RENA's Блог

  • intrări
    3
  • comentarii
    40
  • citiri
    1272

Prima Zi De Gradinita

September

645 citiri

Indiferent cit de greu va fi pentru amindoi, sint pentru gradinita in mod categoric. Cu un adult doar acasa si fara copii in jur, un copil nu progreseaza prea mult.

 

Astazi, 15 iunie 2009 baietelul mamei mititel a mers pentru prima data la gradinita :bye: ...

 

Ultima perioada ma tot framantam si imi puneam o mie si una de interbari, cum va fi, cum voi putea sa-mi las copilul in grija unei persoane necunoscute :shok: . Am citit si studiat o sumedenie de informatii :mail1: , am ascultat foarte multe sfaturi :rolleyes: , dar am ajuns la concluzia, ca in general, exista e situatii:

1) neaparat sa-i spui la revedere, sai spui ca mami curand se intoarce si te va lua si........ sa pleci, fara sa atragi atentie la reactia lui. Se spune, ca chiar daca copilul la despartire plande, dupa plecarea mamicai repede se linisteste si incepe a se juca.

2) sa astepti pana cand copilul se intoarce, se ia cu joaca, ii este sustrasa atentia, este cointeresat de cea si......... repede sa pleci.

 

In general, eu eram mai aproape de prima pozitie, a doua imi parea o minciuna, chiar poate o tradare. Dar totusi cunoscandu-mi copilul, am stiut din start ca cu binisorul rezultate initial nu vor fi :dash1: .

 

Cum am mai scris undeva pe forum noi mergem la gr 188, desi nu am vazut mesaje "de bine" despre aceasta gradinita :crazy: , parerea mea a fost totusi alta (in tot cazul, pentru anul viitor avem inscriere si la gr 225, asa ca daca ceva nu merge, avem de ales). Importanta pentru mine a fost dna educatoare, care din start mi-a creat o impresie foarte placuta. E o doamna foarte linistita, calma si are o atitudine speciala fata de copii (totusi trebuie sa fii educator/profesor de la Dumnezeu).

 

Deci, de cateva zile il tot pregateam pe Darius moral :cry: , ca vom merge la gradinita, la baietei si la fetite :friends: , ne vom juca in nisip (de ceva timp are o dragoste aparte pentru jucatul in nisip), ca vom lua caldarusa, lopatelele, etc. Mereu imi raspundea afirmativ, ca vrea si vrea :smile: .

 

Astazi, ne-am trezit mai dereme, repejor am papat terciul si tot cu idea ca mergem la baietei la nisip si cu Doamne-ajuta am iesit din casa. La intrarea in gradinita copilul meu s-a oprit si n-ul puteam urni din loc :shok: . Faza cu "hai ca mami doar lasa ceva la tanti", etc nu au mers :), in final totusi am intrat in grupa si .........s-a inceput concertul cel mare :cry: . A plans vreo 10 min, timp in care eu nici nu m-am dezlipit de el. Marea scapare a fost leaganul pe care il au in grupa :rolleyes: , l-am asezat in el, l-am dat huta cateva minute pana s-a oprit din plans, m-am intors si am plecat :shok: .......... Nu pot descrie in cuvinte ce se petrecea in sufletul meu atunci :cry: , sa pleci si sa-ti lasi copilul sa planga in gura mare :tease: . Dar n-am plecat departe si ce aud, peste cateva minute copilul meu dependent de mine s-a linistit :yahoo:

 

Am fost prima zi la gradinita tocmai pe o ora :ok: , eu care ziceam ca max 10-20 min va rezista. M-a surprins foarte placut Darius :cry: , dar in acelasi timp m-a cuprins asa o jale si un sentiment de incertitudine :sad: ....... Totusi, baietelul mamei cel mititel este mare :cry: .....

 

Maine o luam de la capat :cry: .....

 

to be continued..........


  Raportează Intrare18 Comentarii


Comentarii Recomandate

Oh, tarie voua, sa va ispraviti ambii cu aceasta noua incercare a vietii. Curaj!

 

Eu sincer de pe acum imi fac griji, cum va fi plecatul nostru la gradinita, am impresia, ca am sa vin acas si voi trage un bocet mai mare ca fiica-mea la gradi :cry:

Link spre comentariu

Felicitări Renata pentru Darius dar şi pentru tine. Multă răbdare ţie şi curaj flăcăului cel mare şi de acum puţin independent.

 

Prin aşa clipe de suferinţă ca ale tale trece oricare mămică, dar cu timpul o să te linişteşti cînd vei vedea că copilul e fericit.

Link spre comentariu

RENA, totul e trecator...asa si Daniela plingea de se risipea cind o lasam...si avea un an si 5 luni, dar n-aveam incotro - fugeam la lucru...dar peste ceva timp, seara cind veneam s-o iau, ea deja fugea si se ascundea dupa mese, ca sa mai stea sa se joace...iata asa!

Deci, o sa mai plinga el...dar fii tu tare, ca el se va deprinde la gradi, mai repede decit tine fara el!

Link spre comentariu

RENA, feliciatri! Iata ca primul pas a fost facut. Bravo! Cu timpul se va acomoda incetisor cu noul anturaj.

Imi amintesc si eu primele zile cum plingeam afara. Dar totul e trecator. Eu, in fiecare dimineata, in drum spre gradinita ii spun sa fie cuminte, sa manince, sa asculte de Helen(educatoarea), ca mama il iubeste foarte mult si el e cel mai scump baietel din lume si ca deseara o sa vina tata dupa el. El asculta foarte atent si cred ca intelege ceva pentru el.

Succese mari in continuare!

Link spre comentariu

Succese!!!

imi dau seama cit de greu e....

shi eu uneori o las pe Amy plingind, shi ies din casa, dar.... stau la usha shi ascult cit de mare e "concertul"...

ei , doar ca eu o las cu cineva aproape... bunica, sora... shi acasa!!!

iar la gradi..... mmmm...... ma iau fioriii!!!

PS: eu tot sunt pentru gradi!

pe noi la anul ne ashteapta o asha experientza.... shi cind ma gindesc....

Link spre comentariu

Fetelor, va multumesc mult la toate :)

 

Astazi, a fost un pic parca mai usor, dar am stat doar 45 min :( Au venit mai multi copii noi si era asa un concert, plangeau toti, chiar si acei care merg si jumatate de an deja la gradinita (sarmana educatoare si dadaca).

 

Dar lasa, ca maine o sa fie si mai bine :))

Link spre comentariu

Renata,FELICITARI penru Darius,chiar ma bucur pentru gradinita.

 

Eu cit eram la tara am mai fost de vre-o3 ori la gradinita noastra din sat,sa-i vad reactia,si.......=0

sedea numai in brate,toti copii alearga el ma tine de git strins-strins.

OF ca tare greu ne va fi :cry:

 

Bafta voua in continuare!

Link spre comentariu

Rena, o sa treaca si clipele de acomodare si o sa ffie ok!!!!!!!!!

 

Darius e atit de mare deja pe poze.... si e frumusheeeeel!!!!

Link spre comentariu

Felicitari cu marile eveniment!!!Atitea griji ti-ai facut, dar uite ca copilasul tau cel scump ti-a intrecut asteptarile si s-a comportat atit de binisor!!!

Povesteste-ne cum au decurs si restul zilelor?

Link spre comentariu
Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.