FrenchWoman

  • intrări
    3
  • comentarii
    37
  • citiri
    1303

Despre acest blog

arriving

Intrări în acest blog

 

Perle De-ale Puiului. Refresh :-)

Au inceput sa apara intrebari de genul - ce inseamna "sa mori", dupa ce a a uzit ca strabunelul lui a decedat... I s-a explicat ca oamenii care nu mai sint pe pamint pleaca undeva departe, in cer, in NEANT. - Mama, stii, la bunelu' in pod traiau niste soricei...si noi odata cu bunelu' ne-am urcat in pod si bunelu a luat o lopata mare si le-a dat soriceilor in frunte si ei cu totii au decedat si au plecat in neant.   *** I-i frica sa dorma cu lumina stinsa si ii las intotdeauna o mica sursa de lumina dar intr-o noapte am uitat sa i-o las. Se trezeste dimineata indignat: - Mama, tu de ce mi-ai stins lumina azi noapte? Eu nu vedeam pe unde sa dorm!   *** Procedura de imbracare a pijamalei inainte de somn, il intreb: - O sa imbraci si ciorapii? - Nu. Facem economie de picioare.   *** La gradinita. Discutie redata mie de catre educatoare. Tebuie sa spun ca educatoarea are cam la vre-o 40 de ani, poate un pic mai mult. - Doamna Liuba, da' dumneavoastra asa si nu mi-ati spus citi ani aveti. - Multi, Damian. - Citi - multi? - Douazeci. Copilul dupa o mica pauza: - Da' poate doua sute douazeci?   *** L-am auzit intr-o zi bolborosind sub nas: - Un copil nu are voie sa manince de pe jos, nu se poate nici intr-un caz. Eu ma gindesc wow copilul a retinut ce i se spune, bravo...si in imediat aud concluzionarea: - De pe jos se poate sa maninci numai atunci cind nu te vede nici un matur.

Cris123

Cris123

 

Primul Matineu

Niciodata nu m-am gindit ca voi avea emotii atit de puternice la primul matineu al copilului. S-ar parea ca e simplu dar pentru mine, totusi a fost ca un mic clopotel, ca uite, e mare deja... Viata asta te pune sa te invirtesti intr-un ritm nebun, nu mai observi cum trece timpul si cresc copiii si doar atunci cind vine un "primul matineu","prima zi de scoala", o "absolvire" s.a.md...- timpul parca se opreste si stai si iti privesti copilul de parca nu el era cu 4 ani urma un bebelus si nu tu erai cea care visai la un somn intreg noaptea :).   Mai departe totul fara comentarii, sint pozele facute de mine, dar sint si cele profesioniste pe care nu le-am primit inca.       Iata asa:)

Cris123

Cris123

 

Perle De-ale Puiului :)

Imi arata pe degetele la o minuta ca are 4 ani si tot insista ca el deja are 4 si nu 3 si 7 luni.... Eu zic - bine, bine, am inteles ca ai 4,acum hai cuprinde-ma te rog) - Nu pot. - De ce? - Pentru ca am anii in mina!   **** In utimul timp insista sa vorbeasca in rusa,banuiesc ca e din cauza ca nciodata nu mi-am pus scopul sa-l invat si chiar nu-mi place sa vorbesc in rusa cu el si asta ii sporeshte si mai mult interesul.Gaseshte desinestatator legaturi de cuvinte, ma intreaba care este traducerea si le cladeshte singur.Iata una din ele : ДАЙТЕ МИРА!,ceea ce inseamna DATI-MI PACE!   *** Ii citesc povestea cu Zina Maseluta, ii place sa asculte, eu ii zic cit de important este sa curete dintiisi ca Zina Maseluta tot vede si are grija de dintishorii copiilor cuminti s.a.m.Si asa ma mai bucuram eu ca copilul asculta si ca s-a impresionat ca am crezut ca de azi inainte nu vom mai avea problema cu "nu vreausa-mi spal dintii".Si iata ca ne sculam noi intr-o dimineata si iarashi aceeashi poveste la care eu ii reproshez despre Zina si copilul meu se uita la mine si se apuca a-mi explica: - Mama, tu ce nu stii ca Zina Maseluta nu exista in realitate?Ea este un desen!!

Cris123

Cris123