ca dimineaţa la 4 să fim gata.

Aha, cum de nu moldoveni punctuali, de unde???

 

Ne-am pornit la 5,30. Drumul parcă bun, mergem liniştiţi, copii au mai adormit pînă la vama. Dacă la frontiera noastră am stat vreo jum. de oră, păi la ucraineni ne-au ţinut 5 ore şi ceva. După o grămadă de cuvinte frumoase spuse în adresa lor în sfîrşit ne-am pornit deja spre mare.

 

Am mers pînă la Primorsk şi cînd am văzut în ce bortă am ajuns, ne-a pierit şi pofta de mare. Un sat uitat de civilizaţie. Sectorul privat este departe de plajă. Pe jos cu copii nici vorbă. Enervaţi, flămînzi, am făcut cale întoarsă şi am mers noi spre iubita noastră Zatoka. Acol am mers dintotdeauna si deja ii ştiu fiece colţişor.

 

La 5 seara am ajuns şi hai să căutăm şi locuri libere. Greu dar am gasit şi ceva ce era pe placul nostru. Ba locuri nu-s, ba ni se propunea ceva antisanitar, ba ceva cu preţuri astronomice.

 

Ne-am oprit la baza de odihnă Жемчужина, cu condiţii de trai bunişoare, cu 3 mese pe zi la 150 de hrivne.

Nu regret, a fost bine, copii au avut teren de joacă, teritoriul bine amenajat, pînă la plaja 10 metri. Duş cu apă fierbinte pe ore dar rînd nu era. Mîncarea i-a plăcut la toţi, variată şi gustoasă. În meniu erau şi frigărui şi peşte proaspăt prajit, sucuri, iaurturi, napolitane, biscuiţi dacă doream luam şi adaos.

 

Ne-am odihnit bine nu am pretenţii că totuşi venisem la mare şi nu la privit TV.

 

Mai spre sfisitul odihnei, mă tot întrebam oare rezistam să stau la bucătărie şi să facem mîncare în loc de odihnă pe plajă? Că de mîncat mîncau barbaţii noştri mult bine că am luat şi cu mîncarea inclus.


  Raportează Intrare3 Comentarii


Comentarii Recomandate

Cam anevoios drum.....

Super, ca in sfirsit ati decis unde sa va opriti si inca mai super este ca nu a trebuit sa stai cu "pestelka'' inainte si sa faci mincare!

Link spre comentariu

Varvara, şi cînd mă gîndesc că aveam aşa ideie ca să stau la plită.

 

Laura, da cam puţin ţin bateriile astea, deja vreau din nou la mare.

Link spre comentariu
Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.